Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jula***********

Rozdwajające się paznokcie-pomocy

Polecane posty

Gość jula***********

Od 5 lat jestem wegetarianką i od tego też czasu mam maskaryczne paznokcie a kiedyś były takie piękne. Jak mogę doprowadzić je do normalnego stanu-miesa nie zamierzam nadal jeść

Gość jula***********
proszę o jakieś rady

Gość rozumiejąca
witaminy skrzyp polny dermatolog może Ci pomoże, prawdopodobnie masz oslabiony organizm

Gość jula***********
A czy są jakieś domowe sposoby,prócz tabletek ??

Gość rozumiejąca
wcierać olej mocz ręce w ciepłym oleju przez kilka minut

Gość jula***********
O.K dzięki za rady :)

Gość kociamberek
ja tez to mialam!dokladnie tak jak ty dieta wegetarianska. najlepszym sposobem jest wcieranie kilka razy dziennie w plytki paznokci masci witaminowej. zwyklej masci z apteki za 2 zl zobaczysz ze od razu Ci pomoze!sprobuj

Gość jula***********
muszę wypróbować- dzięi :)

Gość zmien pilnik
na szklany lub mineralny

Kup sobie odżywke z Alessandro, nie pamietam nazwy ale na opakowaniu jest paznokiec ktory przykreca srube, jest to kuracja 4 tyg, ja uzywam go juz 2 tyg po tipsamch i jest rewelacyjny . Pozdro :*:*

a ja mogę powiedzieć z mjego doświadczenia- moje rozdawajające sie paznokcie to bYŁ KSOZMAR~używałam wszystkiego od zwykłych odzywek do paznokci z keratyna za 4 zł, przez sally hansen, skrzyp polny i kompiele w oliwie( kompiele nawet dały rezultaty). Niedawno kupiłam sobie olejek do paznokci- wcierałam go regularnie, do tego amseczka oliwokowa z ziai i znów skrzyp. Do tegop dośc często pije herbatkę z pokrzywy pazurki BAAArdzo mi sie wzmocniły! NIE UŻYWAM JUŻ cążków ani obcinaczy a TYLKO I WYŁĄCZNIE pilniczków papierowych- poprawa naptrawde znaczna:).Pozdrawiam

Gość Kosmetyczka...76
Nie maluj paznokci niczym nawet zadna odzywka i jedz przez 3 miesiace Merz Special , wystarczy , wszystkie moje klijentki juz nie maja problemu. Pamietaj , nie maluj ich na poczatku jest ciezko ale obcinaj krotko to nie beda sie zadzierac i na noc smaruj kremem nivea. Spotkamy sie za trzy miesiace :D

Gość Esterie
U wegetarian problemem może byc brak żelaza, więc szukaj preparatów z żelazem, np. FALVIT lub tabletek wzmacniających włosy i paznokcie, które tez zawierają żelazo, np. Silica czy Wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy.