Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efelinqa

FRZYJERKA-rady porady

Polecane posty

Gość efelinqa

czekam na mile chetnie odpisze:)

Gość efelinqa
jak wasze wloski??:)

Gość martinka25
To ja mam do Ciebie pytanie. Moja znajoma ma pasemka brąz i blond, jednak ten blond zżółciał. Czy gdyby nałożyła na całe włosy farbę (Garnier super jasny blond nr.110 bodajże) to jasne pasemka by ładnie wyjaśniały a co z ciemnymi - czy z kolei one nie zżółkły by ??

Gość efelinqa
absolutnie takie eksperymenty odpadaja poniewaz pasemka zrobia sie ladne a odrosty beda zolte. na pasemka nieco zzolkniete proponuje Regenal firmy WELLA jest to szampon srebrny ktory po nalozeniu niewielkiej ilosci niweluje niechciany kolor. zycze powodzenia:)

jaka grztwka bedzie pasowac od okragles buzi?zapuszczam wlosy i nie chce ich skracac ale musze sie jakos zajac przodem, teraz ma taka na bok ale jest taka ciezka, bezwladna, ble.wlosy mam za ramiona, pocieniowane.prosze o pomoc ..jestem gotowa na kazdy krok;)

Gość a czy możesz powiedzieć
jak zrobić fryzurę a'la Katie Melua z Sopotu, lokówką , czy nakręca się włosy na jakieś specjalne wałki - sprężynki?

Gość efelinqa
fabryka kolczyka- najlepiej jak bym zobaczyla twoje zdjecie ale tak z opisu proponuje nie za groba grzywke na bok i od niej pazurki .

Gość efelinqa
co do lokow z walkow a z lokowki szczerze mowiac z lokowki sa ladniejsze ale bardziej praco chlonne .

Gość do efelinqa
a w ogole widzialas wlosy Katie bo z Twoja wypowiedz wlaściwie nic nie daje :( . Nie sadze ze mozna zrobic taka fryzura przy uzyciu lokowki

Witaj Efelinqo! Mam do Ciebie pytanie... Otóż ufarbowałam wczoraj włoski farbą Excellence Creme z Loreala - brąz, ale wyszedł mi gdzieniegdzie (np. na grzywce) taki prawie że czarny :( Farba została nałożona przez moją koleżankę - fryzjerkę, więc dobrze i równomiernie. Niestety farbę zmywałam sama... I nie wiem czy przypadkiem nie popełniłam błędu, bo zmywałam ją samą wodą, bez użycia szamponu (zapomniałam przeczytać na ulotce czy powinnam go użyć czy nie, na dodatek przypomniałam sobie, że farbę Decore zmywałam samą wodą, bo tak było w ulotce). Proszę powiedz mi dlaczego mam taki nierównomierny kolor... Czy on się troszkę chociaż wypłucze? Bardzo dziękuje i pozdrawiam :)

Gość dorotabery
Efelingo chciala bym sie Ciebie poradzic jaka fryzurke moge sobie zrobic z wlosow dlugosc do karku z przodu wycieniowane i konce tez wycieniowana za dwa tygodnie wybieram sie na wesele i nie mam pomyslu dodam tez ze mam grzywkw i proste jak druty wlosy jak myslisz pasowalo by mi jak bym sobie je skrecila i czy trzymaly by sie one przez cala noc

Gość czarna23
czy istnieje coś na pobydzenie cebulki włosa? aby rosły geściejsze i mocniejsze?

Hej! Mam długie włosy sięgające za ramiona. 3 miesiące temu zrobiłam balejaż-jasny blond+miedziany, moj naturalny kolor włosów to brąz zatem bardzo szybko pojawiły się odrosty które są badzo widoczne. Za miesiąc zaczynam studia więc chcę sobie zrobic jakąs modną ale tez i latwą w utrzymaniu fryzurkę. Mam okrągłą ( no moze owalną) twarz i troszkę pyzate policzki. Jaką fryzurkę możesz mi polecic zeby wyszczuplic twarz? Bardzo bym chciala miec grzywkę ale do mojej pyzatej buźki pewnie nie będzie pasować:( a moze taka na bok? A włoski chcialabym pomalowac na jakis ciemny(ale nie czarny!!) kolor...ciemny kasztan albo czekolada. Czekam na jakies porady:) PS.Włosy mam przetluszczające się i raczej niezbyt gęste więc myję je codziennie-zatem fryzurka musi byc wygodna.

