Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emiji

Czy koniecznie muszę do gina? Spieszę się

Polecane posty

Gość emiji

Mam urwanie głowy w pracy i w domu, za dwa dni pilny wyjazd i nie mogę znaleźć czasu na wzytę u ginekologa, zwłaszcza że mieszkam w małym miasteczku i tu takowego nie ma. Chcę, żeby przepisał mi tabletki (nigdy wcześniej ich nie brałam). Koleżanka się wybiera jutro rano i powiedziała, że mogłaby porozmawiać z nim, żeby mi wydał jakąś określoną receptę (oczywiście poda mu mój wiek i inne szczegóły). Czy to jest możliwe? Strasznie mi zależy na czasie.

Gość emiji
Błagam, doradźcie ;) pilne..

Gość agattttta
to jest niemozliwe

Gość agattttta
nie moze kolezanka wziac recepty sama musisz isc

Gość bzybzy
Zwariowałaś kobieto całkiem...

powiem tak...powinno się pigułki przepisywać po zbadaniu piersi, pochwy, szyjki macicy, wymazie z pochwy, zbadaniu krwi w kierunku stanu wątroby i hormonów..ale prawda jest taka, ze rzadko który ginekolog tak robi...ja biorę juz 3 rodzaj tabl- najpierw na trądzik Diane 35- 6 lat temu, potem Cilest, teraz biorę juz rok Yasmin- mam 23 lata...i w zasadzie tylko przy Diane35 bylam badana...potem to byl krótki wywiad i tyle...Być może ginekolog przepisze koleżance receptę, ale są tacy, którzy tego nie robią....mimo, ze nie mialam tych wszystkich badań, to jednak dobrze sie czulam po Cilescie i czuje po Yasmin i na razie jest wszystko ok..więc podsumowujac...teoretycznie powinno sie dobrze zbadać, praktycznie- moze się udać, to co planujecie z koleżanką- ale bierzesz na własną odpowiedzialność- Twoje samopoczucie, libido, okresy, stan wątroby itd...

musisz wziąć pod uwagę to, ze źle dobrane pigułki mogą mieć niekorzystny wpływ na Twoje samopoczucie, nastrój, libido, mogą wystąpić skutki uboczne w postaci: bólu i nabrzmiałości piersi, plamień, uczucia pustki, bólu w podbrzuszu, niektóre osoby są nerwowe, zdarzają się przypadki depresji, wzrostu apetytu, a co za tym idzie- utycie....