Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość satyra

laptop

Polecane posty

Gość alajljl
nie jest stara jak swiat, wymyslasz, podaj jakies linki ze ktos porzadnie narzeka na hp? jakie fora? jaka awaryjnosc? zmyslasz :O

Chodzi ci o: Przegląd notebooków do 3000 zł Michał Szukała i Wojtek Kiełt, czerwiec 2005 --- sprzęt do testów wypożyczony z firmy Komputronik ?? Przeczytaj wnioski. Toshiba też otrzymała super opinię. PCLab i Tweak to populatne fora. Jedne piszę ze kijem by nie dotknął inni hwala za dobrą cenę. Sokro jesteś fanem HP przytocz całkowicie pozytywne opinie o tym sprzęcie :)

Gość alajljl
czekam az potwierdzisz popularne jak twierdzisz opinie o awaryjnosci, jak sa takie popularne to w czym problem?

Tak jak napisałem to moje własne doświadczenie i informatyka, który de facto ma roznież ten sprzęt a jednak mu nawalił. Jeśli polecasz HP komuś wymień jego zalety na podstawie własnych doświadczeń.

Gość alajljl
jednostkowe przyklady o niczym nie swiadcza (w pracy mam hp i dobrze sie sprawuja)

Gość alajljl
co z tymi powszechnymi opiniami o awaryjnosci bo mnie zaintrygowalwes?

Czyli co ?? Mam przewetować wszytkie fora - wyrwać frazy wyrwane z kontekstu. To byłoby smieszne. Jedyne co na prawdę by cię zadowoliło to wykaz sprzętu przyjętego do naprawy w serwisie HP na Jagiellońskiej wykradziony potajemnie w nocy z bazy tej firmy ?? Ktoś zapytał się o opinię ja odpowiadam popartymi przykładami - jeśli HP w twojej firmie sprawuja się bez zastrzerzeń i masz o nich dobre zdanie to po co w ogóle tak rozbudowany serwis gwarancyjny na Jagiellońskiej ?? Jesli użytkujesz w pracy HP gdzie stoi on na biureczku albo niesiesz go w ładnej torbie do pracy i znowu staiwasz na biurku to wszystko gra. Ale student potrzebuje również czegoś co bedzie działać jak niechcący przygniecie to książkami czy innym złomem, albo zsunie mu się z kolan jak będzie siedział w akademiku :)

Gość alajljl
no wlasnie dlatego polecam hp, odnosnie powszechnej awaryjnosci - wymysliles to, kupowalem laptopa prawie rok temu sprawdzilem mnostwo zrodel, nigdzie na ten temat nie bylo wzmianki (oprocz pojedynczych wypowiedzi uzytkownikow)

Gość alajljl
odnosnie wypowiedzi uzytkownikow i tak wiecej bylo narzekania na inne marki (nie pamietam jakie)

Gość alajljl
z tym rozbudowanym serwisem na jagielonskiej to mnie rozwaliles :) dobre, to nie jest absolutnie zaden argument

Nie nie wymyśliłem. Po co ?? Przecież ja nie mówię że nie nalezy kupowac tej marki. Ale to nie jest sprzęt do domu. Niska jakość wykoania i tanie podzespoły. Rozmawiałem z ludźmi, którzy posiadają ten sprzęt - na 7 osób cztery miały problem: wiatrakx2, matryca (ale do końca nie wiadomo czy była to wada fabryczna - serwis wymienił bez jękniecia) i touchpad. Nie wiem czy słyszałeś jak on działa jesli chodzi o serwis pogwarancyjny ?? Mają ciekawe metody naprawu sprzętu - słyszałemś jakie ??

Gość alajljl
a wykaz sprzetu przyjetego do naprawy: tylko wtedy jesli bys porownal z iloscia sprzedanych laptopow/ tej i innych firm

No więc zostaje bazowanie na opiniach krążących po ciemnych zakamarkach sieci i przekazywanych sobie szeptem niczym w grze w głuchy telefon. Moja opnia jest taka że ten sprzęt jest badziewny a cena wygórowana :)

Gość alajljl
nie trzeba bazowac na opiniach ekspertow, takich jak w chipie , ktorzy nie potwierdzili twoich slow

Gość alajljl
nie, trzeba bazowac na opiniach ekspertow, takich jak w chipie , ktorzy nie potwierdzili twoich slow

W Chipie powiadasz - no chyba tu teraz ty lekko przesadzasz - jak zbesztają to konkurencja pierwsza dostanie do testu nowy model - przecież im płacą za wyważone opinie o sprzęcie. Nie skarcą - napiszą że minusikiem jest matryca i wszytko gra. Gdzie kupiłes laptopa ?? Nie odpowiedziałeś na temat serwisu ??

