Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZY KTORAS Z WAS

JEST JUZ KTOS NA 2008 ???

Polecane posty

cos tam oglądałam ;) Ale narazie się nie nastawiam na nic, może mi się jeszcze gust zmieni do tego czasu :D Wiem tylko, że nie chciałabym takiej bez ramiączek. Wielkanoc to też super data :) zwykle urodziny mi koło wielkanocy wypadają. A w tym roku to nawet w Wielką Niedzielę :)

czesc jestem tylko mam jakis problemy z netem.... ja pochodze ze slaska.rybnik ale mieszkam w niemczech pozdrawiam

a ja wiem na pewno ze nie chce bialej, tez cos tam przegladalam w Internecie ale to chyba kazda z nas robila....a jakie sa w sklepach to nie wiem:P

ooooo :) to jeśli nie białą, to jakie Ci się podobają? Takie brdzo kolorowe, czy po prostu ecru? :D Ja chyba wolę ecru (tak to się pisze? ;) )

ecru albo cos podobnego:) moja kolezanka miala na slubie sukienke koloru toffi i wygladalam super, bo do takiej bielutkiej to trzeba miec tez odpowiednia urode :)

No tak :) Z tego co się orientuję, to biała jest dobra dla urody \"zimowej\" chyba? Gdzieś czytałam, że jak się idzie mierzyć, tzn wybrać jakiś krój sukienki, to najlepiej wybrać się z nijaką fryzurą i bez makijażu ;) Podobno wtedy jeśli jakaś naprawdę podpasuje to od razu widać :D Znajoma moich rodziców wydała ostatnio dwie córki za mąż, tak rok po roku :) No i moja mama tam do niej chodziła często i się przyglądała przygotowaniom ;) Najlepsza była jak wróciła do domu i mi zaczęła opowiadać jaką to piękną sukienkę znalazły w katalogu dla mnie! :o ... No, ale jakby co, to mam się do kogo udać po poradę przynajmniej

dobrze jest jak sie ma kogos do porady, jesli oczywiscie ten ktos ma dobry gust, bo potrafi \"zimnym okiem \" ocenic... a panna mloda to zapewne bedzie rozkojarzona wiec przyda sie jakas podpowiedz, oczywiscie nie pan z salonu ktore chca jak najwiecej zarobic tylko kogos zyczliwego :)

A tak a prropo kogo po prosicie o pomoc w poszukiwaniu sukienki....mame,siostre,czwagierke,kolezanke czy....

w sumie to sie nad tym nie zastanawialam :) Pewnie mame i jakas kolezanke... np swiadkowa ;)

bo dobrze jest zeby swiadkowa byla obeznana i wiedziala, ze trzeba cos tam poprawic jak sie przekrzywi :D ostatnio wlasnie pannie mlodej sie wywinelo kolo od sukienki... a swiadkowa nic :o myslala, ze tak ma byc :P

Mysle.ze najlepiej doradzi mama i siosrta...to musi byc osoba ,ktorej bedzie zalezało,na tym zebysmy pięnie wygladały tego dnia. Jak jest u was z liczbą gosci? wiem ze slub dopiero za dwa lata ale zrobiłam próbna liste gosci i tylko z mojej strony wyszło 95 osób?a jeszcze goscie ze strony nazrzeczonego!!!! on da dosc duzą rodzine i włąsnie sie boję ze bedzie ogromna liczba gosci!!!Jak ja okroic by nikogo nie urazic?

Gość świat zwariował
co jest ????zgłupiałyscie?liczba gości na dwa lata przed ślubem???ja miałam ustalona ją na 3mce przed.

