Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abece

Imię Olga- z czym wam sie kojarzy?

Polecane posty

Gość z artystka
mi sie kojarzy z artystka ktora zawsze pnie do celu i znajduje sie zawsze na szczycie nie zaleznie od niczego

Mnie imię Olga bardzo się podoba. To imię jest oryginalne i proste w brzmieniu. Gdybym miała córeczkę nie miałabym problemów z tym żeby nadać jej takie imię. Jakąkolwiek Olgę w życiu nie poznałam to były to właśnie mądre i równe osoby (takie z którymi można konie kraść;) ). Imię Olga ma klasę, takie jest moje zdanie a skojarzenia ze wschodem powinny odejść do lamusa bo to zwykłe uprzedzenia a mamy XXI wiek;)

Gość Olga B.
Ja również mam na imię Olga. Zawsze podobało mi się moje imię. I chociaż Ola również mi sie podoba to jednak zawsze przedstawiam się jako Olga. Myślę, że to piękne, szlachetnie brzmiące imie... posiada swoistą klasę :)

Gość ola292
Ja mam tak na imię i szczerze mówiąc podoba mi sie średnio na jeża, chociaż i tak większość mówi na mnie Ola oprócz nauczycieli w szkole .

Gość asdasdasdasdasd
a mi z heterą, która biła swojego męża i była straszliwie zakłamana.. niestety innych Olg nie znam. Dla mnie to imię bardzo twardo brzmi i mimo że jest rosyjskie przypomina mi jakąś Walkirię, babochłopa...ale to jak zwykle kwestia gustu. Jeżeli Ci się podoba to co za problem nazwać tak dziecko?

Gość Olgofil
Olgi są najładniejsze

Mi się nie kojarzy z niczym ,niczym złym oczywiście bo mam parę takich imion których szczerze nie lubię i mam jakieś złe skojarzenia.

Gość Też-olga
Ja mam tak na imię i nie mogę się z nim oswoić. W podstawówce i w gimnazjum mówiono mi po prostu ola. Od liceum zaczęło się olga. Dla mnie jest takie poważne, stanowcze i nie ma zdrobnień. Mamie tak się podobało, że postanowiła 'na mnie się wyżyć'- żartuje oczywiście. Może kiedyś przestanie mi przeszkadzać, a może nawet je polubie ale na razie nie jestem do niego przekonana. Zdarzyło mi się nawet kiedyś że nowo poznany kolega zapytał czy mam jakieś korzenie rosyjskie. Irytują mnie takie stereotypy, ale miejmy nadzieję że kiedyś to się zmieni.

Gość Też-olga
Ja mam tak na imię i nie mogę się z nim oswoić. W podstawówce i w gimnazjum mówiono mi po prostu ola. Od liceum zaczęło się olga. Dla mnie jest takie poważne, stanowcze i nie ma zdrobnień. Mamie tak się podobało, że postanowiła 'na mnie się wyżyć'- żartuje oczywiście. Może kiedyś przestanie mi przeszkadzać, a może nawet je polubie ale na razie nie jestem do niego przekonana. Zdarzyło mi się nawet kiedyś że nowo poznany kolega zapytał czy mam jakieś korzenie rosyjskie. Irytują mnie takie stereotypy, ale miejmy nadzieję że kiedyś to się zmieni.

jest taka piękna historia o Oldze, księżnej kijowskiej, jej mąż Igor został zabity przez plemię Drewlan w czasie kiedy pobierał podatki (co prawda zabili go bo oszukiwał, ale to jakby nic nie zmienia :P ), to plemię żeby nie zdenerwować księżnej zaproponowało jej małżeństwo ze swoim księciem,ale ponieważ Olga ponoć kochała Igora nad życie to zamiast przyjąć poropozycję wyruszyła na wojnę i pomściła swojego męża wybijając wszystkich Drewlan - historia jest prawdziwa, Olga obecnie nosi przydomek Kijowska lub Mądra i jest świętą kościoła prawosławnego :) także mi się kojarzy z kobietą która kocha na zabój :)

Gość Bardzo ładne imię, kojarzy
mi się z moją przyjaciółką:) Jest zdecydowaną, mającą swoje zdanie, ciepłą, pełną życia i do tego ładną kobietą:)