Gość alajljl
mam optimusa nie wiem co jest w tym serwisie i co napiszesz tez za bardzo mnie nie interesuje ma to sie nijak do dyskusji, ewentulanie daj namiar na jakis artykul opisujacy co tam wyroabiaja moge napisac podobnie jak ty znam 25 osob z laptopem hp i wszyscy sa happy, moze byc?

Gość rock me babe
ja sie zgadzam co do tego ze HP sa bardzo dobrymi laptopami, mam swojego od grudnia 2005, kupowalam w Vobisie, mialam do wyboru 4 laptopy z tymi samymi parametrami, Acer, FS, Toshiba i HP, dodam ze FS kosztowal 400 zl drozej, ja dalam 4200 zl wtedy, koles polecil zdecydowanie HP, wytrzyma pare lat, ma solidna obudowe i gwarancje na 2 lata. w teh chwili moge potwierdzic ze to byl dobry wybor - zadnych rys na obudowie nie ma, chodzi swietnie, rzadko sie grzeje, jest cichutki, w ogole problemow z nim nie ma. fakt faktem ze uzywam go w domu jedynie i stoi na biurku, zreszta jestem zdania ze o sprzet jakikolwiek dbac trzeba a nie rzucac nim o podloge albo wylewac na niego zupe pomidorowa. z czystym sumieniem moge polecic HP, ja mam model nx6110, w teh chwili 512 mb ram, procesor pentium m740, nagrywarka dvd etc kosztuje chyba ok 3200, wiec spokojnie mozesz go kupic. pozdrawiam.

Jasne że możesz - wcale nie uznam tego za coś złego. To co wybierasz zależy bardzo od tego czego potrzebujesz i jak to użytkujesz. Dlatego studenciakowi HP odradzam. O metodach jakie stosuje HP nie trzeba pisać. Byłem zaskoczoy że pan w HP powiedział, że sprzętu nie naprawiają tylko otrzymam model regenerowany. Nawet nie raczył sprawidzć co się zepsuło - mogła to być poważna awaria albo pęknięty tryb w drukarce (miała nie więcej niż 3 lata). To był mój ostatni zakup sprzętu w tej firmie. Jesli masz Optimusa to czemu zachęcasz do kupna HP ??

No własnie - kupowanie w Vobisie :O A pomyslałaś że jak wejdzie Vista to 512 to torchę przymało ??

cyt \"wytrzyma parę lat\" - nie no wszytko się zgadza tak ze 4 - 5 i się spierdzieli - pan w Vobisie nawet to wie :)

Gość alajljl
dlaczego polecam hp poniewaz wiele dobrego mozna wyczytac na forach komp. o nich poniewaz testy w roznych specjalistycznych pismach rowniez wykazaja ze te laptopy sa dobre, a poza tym, mam laptopa optimusa, mam znajomych z laptopami jeszcze innych firm, i znajoma z hp (kupila uzywanego staruszka) i w pracy mamy hp (staruchy) pomimo ze hp sa najstarsze, nie ma zadnych z nimi problemow czego nie mozna powiedzic np o optimusie, aristo.

Gość 1223
a ja używam aristo od ponad roku - miałem niemiły wypadek zalany został wodą :/ - jak go osuszyłem dodam bez rozkręcania działa bez zarzutu. I jestem studentem. Zobaczę jak długo będzie działał ale narazie nie narzekam Mam nadzieję że nie będzie się psół bo słyszałem że serwis mają do niczego.

Musztarda nie badz smieszna, co prawda faktem jest ze DELL nie popisal sie z tymi bateriami, ale to nie jest wypadek ktory zdarzyl sie tylko tej firmie. Np. Apple mialo (ma) te same problemy, poza tym to tylko jakas niewielka czesc baterii ,ktora weszla na rynek i ktore zreszta teraz od razu masowo wymieniaja. Zresztą co najważniejsze problem lezy po stronie ogniw w bateriach Li-ion produkowanych przez firmę SONY i z samym laptopem i firmą jako taką nie ma wiele wspolnego ( bo firma jest naprawde dobra). Nie wspominajac juz o takich przypadkach jak wybuchajace baterie w telefonach Nokia , wlasnie z powodu tychkze ogniw. Takze ten link jak proba zdyskredytownaia Della jest dosyc nietrafiony ;)

Gość 1223
psuł - sorki za błąd ortograficzny ... czasem niestety mi się zdarza. Jeszcze raz sorry

Gość a co sie ogolnie sadzi
o maxdatach? ja jestem z mojego bardzo zadowolona:)