Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

persymonia

prezent dla rodziców na 20 rocznicę ślubu

Polecane posty

w grudniu moi rodzic obcodza 20 rocznicę ślubu i chcę kupić im jakiś prezent, ale nie mam pojęcia co to może być bo nigdy nie robiłam im prezentów na rocznicę ślubu ale teraz stwierdziłam, że na taką okrągłą rocznicę to było by miło. problem polega na tym, że nie wem co na takie okazje się kupuje. z góry informuję, ze wszystkie ręczniki, koce, wycieczki, serwisy do kawy/herbaty, pościele odpadają.

już to czytałam. ekpres do kawy, ramki, kolacje, wycieczki, portret. kawy nie pijają, nikt z naszej rodziny nie lubi trzymac zdjęć w ramkach, na kolacje to pewnie zleci się cała rodzina a na wycieczkę mnie nie stać. no i portret już mają. poa tym to mało oryginalne prezenty.

Gość na ten przyklad naprzyklad to
no to szukaj sama, powodzenia 🖐️

z wypróbowanych: - może jakiś obraz dobrany do wnętrza - rowerek treningowy (cieszy się dużym wzięciem nie tylko wśród obdarowanych):) - seria wydawnicza jeżeli lubią czytać, np. ładnie wydana klasyka - to samo z filmami (zalezy od gustu) A może napisz co rodzice lubią, jakie mają zainteresowania - łatwiej bedzie:)

tata pracuje w służbie więziennej i jest zapalonym hodowcą gołębi. mama jest ekonomistką i uwielbia muzykę klasyczną miusicale, balet. ale problem polega na tym, że zainteresowania taty i mamy się nie pokrywają a nawet zwalczają (tata zasypia na balecie, wychodzi z domu jak mama słucha klasyki a z kolei mama nie lubi jego ptaszków, które sa jak świete krowy). i wlaśnie dlatego mam problem. a rowerek już mają i od roku stoi nieużywany. tata jest z typu \"czytam \"auto świat\' \" :O nad filmem już myślałam ale jakoś nic nie wymyśliłam :O myślałam nad kolażem ze zdjęc oprawionym w antyramę. ale nie wiem czy to dobry pomysł.

A nie ma przypadkiem jakiegoś baletu o ptakach?:D A tak na poważnie, to może album ze zdjęć z 20 lat życia, wiesz taki z najważniejszymi wydarzeniami ozdobiony samodzielnie? To jest pracochłonne ale zasadniczo i album do ozdabiania i rózne papiery i inne rzeczy można kupić, wybierasz powiedzmy 20 zdjęć róznych wydarzeń i lecisz.

troszkę wątpię w moje zdolności odnośnie tego ozdabiania albumu. ale właściwie ten album to prezent podobny do olazu, który wymyśliłam. tylko że taki kolaż będa mogli zawiesić w sypialny gdzie nie maja obrazów. kolaż też by jakimś cudem jakoś ozdobiła. to może to jednak dobry pomysł?

pomysł jest dobry. jak nie masz zdolności plastycznych (np. nie potrafisz rysować) to poszukaj papierów i dodatków do scrapbookingu, gotowe elementy tylko naklejasz i ozdabiasz wedle uznania jako dodatek do tych zdjęć. Są dostępne np. w netowych sklepach, jak byś potrzebowała konkretów to podam ci adresy to się zorientujesz. powodzenia

scrapbooking - pierwsze slyszę :) chętie bym sama ozdobiła ten kolaż bo troche zdlonośc plastycznych mam. ale jak możesz podzucić mi jakieś adresy to będę wdzięczna (chociaż wolałabym adresy sklepów \"realnych\" w Warszawie, bo do tych internetowych nie mam jakoś zaufania). ale adresy mi popodrzucaj. może znajdę jakieś ciekawe inspiracje :)

Co do realnych to bladego pojęcia nie mam, bo nie jestem z Warszawy. Jak chcesz się czegos dowiedzieć o skrapbookingu to podsyłam Ci linka na forum gdzie o wszytkim możesz poczytać i pytać: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23390 A ze sklepów wirtualnych polecam: http://www.decu.pl/ http://www.naszehobby.pl/ Sama się tam zaopatruje często w różne rzeczy więc wiem, że są solidni, niedrodzy i szybcy. Może coś pomogłam, pozdrawiam:)

Gość karolciaaaaa
a moze bys im kupila bilet do kina albo teatru zeby sobie razem wyszli uwazam to za super prezent i niedrogie, a potem pojda sobie razem na kolacje jak myslisz??

dziekuję za pomoc :) liki poprzeglądam, może się a coś zdecyduję albo wzór ścągnę :) to mam już dobre i tanie rozwiązanie :)

Gość guana bana kumkwat persymonia
salak?

