Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słoniowa stopa

Spuchła mi stopa. Co to może być?

Polecane posty

Gość Słoniowa stopa

Nie pamiętam, żebym ją stłukła ani mnie nic nie ugryzło, bo śladu po ukąszeniu nie ma. Ponad tydzień temu bolała mnie stopa, a teraz z dnia na dzień puchnie. Mam spuchnięte palce i teraz pojawiła się taka spuchnięta gula. Tylko na lewej stopie. Co to może być. Do lekarza pójdę dopiero w poniedziałek. Może ktoś miał coś podobnego, to się trochę uspokoję jak mi doradzi.

Gość Słoniowa stopa
ok dzieki za rady

Gość Słoniowa stopa
Jak widać na forum same pryszczate grubasy, bo tylka na topikach o pryszczach i dietach duzo odpowiedzi :o

Gość sloniowa chamska stopo
a bylas gdzies ostatnio na wakacjach poza polska?jesli tak to gdzie?powaznie pytam,bo to moze byc cos strasznego

Gość Słoniowa stopa
hej ten chamski tekst, to podszyw!!! na wakacjach bylam nad polskim morzem serio moze byc niebezpieczne?? nie straszcie mnie :(

Gość Słoniowa stopa
mam 23 lata

Gość ja proponuje
poczekac az zsinieje i odpadnie :P Od czego sa lekarze?????

Gość Słoniowa stopa
przeciez napisalam, ze ide w poniedzialek!!!

Gość ja proponuje
lekarze pracuja w kazdy dzien tygodnia, chocby w szpitalu czy na pogotowiu. Skoro bardzo spuchla to na co Ty czekasz?

Gość Słoniowa stopa
Ale aż tak spuchnięta nie jest! Do poniedziałku wytrzymam. Tylko zastanawiam się co to może być. Poza tym u mnie na pogotowiu przyjmują tyko ciężkie przypadki. "Tylko" ze spuchniętą stopą zostanę zignorowana i nie zbadana należycie.

Gość sloniowa chamska stopo
przepraszam,myslalam ze to ty:P nie ,wiesz,jak nie bylas to dobrze po prostu czytalam ostatnio o takim przypadku-objawyjak twoje,i to byly po prostu pasozyty ktore zapychaly gruczoly limfatyczne i cimfa nie odplywala,ale to naprawde rzadkie wiec spoks sluchaj,a jestes pewna ze cie nic nie ugryzlo?obejrzyj dobrze noge,najlepiej ze szkoelm powiekszajacym-moze jest gdzies jakis mikroslad moja mame miesiac temu pajak uzarl,sladu prawie nie bylo a noga jak bania czasem sie zdarza tez ze kleszcz tylko ugryzie ale sie nie zdazy wbic pod skore i czyms nas zakazi-ale wtedy by prawdopodobnie szla w gore szerwona prega z tym pogotowiem to niestety racja,ze zazwyczaj olewaja takie sprawy ale ja bym chyba i tak poszla,bo to naprawde niewesola sprawa,zwlaszcza ze ta noga cie bolala a w ktorym miejscy dokladnie ci spuchla?moze to jakies zapalenie zyly ? powiem ci co ja bym zrobila-wypilabym podwojna porcje wapna musujacego i oblozylabym noge lekko zmiazdzonym umytym lisciem kapusty (albo jeszcze lepiej liscmi babki,ale o to trudniej,chyba ze masz wlasnyu ogrodek nie zasikany przez psy) nie zaszkodzi a duza szansa ze pomoze a czy teraz noga cie boli?albo swedzi? moze sprawdz tez czy jak potrzymasz noge w gorze troche i nia tak w gorze pomachasz to opuchlizna sie zmniejsza,bo to by swiadczylo o zastoju limfy trzymaj sie,i pamietaj,jakby bylo chociaz troche gorzej,albo jakby sie nie zmniejszalo to lec na pogotowie i sie wyklocaj o swoje prawa,nie daj sie zbyc,w koncu to twoja noga!!!! pozdrawiam i zdrowiej noooooo:)

mnie jak jest gorąco puchną dłonie mojej mamie stopy :O nie wiem,jezeli cie to niepokoi to do lekarza

Gość słoniowa stopa
stopa zaczela mnie bolec w miejscu gdzie jest pasek od klapek, na górze stopy teraz juz raczej nie boli, tylko ta opuchlizna :( czuję jakbym miała lewą stopę na poduszeczce wypiję wapno zobaczymy. smarowalam Ketopromem, teraz Liotonem 1000 zobaczymy czy cos pomoze dziekuję za zainteresowanie 🌻

Gość a moze to dna
moczanowa? Boli Cie,mozesz chodzic?

Gość koniecznie do lekarza
Nie chcę cię straszyć,ale jeśli cię nic nie ugryzło to jest kilka możliwości- Może zaczynać ci się problem z krążeniem zwłaszcza jeżeli ma to ktoś w rodzinie,jeśli noga zaczyna się robić czerwona to może to być choroba zakażna "RÓŻA".W każdym z tych przypadków jest to możliwe ,że tzw."słoniowacizna"moiże pozostać,więc musisz się szybko udać do lekarza.Wiem to z doświadczenia.Mogę ci jeszcze polecić jeśli się nie zrazisz okłady z własnego moczu-pomaga.Słyszałaś napewno o urynoterapi.Napewno nie zaszkodzi .

Gość słoniowa stopa
moja mama od lat ma problemy z krążeniem, zarzepice i choroby żył :(

Gość a może to początki
nadczynności tarczycy

Gość koniecznie do lekarza
Jeżeli ma to twoja mama to musisz się z tym liczyć,że ty możesz mieć to,ponieważ przy takich schorzeniach jesteś obciążona genetycznie.Na nadczynność bym nie stawiała.Przy nadczynności są obrzęki ale na obu nogach i nie przychodzi to nagle.Może do poniedziałku rób sobie okłady z uryny-swojej-naprawdę!!!!!!

Gość słoniowa stopa
okłady z moczy?? bleee.. nie mogę, brzydzi mnie to ale dzięki za dobre chęci hmm... mam tylkonadzieję, że to nic poważego nie będzie :(