otoz mam geste wlosy do ramion i trudne w ulozeniu :O polecilabys mi jakies specyfiki dosc tanie by lepiej je ulozyc:? niedawno bylam u fryzjerki...pocieniowala mi je, ale nie wiem czy to wina tego,ze mialam 1 dzien okresu ale teraz niektore kosmyki sa krotsze i tak sianowato sterczą:o jak by sie polamaly...scinala mnie profesjonalnie,zresztą nigdy tak nie mialam... sek w tym,ze nie wiem co z tym fantem zrobic...:O

Gość efelinqa
z gory przepraszam za poslizg w odpisywaniu mam nadzieje ze zrozumiecie:) sorki

Gość efelinqa
DO SLIWUNIA. Szczerze mowiac jeszcze nie mialam takiej sytuacji ale moglo byc tak ze zle zmylas farbe poniewaz powinnas zmyc ja szamponem ale nie przejmuj sie 2 mycia i sie wszystko wyrowna:).

Gość efelinqa
DO DOROTABERY jesli masz proste "druty" to nie ryzykuj bo nawet do kosciola mogloby to nie przetrwac wiec proponuje koka z prostych wlosow moze byc wpiety kwiatek jakis we wlosy dodaje uroku calej fryzurze a jesli masz plecy odkryte to proponuje zostawic dol rozpuszczopny a gora spieta z prostych .

Gość efelinqa
DO CZARNA 23 proponuje kupic tabletki na wzmocnienie wlosow skory i paznokci SILICA (100tab. okolo 25zl) i do tego sok z pokrzywy (okolo5zl) dostepne w aptece bardzo pomaga osobiscie probowalam .

Gość efelinqa
DO STUDENTKA87 co do pasemek proponuje jeden kolor zblizony do twoich odrosto koleny o 2 tony ciemniejszy i jeden jasny moze byc farba. co do fryzure bylo by lepiej dobierac i doradzac jak bym miala zdjecie ale tak na "sucho" moim zdaniem grzywka na bok nie za krotka jak najbardziej i od niej pazurki przyslaniajace policzkaa tyl rowniez wycieniowany.

Gość efelinqa
DO FURIOUSLY AND DEADLY no tak z twojego opisu wynika ze fryzjerka obciela ci wlosy (degazowkami) ktore przezedzaja wlosy i niestety takie sa pozniej niesforne jak odrastaja wiec teraz proponuje kolejna wizyte aby podciac tylko troszke te konce i popros czy moze ci przezedzic wlosy tylko nie DEGAZOWKAMI ani BRZYTWA jesli powie ze to nie mozliwe to zmien fryzjera:) a do ukladania ciezko mi polecic bo niewiemjakie wlosy lubisz? przygladzone i proste czy ulozone i wystylizowane kosmyki??

Gość jksdhfiug

Gość efelinqa
nie ma za co:)

Gość pauliska
Droga Efelinqo, Bardzo lubię idealnie proste włosy, ale prostownica niszyczy je. Istnieje inny sposob wyprostowania ich ? Sa jakies produkty ktore polecasz,żeby prostowaly i dlugo trzymaly sie.

Gość Smerfaaa
draga Efelinquo!!!mam problem bo nie wiem jak sie obciąć i czy pasuje grzywka na bok jeżeli noszę okulary...mam podłużną twarz ciemnobrązowe włosy sięgające troche za ramiona. co gorsza moje oprawki od okularów też są ciemne i nie wiem czy grzywka jeszcze bardziej ni postarzy mojej twarzy...zawsze miałam wycieniowane włosy a teraz chciałam coś zmienić . proszę o odpowiedź dzieki

Mam pytanie. Co sadzicie o suszarkach jonizujacych? Ja mam taka i jestem bardzo zadowolona. Nie uzywam zadnych odzywek, bo jonizator pielegnuje wlosy. Ja to odczuwam wyraznie. Ciekawa jestem jak jest u Was?:)

Gość efelinqa
do pauliska do stalego wypostowania ktorego nie polecam poniewaz nie mam o tym zadnego zdania jest to trwala prostujaca.

Gość anonimowa turystka
Jaka fryzure polecasz do bardzo cienkich, wypadajacych wlosow, bardzo lekko falowanych. Twarz pelna, wydatne kosci policzkowe... Wlosy mam teraz do ramion. :)

Gość kola --------
Mam problem z żółtym kolorem włosów po pasemkach czym mogę zlikwidowac te zżółknięte pasemka, bardzo proszę o odpowiedż Z góry dziękuję :)

Gość efelinqa
do smerfa... ciezko mi doradzic poniewaz nie widze twojej fotki wiec prosze o przeslanie