Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarłoczkaa

Czy w ciąży jecie ile chcecie?

Polecane posty

Gość zarłoczkaa

Jstem w 3m-cu i mam potworny apetyt.Nie wiem, czy jesc ile organizm wola, czy się ograniczac?

Gość Axaa
Jeść, ale myśleć, CO jesz. Nie słodycze, nie chipsy. Jedz to, co wydaje Ci się zdrowe i na co akurat masz apetyt.

Też jestem w 3 miesiącu i jakoś straciłam apetyt :( Wcześniej jadłam wszystko na co miałam w danej chwili ochotę :) Przynajmniej raz w życiu nie będę na diecie ;)

Gość .I.I.
Ja w trzecim miesiącu miałam apetyt tylko na ser żółty i jogurty ananasowe. Żadnych słodyczy. A teraz (siódmy miesiąc) jest mi obojętne, co jem, byle dużo.

Gość żarłoczkaaa
Ja mam ochotę na wszystko i zawsze.Dosłownie co 2 h juz musze cos zjesc. Z tego powodu chyba brzuch mi juz rosnie, nie moge zapiąc sie w żadne spodnie (w 10 tyg. jeszcze nie powinien, praawda?) Poza tym waga stoi, co smieszniejsze. Ech.

Hej :) Ja tez mam od poczatku ciazy ogromny apetyt, teraz jestem w 18tc i nadal tak jest. Z tym ze mam juz 2 kg na plusie i postanowilam ze koniec ze slodyczami, nie moge sie roztyc, na szczescie jeszcze mioeszcze sie w ciuszki sprzed ciazy i chce zeby tak bylo jak najdluzej.

A mi właśnie już coraz mniej chce się jeść :( Dziwne jest też to że im więcej zjem tym większe mam mdłości a jak mam pusty żołądek (np jak wstanę rano) to czuję się świetnie :o ... wystarczy że zjem coś lub się napiję i już jest mi do końca dnia niedobrze :( Heh ja też jeszcze mieszczę się we wszystkie ubrania sprzed ciąży a nawet mam w nich jeszcze sporo luzu :) ... co dziwne zauważyłam też że chudną mi nogi (szczególnie łydki) i ręce :)

Kiara - a w ktorym tygodniu jestes? Ja na poczatku mimo ze nigdy nie mialam mdlosci i nie wymiotowalam schudlam 2-3kg.

Teraz akurat jestem w 11 t.c. :) i właśnie od jakiegoś tygodnia mam strasznie mały apetyt :o

Ja zawsze mówiłam, że w ciąży nie przytyję, będę się odżywiać zdrowo i normalnie. I co ? I wszystkie plany wzięły w leb. W ciąży byłam wiecznie tak głodna, że musiałam co 3 godziny zjeść OBIAD - coś gotowanego, gorącego i w dużej ilości. Inaczej było mi niedobrze z głodu. Owszem, w sumie przytyłam 25kg, ale w ciągu pierwszych 3 miesięcy po porodzie je straciłam, bez specjalnych diet i sportu, po prostu karmiłam na żądanie. Waga sama spadła. Fakt, że w czasie karmienia nie miałam juz takiego gigantycznego apetytu. Pozdrawiam! :)

Gość .I.I.
Do Żarłoczki: W 10 tygodniu to chyba jeszcze nie tycie, tylko wzdęcia. Ja miałam je od śniadania do wieczora, a jak się budziłam rano, to brzuszek był płaski. Po trzecim miesiącu przeszło.

A ja mam trochę inne pytanie :) Od kiedy mniej więcej zaczęły Wam rosnąć brzuszki ? Bo ja jakoś nie mogę się już doczekać :) A mój brzuszek jak na złość nie chce się zmieniać :(

Gość Rybka50505
Ja chyba dopiero w pod koniec 4 miesiąca zaczęłam coś dostrzegac - malutką piłeczkę :D, ale za to pod koniec ciąży miałam balon jak rzadko! Przy jednym dziecku, a nie bliźniakach!

Gość zarłoczkaaaa
Przybyło mi 10 cm w talii, to chyba jednak oprócz wzdęć cosik... :-)

Uuuu no to jeszcze muszę chyba co najmniej miesiąc poczekać na moją piłeczkę :) ... a tak bardzo chciałabym być już chociaż troszkę okrąglutka :)

Gość niedługo urodzę
ja jestem w 33 tc i przytyłam 11kg. nie objadam się, staram się jeść raczej zdrowo choć nie zaprzeczę, że mam ochotę właśnie na to co niezdrowe - ciacha, chipsy itp. staram się jednak ograniczać w takich przekąskach. do 5 miesiąca prawie w ogóle nie przytyłam a teraz mieszczę się jeszcze w niektóre rzeczy "przedciążowe". poza tym cieszę się, że az tak dużo nie przytyłam mam tylko brzuszek a wszyscy mi mówią, że świetnie wyglądam. dbam o siebie tak jak przed ciążą czyli fryzjer, maluję paznokcie, makijaż fajny ciuszek. lepiej się sama z tym czuję. pozdrawiam

Gość Inga25.//
Ja jestem w 24 tyg i przytyłam 10 kg.Czuję się strasznie gruba i brzydka-ta pupa ...:(Mam apetyt,ale zauważyłam że już popadam w kompleksy i zaczynam sobie odmawiac jedzenia. Słodycze mnie wykańczają-moglabym je jesc na okrąglo 24 na dobę. a Wy ile przytylyscie w ciązy?

Ja właśnie jestem w 11 t.c. i się trochę martwię bo widzę że chudnę :( Nie wiem czy to zły objaw :( Brzuszek co prawda zrobił się troszkę większy ale nogi, ręce, ramiona, pupa chudną :(

To normalne że na początku się chudnie,mi zaczął się 11 tydzień,jem często ale mało,bo inaczej mnie mdli,nie mogę się przegłodzić bo również mnie mdli.Jest to moja trzecia ciąża więc nie spieszy mi się do zobaczenia mojego rosnącego brzuszka jak to było za pierwszym razem,ale jeśli ktoś jest szczupły to później brzuszek rośnie.Ale to że teraz chudniecie nie znaczy że mało przytyjecie,dlatego uważajvcie co jecie bo tak się załatwiłam przy pierwszym dziecku,na domiar złego nie karmiłam piersią dlatego nie było możliwości abym szybko pozbyła się kilogramów,no i niestety figura inna mi pozostała.Bardzo ważne też jest jak się będziecie odżywiać po porodzie.Dla porównania dodam ,że podczas drugiej ciąży przytyłam 12 kg i karmiłam piersią co pomogło mi w ciągu 2 miesięcy pozbyć się nadmiaru balastu.