Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bla bla bla...

Na tym forum propagujecie jakieś wsiórskie obyczaje!!!

Polecane posty

Gość bla bla bla...

Oczepiny, wykupiny, podwiązki, weselicha na 200 osób, granatowe paznokcie i inne pierdoły. Tyle wyczytałam ostatnio na tym forum. Ludzie, mamy XXI wiek! Trochę klasy i elegancji! Ohyda. Jestem zdegustowana :P

A co według Ciebie jest eleganckie i z klasą?? NAdęty i nudny obiad w restauracji?? Byłam na takim - dziękuję bardzo!!! To jest dopiero ble ble ble!!!

Gość założycielko topiku
Jak ci się nie podoba to wypad z forum. A co w tym złego, że ktoś pielęgnuje starodawne zwyczaje? Lepsza taka impreza, niż sztywniacki bankiet. A granatowe paznokcie? Chyba z byka spadłaś. To ty myślisz, ze dziewczyny ze wsi gustu nie mają? Rasistko jedna!

Gość bla bla bla...
Co się tak denerwujecie? Trafiłam prosto w kompleksy??? Spokojnie, oczywiście, że się stąd wynoszę, czytać się nie da takich głupot :P

Gość chyba jakaś smarkata pisała
Ile masz lat, że takie głupawe poglądy reprezentujesz. Człowiek inteligentny szanuje innych, a nie obraża za poszanowanie regionalnych obrzędów. Mieszkam na wsi i czuję się urażona. Panny młode ze wsi wyglądają tak samo elegncko, jak z te z miasta. Znam wiele przypadków, że para młoda wychowana w mieście organizowała wesele w świetlicy wiejskiej i to całkiem udane. Lepiej niby mieć wesele w lokalu, gdzie jedzenie jest wyliczone na sztuki, bo młodym pieniędzy zabrakło na porządne menu (wiadomo, że wesela w lokalach są droższe niż na wiejskich salach)? Każdy organizować powinien imprezę wg swoich możliwości finansowych i nie ważne czy jest wiejskie czy sztywniackie. Każdy robi wesele, gdzie i jak mu się podoba i nie należy krytykować go za to, trzeba umieć zachować godny ton.

Gość samo określenie
"wsiórskie" jest pełne elegancji, szyku, klasy.......

Gość który komentarz dobry

Gość pola 23
A ja popieram założycielkę, wiesniaki jesteście i dlatego sie denerwujecie, bo prawdę wam napisała czytajcie dalej o tych zabawach, granatowych paznokciach i pocieszajcie sie ze wam fryzury i próbne makijaże nie wychodzą tandeciary

Gość do pola 23
dziecko, jak cię w końcu jakiś facet poprosi o rękę, to inaczej będziesz śpiewać :-p

Gość pola 23
Mam narzeczonego wiec drugi mi nie potrzebny dziecko w wieku 23 lat no dziwne

Gość do pola 23
no właśnie nie dziwne, narzyczony narzyczonym, zmieni ci się :-p

pola 23 napisz mi jak będzie wyglądał Twój ślub?? Ja uszanuję Twój wybór i Twój sposób przeżycia swojego ślubu. Tylko dlaczego Ty nie potrafisz uszanować tego że ktoś chce to zrobić tak jak jemu się to podoba ??? My chcemy mieć weselicha, oczepiny i inne takie - co w tym złego?? Strasznie nietolerancyjna jesteś.

Gość pola 23
Bo jak czytam o dziewczynie która chce miec granatowe paznokcie to sie gotuję, zero delikatności subtelnści i elegancji co na ślubie jest raczej wymagane, prawda, stąd stwierdzenie wiejskie

I co Ci przeszkadzają te granatowe paznokcie?? Niech sobie ma. Może pomaluje się też tak jak z rodziny Adamsów :-) To jej sprawa.

Gość do pola
no właśnie moja droga, coś co ty lubisz nie zawsze może lubić ktoś inny :-)

Gość juhuuuu
PFFF....prawda jest taka że wesele ma być radosne..jak jednych cieszą eleganckie lokale to niech sie tam bawią. jak innych ciesza stare zwyczaje naszych babć to nie sie tak bawia i nikomu nic do tego. dZIEWCZYNY NIE OBRAżAJCIE CIE..załozycielka topiku chciała tylko was sprowokować...:D Mi sie podobaja wesela góralskie....chlanie i jedzenie i muzyka przez tydzien :D to dopiero impreza HEJ

Gość pola 23
Ale co do granatowych pazurów zdania nie zmieniam, :)

Gość a mi się nie podobają
cieliste pazury, albo frencz, no i co ? i nic - moje zdanie, twoje zdanie

Gość juhuuuu
A co to za zwyczaj z granatowymi paznokciemi?? Pierwsze słysze :D

Chodzi o to że jak panna mloda przytrzaśnie sobie palce w drzwiach samachodu to ma granatowe paznokcie :)))))

Gość pola 23
to nie obyczaj tylko jakiś pomysł głupi

Gość pola 23
Ja starą panna w wieku 23 lat, weż mnie nie rozsmieszaj

Gość padło że
to autorka topiku jest starą panną - tego nie wiadomo :-) Pola - kiedyś kobiety wychodziły za mąż w wieku 16 lat, więc w pewnym sensie jesteś już "mocną starą panną" :-p ale ja też ;-)

W sumie ja też jestem starą panną... boze - mój Misiek mnie uratował od staropanieństwa :)