Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisek 24

Czy ślub w wieku 24 lat to za wcześnie???

Polecane posty

Gość lisek 24

Pytam bo wydaje mi sie ze to ciągle za wcześnie .Jak miałam 22 lata to twierdziłam ze 24 to odpowiedni wiek teraz już tak nie myśle , sama nie wiem

hej na to pytanie musisz sobie sama odpowiedziec... napisz swoje za i przeciw na kartce i podejmniesz decyzje ja w wieku 22 wzielam slub cywilny i wyjechalam do innego kraju i tu zaczelismy wspolne zycie od zera a koscileny slub bedzie za 2 lata wtedy bede miec 26 lat

Gość lisek 24
Co do partnera to jestem pewna, ale ciągle słyszę lub czytam tu na forum ze 20 latki ślub biorą a 22 letnie to już mężatki często w ciąży i sie gubię niestety

Gość lisek 24
To czuję sie staro a z drugiej strony nie jestem za młoda i jak to rozważyc :) :D

Gość lisek 24
Nie nie musimy :)

Za dwa lata też wyczytasz coś co się Tobie nie spodoba i znów będziesz uważać , że jeszcze nie teraz. RADA nie kieruj się tym co piszą inni o swoim życiu małżeńskim bo to ich życie i tak sobie je ułożyli. Ty masz swoje zdanie, swojego faceta, swoje życie i Ty decydujesz kiedy będziesz gotowa żeby zalegalizować ten związek ;) Ja mam 24 lata i jestem już mężatką i nie uważam że to za wcześnie. A izabel ma rację zrób sobie taką tabelkę ;)

Gość lisek 24
Dziękuje za rade :) sytuacja materialna dobra, mieszkanie jest, samochód jest a ślubu nie ma, ale może czs sie zacząc zastanawiac nad przygotowaniami :D

no to chyba zastawiajcie sie bo z tego co piszesz przewiduje ze chcesz tego slubu ale boisz sie czy podolasz jako zona.....ale uwierz wszystko bedzie dobrze

Gość kjkjkjnnn
ok. Do 30 zdążysz nacieszyć sięwspolnym życiem i urodzisz dzidzię. dobry wiek

Gość lisek 24
Oczywiście ze chce, bardzo tylko jakoś młodo jeszcze sie czuję i może z tego wynikają moje obawy

I czuj sie tak jak najdłużej a obawy precz i wsztskiego NAJ...........

Gość brzdyl
a czy slub to jedyna droga ? ja tam slub wzielam w wieku 28 lat , jakbym nie wziela , to tez by to nic nie zmienilo - to tylko jakis zwyczaj , nie ma co wydziwiac; nie chcesz , to nie bierz , chcesz , to bierz a 24 to nie jest za mlody wiek raczej , przynajmniej tak statystycznie - jesli to twoja jedyna watpliwosc :P

Gość majka.23
ja mialam 22 lata i od roku jestem szczęśliwą mężatką.wiek nie ma znaczenia jak sie kochacie to nie powinnaś miec żadnych wątpliwości

jesli wiesz ze to ten jedyny to na co czekac ja wziełam slub 22 lipca tego roku a 16 sierpnia skonczyłam 20 lat!!!!

niewazne ile macie lat, ja kiedys myslalam ze nie wyjde za maz przed 30 a teraz mam 21 i juz powaznie myslimy o slubie:)

Ja będę brała ślub mając niecałe 23 lata i co z tego? Chcę tego bo bardzo kocham mojego przyszłęgo męża:) Obydwoje tego chcemy, na slub trzeba być gotowym i nie ma to znaczenia ile się ma lal:)

czesć Agnessa:) dawno nie pisałyśmy:) a ja ślub będe miała mając niecałe 22 lata :) chce wziąśc ślub mimo młodego wieku dlatego ze kocham mojego Skarba i wiem że to ten 😍 sprawa ślubu to dla każdego indywidualna sprawa.....

Dokładnie Madziuniu:) Widzę,że nadal się tego..opierdzielasz:) A slub jeśli jest się pewnym swojego wyboru i świadomym tego co później nas czeka mozna brać nawet w wieku 19 lat:)

Gość lisek 24
Dziękuje za kolejne wypowiedzi dziewczyny, wątpliwości mam już chyba coraz mniej :)

jesli go kochasz to nie masz czego się obawiac moja siostra wzięła ślub po 10 latach chodzenia z chłopakiem w wieku 30 lat i po co to tak przedłużać?? dla mnie to bez sensu bo przez ten czas mogliby dojść do czego a tak każde mieszkało osobno u swoich rodziców i dopiero teraz biora sie za wspólne inwestycje.... Tak Agnessa opierdzielam sie jeszcze... :) dobra lece do domku- koniec pracy:)

Gość to w sam raz
:D:D:D

Gość Katie88
ja wzięłam jak miałam 18 i wcale nie żałuję :D:D :*

Gość zzzzzzzzzzcccccccccc
nad czym Ty sie zastanawiasz. jesli masz watpliwosci to nie bierz tego slubu. bo widac ze kochasz go nie tak bardzo jak powinnas/...................................

Gość lisek 24
Ale to nie chodzi o to, ze ja sie zastanawiam czy go kocham i stąd moje wątpliwości, pytałam tylko co dziewczyny sądzą o samym fakcie wieku 24. :)

Gość g...
Hej myślę, że 24-26 to najodpowiedniejszy wiek. Ja miałam 25

sprawa wieku to indywidualna sprawa :) nikt nie moze powiedzieć za każdego iz jest to najbardziej odpowidni wiek.. mam koleżanke w pracy która ma prawie 28 lat, mieszka z facetem juz od dłuzszego czasu, są razem 5 lat i nawet nie mysli o slubie bo mówi ze nie jest gotowa na to.... nikt dla nikogo wieku wyjscia za maż nei moze określic:)