Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się szukania

Boję się szukania pracy.

Polecane posty

Gość boję się szukania
Teoretycznie to miasto, w którym mieszkam nie jest niby takie małe (40 tys. mieszkańców), ale pracy za wiele tu nie ma :-( Może w przyszłości przeprowadzę się do większego miasta, ale na razie nie planuję. Do milczenia telefonu i braku maili jestem w zasadzie przyzwyczajony, bo nigdy nie były to wynalazki, których zbyt często używałem :-)

Gość fiku miku fiku
ależ ty jesteś niuniuś niedociumany, tu nie chce , tam się boi , do sklepu nie , z wioski nosa nie wychyli - najlepiej we własnym pokoiku z gitarą i książką , na garnuszku u rodzicow. a idżzesz cioto w cholere , w życiu bym cie nie zatrudnila w swojej firmie, takiego siusmajtka od razu sie wyczuwa. Kolejny niezaradny magisterek patałach. ...

Gość boję się szukania
A ty myślisz, że ja bym chciał pracować w twojej firmie? :-O

Gość co chciałbyś
w ogóle robić?

Gość Pysia*****
ja mam licencjat z jezyka niemieckiego i w przeciwienstwie do moich kolegow i kolezanek ze szkoly , chcialam pracowac w szkole ale nie znalazlam wolnego etatu.Wysylalam i skladalam podania do szkol ale nawet w kuratorium nie robili mi wielkich nadziei.Po roku poszukiwan znalazlam prace weprywatnej firmie w dziale sprzedazy.Na poczatku nie moglam uwirzyc,ze po tylu poszukiwaniach wreszcie cos znalazlam,ale teraz mam juz dosyc.haruje jak wol,bo firma ma duzo zamowien a ja sie dopiero wdrazam ale powtarzam sobie , ze chyba w kazdej pracy jest ciezko.Ale mam nadzieje,ze kiedy sie troche wdroze to bedzie latwiej.nadal zaluje tylko,ze nie pracuje w szkole bo jak widze moje kolezanki,ktore bycza sie przez dwa miesiace wakacji a zarabiaja w szkole tyle samo co ja w biurze to mnie szlag trafia.na poczatku jest zawsze ciezko ale liczy sie jakikolwiek staz i doswiadczenie bo pracodawcy patrza na to czy cos robiles w swoim zyciu(chocby to byla praca w sklepie)czy nie,bo to nie najlepiej swiadczy o twoich ambicjach i zaangazowaniu uw prace u potencjalnego pracodawcy.

Gość fiku miku fiku
no pewnie, żebyś nie chciał , w ciągu całego topiku, jeszcze nie zdążyliśmy zobaczyć , gdzie byś chciał pracować i co robić . Za to poznaliśmy całą litanię problemów egzystencjalnych i fobii , które cie przesladują . Jakoś się nie określiłeś, człowieku, jesteś jak "Moda na sukces" - ciagnie sie i ciągnie i nic z tego nie wynika .. Idź do psychiatry , masz problemy ze sobą

Gość boję się szukania
Nie wiem co chciałbym robić. Najlepiej to coś związanego z komputerami.

Gość fiku miku fiku
pewnie chciałbyś naciskać spację i enter, żeby odciążyć programistę hehe :classic_cool: Komputery - czyli wszystko i nic, tak naprawdę nic nie wiesz, zero konkretow. napisz jakie programy znasz.

Gość idź na studia
związane właśnie z komputerami i już.

Gość boję się szukania
Programowałem trochę we Flashu, Delphi, znam Worda, Excela, znam się co nieco na montażu filmów. Sporo rzeczy się robiło :-)

Gość fiku miku fiku
no to złóż aplikację do firm szukających programistów, sporo firm oferuje szkolenia specjalistyczne na miejscu

Gość boję się szukania
No właśnie: "na miejscu" - czyli w jakimś większym mieście :-(

Gość Pysia*****
to normalne,ze kazdy sie boi,bo praca to duza odpowiedzialnosc.Ale nie mozna z gory zakladac,ze sie pracy nie znajdzie.Szukanie pracy to niestety "ciezka praca".najlepiej,moim zdaniem , osobiscie skladac podania u pracodawcow,bo jesli im wysylasz swoje CV to mozesz byc pewien,ze wyladuje na jakiejs stercie innych a potem trafi do kosza.a jeszcze lepiej pojawiac sie u wybranych pracodawcow regularnie i "przypominac" im o sobie.Wtedy dajesz do zrozumienia,ze zalezy ci na tej konkretnej pracy.No niestety,trzeba sobie zadac troche trudu.Samo wyksztalcenie to jeszcze nie wszystko,tak naprawde licza sie konkretne umiejetnosci i doswiadczenie.

Gość najłatwiej to dostac sie na
staż ale po roku się kończy! Ja tez nie nadaje sie do pracy... (przynajmniej w naszych realiach) bylem tylko 12 m-cy na stażu... teraz od 11 m-cy nie pracuje...