Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laktatorek

Karmienie piersią a wprowdzanie nowych pokarmów

Polecane posty

Gość laktatorek

Drogie mamusie!!! Jestem w 5 miesiącu ciąży i nurtuje mnie pewna sprawa aktualnie. Planuję o ile nie bedzie przeszkód karmić dziecko piersią, chciałabym przynajmniej przez 8-10 miesięcy i teraz mam pytanie, czy jak się karmi piersią, to nalezy wprowdzać kolejne pokarmy, jak w przypadku dzieci karmionych butelką, wszystkie zupki, czy zacząć to robić dopiero jak skończę karmić piersią??? Czytałam różne wypowidzi i są takie mamy, które do któregoś tam miesiąca karmią tylko piersią. Jeśli wprowdzać, to tak samo jak przy sztucznym karmieniu? Jak lepiej??

Gość laktatorek
no czy tu nikt nie karmi piersią???????????????

jesli będziesz karmiła piersią to mleko w zupełności wystarczy dziecku przez pierwsze 6 msc od 7 msc stopniowo zaczniesz (powiinnaś) wprowadzać inne pokarmy i napoje (1-miesięczne opóźnienie w stosunku do dzieci karminych sztucznościami) pozdrawiam

Laktatorku tak jak Niuka napisała mleczko mamy wystarcza, przynajmniej teoretycznie do końca 6 m-ca życia. Piszę teoretycznie bo ja karmię piersią, Mała skończyła właśnie 5 m-cy a musiałam wprowadzić zupkę jarzynową, bo nie przybierała na wadze. Najgorsze jest to, że mleka pełno, piersi pękają ale jakieś mało wartościowe się zrobiło, pewnie dlatego, że strasznie schudłam. Nie martw się na zapas, pediatra na pewno Ci wszystko dokładnie wytłumaczy:) Pozdrawiam

Proponuję zapoznać się z aktualnym schematem żywienia niemowląt. Jest dokonały poradnik na ten temat. Ponadto jest mnóstwo ciekawych przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.