Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat

podwiązka - jaka? gdzie?

Polecane posty

Gość mam dylemat

Jaki kolor podwiązki powinnam kupić? Na którą nogę się ją zakłada? Ma być zaraz nad kolanem czy na udzie?

nie koniecznie musi być niebieska ale to chyba jedyna rzecz która może być itakiego koloru (bo wg przesądu musi taki być) ;)

Gość twój wybór
niebieska lub z niebieskim

Gość mam dylemat
ale na która nogę się ją zakłada? i gdzie dokładnie?

na udotak na wysokości koronki od pończoch tak ja miałam a sama nie wiem na którą nogę się zakłada ja dobrze się czułam jak miałam na lewej ;)

Gość mam dylemat
dziękuję. też mi wygodniej na lewej, ale nie wiem, jak jest prawidłowo

Noś jak ci wygodnie. Przecież nie będą ci pod kieckę zaglądać ;) Do zdjęć przelożyłam na prawą bo na lewej nodze poszło mi oczko ;) i sie nie przejmowalam czy tak się nosi czy nie!! :D

Gość dianusia
podwiązkę zakłada mąż,i wkłada żonkie pieniążek do bucika.

Gość na głowe sobie nałóż
jak nie wiesz gdzie, głupie pytanie

Gość gdzie kupilyscie podwiazki
ogladalam na allegro ale brzydkie sa. jedna byla ladna, recznie robiona ale kosztowala 18 zl + 7 zl przesylka. tez przesylka taka droga, przeciez to leciutkie i tak naprawde to z 3-4 zl bedzie kosztowalo przeslanie.

Ja podwiązkę kupiłam w zwykłym sklepie, na allegro ceny były kosmiczne. Mialam ją w torebce, a przed oczepinami założyłam na prawą nogę. Nie miałam welonu, zatem mąż podczas oczepin ściągał ją zębami i później nią rzucałam:-D Nie chciałam nosić jej przez całą imprezę, bo bałam się że mi spadnie:)

rany! ja chyba do konca zycia nie przestane sie dziwic tym wszytskim zwyczajom!! przeciez ich jest zatrzesienie!! jaki pieniazek do bucika? czyli jak maz nie wlozy pieniazka do bucika i panna mloda nie bedzie miec podwiazki niebieskiej to malzenstwo sie rozpadnie? ;) no nie mowcie mi ze w to wierzycie!! a jak nie wierzycie to po co to robicie? dziwaczne to wszytsko hehehe dobrze ze ja nie bede takich rzeczy wyczyniac :) no ale jak kto woli, wiadomo ze niektorzy lubia rozne obyczaje. ja w kazdym razie do takich nie naleze.

Gość arlekinka
wlasnie czegos takiego jak sciaganie podwiazki zebami chce uniknac...przeciez to oblesne...faceci sie tylko slinia... A po kiego podwiazka...jakies durne zwyczaje, aby tylko wiecej kasy wydawac.Ja nie zamierzam miec zadnej szmatki na nodze..a tym bardziej aby mi moj maz sciagal ja zebami-zalosne

No i zaś się zębów czepiły:-P Mnie się tam podobało, po prostu zanurkował pod suknię i sprawnie ją zdjął, a nikt nie widział nawet kawałka mojej nogi:) Jak się nie ma welonu, to czym miałam rzucać? Diademem, żeby komuś oczy wykłuć? A może ciężkim bukietem, żeby komuś oko podbić?

Gość rozpadnięta
basic - a ja nie miałam ani pieniążka w bucie, ani podwiązki i się rozpadło, co to znaczy? ;-)

pewnie padal deszcz w dniu slubu - przyznaj sie! dlatego sie rozpadlo ;)

a propos rzucania, to moja przyszla tesciowa wymyslila ze musze rzucac bukietem kwiatow!! a ja nie chce zadbych takicg glupotek, tym bardziej ze panien na moim slubie bedzie moze dwie....

Gość rozpadnięta
Deszcz co prawda nie padał, ale ślub brałam w lutym, a w nazwie tego miesiąca nie ma literki r.... to wszystko wyjaśnia, prawda? ;-)

Jakbym miała w takie pierdoły wierzyć jak r w nazwie miesiąca cz pieniążek w bucie, to nie brałabym ślubu kościelnego 😡 Ciemnogród:-P

a tak w ogóle - po jakiego grzba w ogole ta podwiązka? ja mam obcisłą suknie i zakładac tego ustrojstwa nie zamierzam :o

buahahaha ja nie wierze w przesady i biore cywilny!!

Gość do laura
w takim razie po co ci byla ta podwiazka???jak wierzenia ludowe to dla ciebie ciemnogrod...

Podwiązka to element tradycji, tak jak i welon czy podziękowanie dla rodziców:) Nie jest obowiązkowy, a jak ktoś chce, to zakłada, ja akurat chciałam. Pierwszy raz miałam okazję mieć takie ustrojstwo na nodze i pewnie nieprędko taka okazja się powtórzy:) Z tymi zabobonami chodziło mi o to, że katolicy nie powinni wierzyć w przesądy, a tu ślub kościelny itd... nie będę kończyć bo się piekło rozpęta:-O

Ile razy mam powtarzać: miałam podwiązkę bo po pierwsze mi się podobała, fajnie wygląda na nodze, a po drugie, musiałam mieć czym rzucać na oczepinach bo nie miałam welonu. Was nikt nie zmusza do zakładania podwiązki, to wolny kraj. Idźcie nawet i bez majtek, jak chcecie:-P

Gość ja chce podwiązke
bo mi sie podobają a tak naprawde to nie wiem po co ona jest... no i na zdjeciach fajnie to wyglada, robia tak zdjecia czasem ze widac ta podwiazke. ladnie wyglada jak ktos ma szczuple nogi.

Gość fjhdfyjdyj
Różowa, na głowie a'la rambo :)