Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Christiii

Zawsze popijacie tabletki woda?

Polecane posty

Gość Christiii

Tak wlasnie zastanawiam sie czy ma to duze znaczenie, bo kilka razy mi sie zdarzylo wziasc bez popicia:O na ulotce pisze zeby popijac woda...

ja staram sie wodą ale czasami jesli nei mam pod ręką to albo bez popijania albo czytms innym np colą albo jakims sokiem wiem ze nei mozna absolutnie popijac sokiem grejfrutowym!

Gość mam pytanko111
dlaczego nie grejfrutowym????!!!!!!!!!!!!!!!!! przez ostatni tydzień tylko takim popijałam taaak...zaraz mi powiecie ze pewnie tabletka nie dziala

Gość czytałam że podobno
grapefruit MOŻE osłabic działanie tabletek. Tzn nie zostało to udowodnione na 100 procent. Ja na wszelki wypadek unikam grapefruita co najmniej 4 godziny po tabletce. Nawet jeżeli to nie jest prawda.

Gość Moniqee
Z tym sokiem to jest tak że nie powinno się nim popijac tabletek i to nie tylko antykoncepcyjnych, w ogóle żadnych. Tyle że w wypadku antykoncepcyjnych skutki mogą być opłakane...i dlatego sie o tym mówi. Co do innych specyfików to nic nie słyszłam.

Gość spokojnie to tylko awaria
Kiedyś słyszałam o dziurawcu jako obniżającym działanie,ale na ulotce spotkałam się z taką informacją tylko w Jasmin.

Gość mam pytanko111
czyli mam sie zacząć bać??? obniżaja tylko dzis jak wypiłam czy ogólnie????

Dziurawiec obniża skuteczność, cytrusy też zmieniają wchłanialność leku, podobnie z kawą, niektóre leki też reagują z herbatą. Absolutnie colą, bo to w ogóle bomba... Swoją drogą: popijacie sobie czym bądź... a potem szok i - \"niech nikt mie wmawia, że biorąc tabsy, nie zajdę w ciążę\" :) :)

Gość mam pytanko111
czyli tylko woda wchodzi w gre??? przecież jak popije wodą a za 10 min napije sie soku grejf. albo coli to jest chyba to samo, a moze sie myle?

Gość nowineczka
a ja wlasnie pepsi popilam:)

jesli mam byc szczera to tabsy biore ponad rok z czego moze 10 razy zdazylo mi sie popij tabletke woda :o popijam czym popadnie (jezeli wogole czyms bo zazwyczaj łykam \"na sucho\" ) ale cola, pepsi, sok, nie - sok i czesto nawet piwem :) wiem ze nie ma sie czym chwalic ale gdybym miala myslec o wodzie codziennie to bylby dramat, tymbardziej ze biore o takie porze kiedy nie ma mnie w domu zazwyczaj.

Neni, bo to nie jest gwarantowane, że cytrusy czy cola na pewno obniżą skuteczność. Ale taka reakcja chemiczna jest możliwa, więc to jest rosyjska ruletka :).

Gość e tam bez przesady
ja biore tabletke dobrze ponad piec lat (juz nawet nie pamietam jak dlugo), popijam tym, co mam akurat pod reka, choc uwazam na grejfruty i pomarancze, to prawda. i jak narazie nic :)

Gość Ile mozna kolejna no prosze
no przesądy, a póżniej zdziwienie. jak cos jest nie tak. Zelazna zasada , wqszystkie tabletki poipijac wodą, czy to napewno takie duze wymagania? Czy wy nie przesadzacie? Nawet niewiem jak to jest tabletkami anty, ale tabletki to chemia i w połączeniu z czyms tam jeszcze typu alkkohol czy inna chemia , moze byc różnie, i po co? Po jaką cholere marnowac zycie na zastanawianie się, czy mozna cola popic, czy tylko pepsi, a moze chociaz sokiem. Antybiotyki tez mają swoje ograniczenia. Dziwi mjie taki problem. Anty , najlepiej brac wieczorem, albo rab\no wtedy jestesmy w domu, zresztą chyba nigdzie nie ma problemów z poproszeniem czy kupnem wody.

hmm..a bez popicia, dlugo taka tabletka wedruje do zoladka?;/ Zdarza mi sie nie popijac:O

Gość trybishka
biore tabletki od 4 lat, nie popilam jeszcze ZADNEJ. kazda dotarła na miejsce jak widac:O na ulotkach zreszta pisze ze jak jest potrzeba to najlepiej popic woda. przeciez to jest niewyczuwalne w przełyku:) ja połykam "na sline":)