gosci trzeba policzyc, bo przeciez musisz wiedziec jakiej sali szukac :) Nam wyszlo nicale 100 z obu stron, wiec taki standard raczej :D Adrianna-- to rzeczywiscie spora rodzinka :o Ja bede zapraszac tylko te osoby, z ktorymi mam kontakt Tzn. moja mama ma np. 3 kuzynow, ale zaprosze tylko dwoch, poniewaz z tego trzeciego widzialam 2 rezy w zyciu :P mysle, ze sie nie obrazi... Narzeczonego mama ma z kolei 9 rodzeństwa (o ile dobrze licze ;) ) i ich tez wszystkich nie bedzie zapraszał, bo z wiekszoscia nie utrzymuje zadnego kontaktu... Mysle, ze warto też tą kwestię z rodzicami obgadac I zaprosimy też te osoby które nas na swoje wesel zaprosily. Mam tu na myśli znajomych :) Poza tym moj blondas gra w zespole i ich tez zaprosimy... z osobami towarzyszacymi wyjdzie 10 osob :) Ciesze się, bo będzie na pewno dużo młodych osob, a ze starszych to wiekszosc bardzo rozrywkowa :D

swiat zwariowal-------------------WSTEPNA LICZBA GOSCI------------------------------------a nie KONCOWA-----------------------------wiadomo ze 3 miesiace przed kazdy bedzie wiedzial czy przyjdzie czy nie i da odpowiedz.........................a ty co zaproszenia rozdawalas 2 miesace przed slubem

ustalanie listy, a wstępne liczenie rozmiarów wesela to chyba dwie różne sprawy... :P:P:P przynajmniej dla mnie

nam wyszlo tak ponad 60 osob ale nie wiem czy wszystkich policzylam skupilam sie na najblizeszj rodzinie i najlepszych znajomych i nie chcemy takiego duzego wesela:) a suknie to planuje najpierw sama wybrac takie ktore mi sie beda naj podobac a potem juz powiedziec mamie zeby wybrala mi z nich jedna:P

Dokładnie tak ja mówi loonia chielismy wstepnie ustalic na ile osób szukac sali...wiado,ze przez te dwa lata ilsta sie zmodifikuje,ze czesc osób odpadnie ale i moze byc ze pojawia sie jakies nowe osoby...i to nie na zasadzie ze juz drukujemy zaproszenia!!!Wiadomo,ze tym zajmiemy sie gdzie na 5 mscy przed slubem zeby miec pewnosc do liczby gosci.Tez nie chcemy jakiegos ogromniastego wesela ale redukcja gosci jest dosc trudna..gdyż nie chcem by ktos(zwłaszcza z dalszej rodziny)wypominał,ze nie został zaproszony!Dosc skomplikowana sprawa...no i koszty sie zwiększaja...

Hej dziewczyny. Ja dzisiaj się dowiedziałam że na \"mojej\" sali są już wynajęte trzy soboty na czerwiec 2008 :( W poniedziałek tam jadę, mam nadzieję że ta sobota co została to właśnie ta moja wymarzona :(

A nie mowilam.......ze sa zapisy na 2008.....a kazdy sie smial.... NAPEWNO UDA CI SIE ZALATWIC 3MAM KCIUKI

ja jeszcze nie wiem jaka date dokladnie bedziemy miec :/ ale mysle ze w kwietniu sie cos znajdzie wolnego a ladnego najgorzej czerwiec-wrzesien powodzenia

Jeśli się ni uda to będę szukać innej sali. Pojedziemy od razy do innych lokali i gdzieś zamówię. Nie mam wyjścia :(

daj znac jak poszlo zalatwianie sali:) ale tu pusto w weekendy...

Hej. Byliśmy jednak dzisiaj. Okazało się że na \"mojej\" sali jest na czerwiec jeden termin ale nie ten co chcieliśmy. Poza tym jest w miarę drogo. Ale znaleźliśmy też inną salę, gdzie jest taniej i jest nasz termin. Ja osobiście wolę tą droższą \"moją\" salę, ale moje kochanie chciałoby tamtą. Decyzja ma nastąpić w tym tygodniu. Trzeba wpłacić zaliczkę.

:) a mozesz podac ceny? bo chcialabym sie zaczac orientowac mniej wiecej ile sie gdzie placi i co wliczaja w cene zeby potem moc sie targowac:)

my mamy narazie po 140 zl od osoby(moze troszke podrozec do czasu naszego wesela)mamy w tym wliczone wiaodmo jedzenie,ciasteczka,ciasta,torte,owoce i plusem wmojej restauracji jest to ze mam cale picie tzn.cole,soki,wode wliczona wcene i np.jak sie wiekszosci zdarza braknie i wtedy trzeba dokupowac ja nie musze bo mam to wcenie.zaplacilismy 500 zl zaliczki.narazie