Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żelazo...

anemi?? !! czy ktoś mial??

Polecane posty

Gość żelazo...

własnie kto mial? i jak sie leczyl? nie wiem czy mam ale podejrzewam ze to mozliwe... chciała bym profilaktycznie coś sobie kupić, myslałam o tabletkach z żelazem i czym tam- gdzies na forum coś ktos o tym pisał. tylko jak dokładnie te tabletki się nazywaja? ile kosztuja i czy sa bez recepty? pomozcie ;)))

najlepiej zrobić badania i iśc do lekarza.on ci dobierze odpowiednie tabletki do wyników , byc moze to nie anemia tylko coś innego ? więc po co przyjmowac nadmiar żelaza?

Gość a ja powiem ze....
hmm a jak zrobic takie badania?? gdzie sie udac? czy za to się płaci??

jest ci słabo ? kreci ci sie w glowie ? to do lekarza , powiedz mu co ci jest i popros o skierowanie na badania krwi - morfologia z rozmazem , jezeli nie bedzie chcial albo ty nie chcesz to idz na badania prywatnie (kosztuje coś około 15 zł) musisz byc na czczo a potem wyniki poruwnasz sobie z normami ( na wynikach czesto są obok napisane normy) jezeli sie na tym nie znasz to do lekarza:)

powiedz mi tyle,że jest anemia słaba : charakteryzuje sie tym,ze jest ci słabo , kreci ci sie w głowie - jeżeli pojawiają sie omdlenia to już jest nieciekawie :O no ale musisz isc na badania

Gość a ja powiem ze....
nie do omdlenia nie.......... słabo chyba tez nie czesto senna jestem i wiesz.... jak mam okres to mam taka brazowawa krew i ktos kiedys powiedzial ze to anemia ale nie wiem ile w tym prawdy...

nic nie slyszłam odnosnie brazowych plamien a anemi jezeli okres ma sie bardzo obfity to to rowniez moze sprzyjać anemi a moze ty jestes poprostu przemęczona ? ale nic nie zaszkodzi isc na badania

Gość Malina_
Mi sie kreci w glowie , jest mi slabo , mam tendencje do siniakow szczegolnie na nogach teraz mam ich chyba ze 10(wystarczy lekkie uderzenie), w zimie jestem zawsze bardzo blada i gdyby nie pudry to nie wiem, jak bylam w ciazy to mialam niedokrwistosc i bralam zelazo, wlasnie mam zamiar isc z tym do lekarza bo troche mnie to niepokoi- mial ktos podobnie i wiecie co to moze byc