Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kacha18

La Roche Posay, Woda termalna- tylko dla dojrzałej cery?

Polecane posty

Gość Kacha18

wyczytałam ze ta woda zawiera selen; jest przeciwwolnorodnikowa (opóźnia proces starzenia się skóry). Przyśpiesza regenerację tkanek. Wygładza skórę, zmniejsza obrzęki i przekrwienia, koi podrażnienia, zmniejsza lub całkowicie usuwa świąd, zwiększa elastyczność skóry. Zastanawiam sie czy moge ja stosowac...w koncu ta woda zawiera substancje przeciwrodnikowe(a ja mam 18 lat...i obawiam sie ze ta woda jest tylko przeznaczona dla osób po 30)

Gość niebieskooookaa22
nie, nie tylko dla dojrzałej cery;) ale zauwazyłam, ze przy bardzo przesuszonej skóze, zastos. jej po prostu piecze.... hmm...

Ważna jest by wody termalnej nie zostawiać na skórze, nie może wyschnąć, bo wtedy rzeczywiscie wysusza .Spryskujemy twarz wodą i osuszamy.Woda termalna to świetny wynalazek na wszelkie podrażnienia skóry, jest rewelacyjna po deplacji. Polecam wodę termalna firmy Avene!

Gość witka
ja tez polecam avene.jest swietna.doskonale nawilza.nalezy kilka sek po spryskaniu zebrac ja z twrzy wacikiem kosmetycznym.to naprawde wazne bo inaczej skora robi sie napieta i sucha.ja uzywam wode zamiast toniku.woda a potem krem :)

woda termalna jest nawet przydatna dla maluszków.na przykład la roche można pryskać pupcię niemowlaczka po przewijaniu:)) to woda, a woda jest źrodłem życia:)