Gość rdam girl
ja proponuje bilety na Kabaret Moralnego Niepokoju lub Ani Mru Mru. Moi rodzice byli zachwyceni :)

Gość chochlo_
Moi rodzice na rocznicę ślubu dostali ode mnie odświeżony portret z ich ślubu. Ten stary nie był zbyt ładny. W końcu miał 25 lat. Fotograf zeskanował zdjęcie włożył w nową ramkę. Zdjęcie wygląda jak nowe, bo już nie jest zżółciałe.

Gość prezenciki 22
Ja zapytałam wprost moich rodziców co by chcieli (rocznica 35) i mama powiedziała ze chciała by dostac garnki z apotermicznym dnem,wiec zainwestowalismy z bratem i kupilismy im garnki philipiak.

Ja dostałam kolaż od siostry na gwiazdkę i był super, wisi u mnie w sypialni. To zrzutka naszych najfajniejszych wspólnych zdjęć. Ale wiem, że zajeło jej to mase czasu....Kino lub teatr - oklepany pomysł. Będą się czuli w obowiązku, zeby iść nawet jesli nie mają ochoty. Garnki spoko choć uwazam, że cały komplet to spory wydatek ale np sama patelnia już brzmi rozsądniej....

Gość prezencik22
Belgrad i nam sie wydawało ze taki prezent jest nie na naszą kieszeń ale moi rodzice są bezcenni i dla nich awrto wydac kazde pieniadze.Poza tym kupilismy je do spółki z bratem wiec było nam latwiej.Natomiast co do patelni,to jednak byłoby to za mało według nas,tym bardziej ze mama od zawsze chciała takie garnki.A teraz przynajmniej mamy gdzie jezdzic na zdrowe obiadki ;-))))

Gość polanka...
a ja razem z bratem moim rodzicom zamówiliśmy tort w cukierni z napisem a że uknuliśmy to również z ciotkami i wujkami to mój brat załatwił jeszcze chłopaka który grał na harmonii oczywiście kupiliśmy jeszcze szampana. Na korytarzu chłopak juz zaczął grać na harmonii przed drzwiami i za chwilkę weszliśmy do domu a rodzice byli w szoku myśleli ze to jakies wesele ale nie spodziewali się ze to dla nich ktoś gra:))Dopiero jak weszliśmy wszyscy do domu razem z grajkiem to mama się popłakała...:))

Gość piękny obraz
taki na pół scinay, tu są fajne za niewielką kase, ręcznie malowane na płótnie, odmienią całe wnętrze domu www.galeria-obrazow.home.pl

Gość gość
Jeżeli prezent ma być tani i praktyczny to może zainteresujesz się oferta sklepu www.vitaminum.pl mają tam kubki z grubej ceramiki i ostrym, humorystyczny nadrukiem. Popatrz tam sobie na pewno znajdziesz coś dla siebie :)

Gość gość
Możesz dać im w prezencie weekend w jakimś pięknym miejscu, np. w górach. Tutaj jest fajny hotel gorzelanny.pl, luksusowy, ale w rozsądnej cenie. Okolica jest piękna, a do tego mają naprawdę fajne spa. Myślę, że rodzice byliby zachwyceni :)

Gość gość
Widziałam ostatnio w necie fajną wytłaczarkę do soków owocowo-warzywnych z ronica, może akurat taki prezent będzie odpowiedni dla Twoich rodziców.

Gość kasieniek
Ja swoim rodzicom na prezent rocznicowy kupilam z bratem zestaw garnków bo obydwoje lubia gotować i przesiadywać w kuchni. Zadowoleni sa do tej pory:-) Tylko ja polecam te towary z górnej półki, np gerlacha to posłuży im wiele lat.