Gość z moją młodą sąsiadką
Fajna, zdolna dziewczyna

Gość gość
Ludzie myślą ,że na Olgę nie można mówić Ola,Olcia itp dlaczego? Jest przecież "o" i to właśnie bardzo pasuje czy ktoś mówiłby do małego dziecka Olgusiu ? to jest trochę nie w porządku ,że Aleksandra jest Olą a Olga po prostu Olgą.Dla mnie to Aleksandra odbiega od normy ludzie sobie kiedyś wymyślili i się przyjęło no cóż.. Aleksandra to Aleksa; ] bardziej pasuje. jak dla mnie przynajmniej a Olga to Ola. Skąd wam się ludzie wzięło A na O ? Powinno być tak,a nie inaczejusmiech.gif Więc do wszystkich "ludzi niedouczonych i niekulturalnych"mówcie na Olgę Ola! A na Aleksandrę jak sobie chcecie byle żeby nie ograniczać pięknego imienia na "o" , "o" to "o" ,a "a" to "a" zrozumcie to wreszcie. Pozdrawiam Olcia.

Gość gość
Olga? Moja koleżanka. To bardzo uczciwa, równa dziewczyna a do tego typowa kumpela z którą mozna konie kraść. Dodam że moja koleżanka to dośc silna osobowościowo osoba i do tego inteligentna (skończyła studia z wyróznieniem) ale nie zgodzę się co do gabarytów jakie kojarzą się z tym imieniem bo moja koleżanka to takie kochane , odważne szczuplątko :D

Gość gość
Ja miałam kiedyś koleżankę w podstawówce Olgę i była to bardzo ciepła, przyjacielska osoba a do tego bardzo uzdolniona muzycznie i plastycznie jednak wcale tak silna nie była , raczej bardzo wrażliwa i delikatna co momentalnie wykorzystywały inne osoby. Druga znajoma ze studiów to do tej pory moja najlepsza koleżanka , bardzo mądra, uparta kiedy czuje że ma rację ale przedewszystkim kochana:)

Gość OLKA_TRAWKA
Mam na imie olga i go nie cierpię zazdroszcze moim koleżankom że mają normalne imiona... Olga to najgorsze imie jakie może być! I nie radzę żeby nazywać tak swoje dzieci. Nie róbcie ich pośmiewiskami.

Gość bania proszek do prania
Podoba mi sie i to bardzo,ape konotacje mam taka - pani sprzatajaca w biurowcu,niebieskie cienie do powiek,cyklamenowa szminka, przysadzista,bardzo wysoka. Osobiscie by mi to jednak nie przeszkadzalo nazwac tak corki,bo imie przesliczne

Gość gość
mnie się nie podoba, brzmi tak samo twardo jak Helga...zdecydowanie wołałabym Aleksndra

Gość gość
ja zaproponowałam dla naszej córki, ale mąż stanowczo odrzucił bo mu się nie podoba to imię, szkoda.

Gość gość
Normalne imie,a kojarzy z Onieginem ;)

Gość gość
jak mozna nie wiedziec jak zdrabnia sie to imie ?! to chyba oczywiste ze Ola! tak, tak Ola jest od Olgi nie od Aleksandry.

Gość gość
akurat Ola jest jak najbardziej od Aleksandry, nie od Olgi! W zamierzchłych czasach imię nie brzmiało Aleksandra, tylko Oleksandra i stąd zdrobnienie Ola

Gość gość
takie se, troche twarde, cos jak Helga

Gość gość
Miałam koleżnkę Olgę na studiach. Super babka, pewnie dlatego imię kojarzy mi się bardzo dobrze.

Gość gość
imię olga kojarzy mi się z olą

Gość gość
mi tez raczej z Helgą...Ola/aleksandra brzmi bardzo ładnie...twardych imion nie lubię

Gość gość
Olga to bardzo ładne, dostojne imię. Kojarzy mi się z mądrą, rozsądną kobietą.

Gość gość
A mnie jakoś się kojarzy z "wielką babą, taką matroną".

Gość gość
mi się kojarzy z prostytutkami :D i coś w tym jest,bo wszystkie Olgi jakie znam to ****awice :)