Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowineczka

Castorama lamie prawa konsumenta?

Polecane posty

Gość nowineczka

wlasnie sie dowiedzialam,ze moja reklamacja chyba nie bedzie uwzgledniona.....!!!!!!!!!!! kupilam 3 tyg. temu mlot udarowy i wzielam fakture na firme,mlot przestal dzialac,oddalam do serwisu a dzisiaj mi powiedzieli,ze jak sie kupuje sprzet na firme to trzeba profesjonalny,bo wg Kodeksu Cywilnego nie musza rozpatrywac mojej reklamacji!!!!!!!! co?????????? czy tak jest naprawde?????????? czy tylko dlatego,ze wzielam fakture na firme i mlot kosztowal 260 zl a nie 1000 to nie rozpatrza -dla mnie to paranoja!

Gość nowineczka
doradzcie mi cos prosze

Gość ptyszkaaa
to nie prawda, reklamacje musza uwzglednic nie odposc co to za roznica czy sprzedali na firme czy nie? :D nie maja takiego prawa :)

Gość ptyszkaaa
aaa i jak sa tacy madrzy to niech ci pokaza konkretny paragraf :)

Gość nowineczka
no tez mi sie tak wydaje,ale nie wiem gdzie moge znalezc taki paragraf:(

Gość ptyszkaaa
niech ci dadza na pismie dlaczego nie chca uwzglednic tej reklamacji, i tak powinni w uzasadnieniu podac z takiego to paragrafu, nie napisza ci tego bo wg nie ma takiego prawa :) musza uznac wszystkie reklamacje no chyba ze sprzet sie zepsol bo byl zle urzytkowany, zycze powodzenia

Gość oni ci musza
pokazac odpowiedni paragraf w regulaminie, na ktory sie powoluja, mnie tez raz tak probowali zrobic, przylazla siksa kierowniczka z biura i chciala mnie swoja pyskowka ogluszyc, ale jak ja przycisnelam o pokazanie mi odp punktu w regulaminie, to sie okazalo ze ten punkt ktory mi pokazuje swiadczy na moja korzysc, co z kretynka, i musieli mi kase oddac.

Gość nowineczka
podobno tak stanowi Kodeks Cywilny na firme mozna kupowac tylko sprzet profesjonalny......hmmmmm dla mnie to jakas bzdura!!!!!!!! ale jak sie zaczne klocic to chcialabym miec jakies przepisy za soba,bo mnie zagadaja...

Gość oni ci musza
hehhe o no wlansie ja zazadalam odmowy na pismie wraz z uzasadnieniem, i jakos rura zmiekla.

Gość nowineczka
jeszcze uslyszlam,ze prowadzac firme powinnam takie rzeczy wiedziec!no bezczelnosc!

Gość nowineczka
plomykowka*** ja Ci powiem tylko,ze np.jak chcesz sobie wykuc sznita w scianie pod kabelek do lampki......to tylko przyklad i dlatego nie rozumiem tej ich argumentacji.......

Gość zig zak
idź do Rzecznika Praw Konsumenta w twoim mieście(lub najbliższym dla ciebie), wszystko Ci wyjaśnią i powiedzą kto ma rację.Sprawdzone,są bezstronni.

Gość nowineczka
plomykowka wielkie dzieki!juz zalozylam temat na tamtym forum!

Gość a mp3
daj znac jak Ci odpowiedzieli

Gość nowineczka
hop

na urządzeniu jest napisane że to jest narzędzie dla majsterkowicza.... a nie moga tego sprawdzić w inny sposób.... i taka metodę wymyślili...ale tego nie powinno sie oceniać na podstawie czy faktura na firme czy nie... pozdrawiam i zdrowia życze........

Gość nowineczka
hop

Gość agivp
ja pracuje w castoramie i niestety ale tak jest jezeli kupujesz sprzet "profesjonalny" i bierzesz na niego fakture to nikt ci zwrotu nie uwzgledni. prosta przyczyna - producent, trzeba bylo nie brac faktury zeby nie bylo ze to firma