Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość satyra

laptop

Polecane posty

Gość satyra

chciałabym kupić laptopa za około 3000zł, ale nie wiem na jaki się zdecydować, co polecacie? Laptop nie musi być ekstra wypasiony, tak na potrzeby zwykłego studenta (pisanie prac, filme, net) Jeżeli ktoś byłby na tyle miły i powiedział mi jakie parametry powinien posiadać taki w miare przyzwoity laptop, bo ja się zupełnie na tym nie znam, a nie chce żebymi ktoś w sklepie jakiegoś syfa wcisnąl

zajrzyj do kilku sklepów i powiedz czego dokladnie oczekujesz a potem porównaj oferty... nikt ci raczej syfu nie wcisnie

Gość alajljl
firma hp ma dobra opinie za 3000 zl to z palcem w nosie kupisz, praktycznie wszystko co jest w sklepach nadaje sie do twoich zastosowan warto zeby byla nagrywarka dvd i 512 mega ramu

Gość laptopka
alajl firma hp specjalizuje sie głównie w drukarkach itp laptopów tej firmy bym nie polecała najlepsze to acer, toschiba i geronimo

Asus, Fujitsu-Siemens, HP choc schodzi teraz na psy badz Dell

While FS ?? Mam Amilo 1437G (2GB RAM) DVD po dwóch tygodniach do wymiany i modem po następnych dwóch przy użytkowaniu prze 1 i 1/2 miesiąca - wady fabryczne - ponad miesiąc leżał w RAM Servisie - jedynym autoryzowanym serwisie FS.

Gość alajljl
dlaczego bys nie poleciala tej firmy jakies problemy z nia? jaka firma sie specjalizuje w laptopach?

stic moze trafiles/as na wadliwy model, 1/3 laptopow z mojej pracy to FS w trzymaja sie dzielnie pomimo kilku lat uzytkowania przez roznych ludzi

Gość ACER
Ja mam aCEra 3613 Rewelka jak na internet i forum :)

Sam laptob jest bardzo ok - solidna obudowa przezyła pożar i jest tylko nadtopiona, matryca też przyzwoita ale te wady podzespołów to jest masakra. Teraz sprawuje się bardzo dobrze ale jeśli nie chcesz aby Twój laptop leżał w serwisie (ja miałem szczeście bo mieszkam w Warszawie i sam go odstawiałem do serwisu) to polecam gorąco Toshibę. Ale uwaga - gwarancja to 2 lata a nie jak w przypadku innych laptopow rok + możliwość przedłużenia jej na kolejne 2 :)

Inny minus to, że nie można podłączyc BlueConnecta, nie ma wyjścia na głośniki (jedynie słuchawki) zewnętrzne, czas działania to 2 godziny (niemalże z zegarkiem w ręku) - jak dla mnie mało.

Gość alajljl
szukaj pomocy na specjalistycznych stronach tutaj kazdy bedzie zachwalal to co ma :O

Ja nie zachwalam - wręcz przeciwnie - przestrzegam :) Pracowałem na toshibie - kultura pracy jest na prawdę wporządku - u mnie przy bateri czasami laprop po prostu się zawiesza (nic nie jest podkręcone - wszytko ustawione fabrycznie). Kolega miał HP i przy umadku z 40 cm pekła obudowa, na moim niemaże miałem ognisko :) na dodatek HP najczęściej się psują - to powszechna opinia

co rozumiesz przez to ze nie mozna podlaczyc BlueConnecta:O to ze twoj model nie mial PCIMCi to nie znacyz ze inne ni maja ;) Najlepsze laptopy sa i tak Della z tym ze cenowo ksztaltuja sie duzo drozej

Gość alajljl
masz cos na poparcie slow ze hp sie psuja? wystarczy zajrzec na fora komputerowe benchmark, tweak, elektroda zeby sie przekonac ze to co twierdzisz to nie prawda

Sorka mówiłem tu o miom modelu oczywiście :) Mam bardzo dobry kontakt z informatykiem i wielokrotnie oddawła on Hp\'ki do serwisu. Tam nikogo taka sytuacja nie dziwi że laptopy się psują. Serwis mają na prwdę dobry bo klasa sprzętu i jego awaryjnośc to wymusiła.

Zresztą podobnie jest z FS - będąc po raz trzeci w serwisie sama pani przyznała ze jest wiele serii wadliwych FS stąd tak duże niezadowolenie.

Gość alajljl
no widzisz a u nas w pracy sa hp i informatyk je polecal i sie nie psuja (a sa to staruszki juz)

Mówię tu nie tylko o parametrach technicznych ale róanież o kulturze prary, emisji ciepła i hałasu. Wentylatory Hp chodzą jak silnik od kosiarki, szybko wybijają się łozyska a ciepełko wydzielane łuży ogrzaniu rąk tylko w zimie. O tym też informatyk wspominał ??

Gość alajljl
co prawda tylko dwa hehe ale kupione za instrukcjami informatyka

Gość alajljl
nie musial wspominac bo pracuje na aristo, optimusie, i dwóch hp wiec mam porownanie i to co piszesz to nie prawda, zreszta pokaz na jakis rankingach cokowiek o ich awaryjnosci i innych wadach a nie dajesz opowiesci z krypty

Gość alajljl
tym bardziej ze jesli awaryjnosc ich jest powszechnie znana nie bedzie z tym problemu

Wiesz ciężkie pytanie podać ranking albo wiarygodny benchmark. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie gnioł jednej czy drugiej marki ale forumowicze z wortali poświęconych komputerom nie mają litości. Jak mówiłem pracowałem na tym latopie - po prostu mulił się. Do tego grzał i na koniec popsuł się wiatrak :( Jak powiedziałem do serwisu nie miałem żadnych zastrzerzeń jak i do FS choć w przypadku FS naprawa trwała bardzo długo.

Gość alajljl
no wlasnie zajrzyj na portale i fora nikt nie krytykuje hp

Zaglądałem - nikt nie krytykuje ale też gorąco nie poleca :) Mowa jest często o Acerach = jako tanich laptopach i Toshibach = jako solidnych. Zresztą wykończenie Hp to te skrzypiące plastiki i grzanie się. Zresztą jeśli kupuje się laptop na lata to warto pomysleć o firmie która ma w tej materii doświadczenie. A Hp :O Drukarka z ręką na sercu działa dwa lata - laptop półtora roku...

Zresztą dyskusja na temat HP jest stara jak świat bo ta marka i jej jakość jest na prawdę kontrwersyjna :)

Gość alajljl
cos zle patrzyles, wklejam kolejno wszystkie zalecane: (pierwszy klik) "W tej cenie tylko HP NX7400" "pomysl o DELL'u skontaktuj sie ze mna" - jakis sprzedawca? "Przy podejmowaniu ostatecznej decyzji proponuje brać pod uwagę HP lub IBM" poza tym co do jakosci wykonania na benchmarku.pl hp mial max ocene - jak to sie ma do tego co piszesz? (cena do mozliwosci rowniez max)