Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejjj nooo

PRAWDZIWE PRZESĄDY NA TEMAT ZWIĄZKÓW....

Polecane posty

Gość poodnooosze temat

Gość maginata
jak Wy to zrobiłyście? ja kupiłam swojemu męzowi już ze trzy zegarki i nadal nie chce odejsć. podpowiedajcie. moze to jakas specjalna marka. rodzac albo cokolwiek innego pomaga.

Gość anet25
w pierwszy dzień na pierwszej randce dostałam piekny bukiet kwiatów zasuszyłam go. Potem za jakis miesiac dostałam w prezencie obuwie kupił mi bedąc ze mną w sklepie. za jakies kilka dni zaczeliśmy się kłócić same nieporozumienia nie spodziewałam sie a zamieszkaliśmy razem jestesmy 3 tygodnie niepodoba mi sie co się dzieje bo ciągle sa kłótnie czy to moze być prawda ze to sa przesady które mogłby spowodować ze się rozstaniemy kocham go ale cos się oddalamy? pomożcie co mam robic jest upartym facetem ale po tym wszystkim nic nam się nie układa co mam zrobić? podajcie kilka przypadków ok?

Gość żona kazika kontra hedora
butów też nie kupuj bo w nich odejdzie. spodni, bluzek też bo w nich będzie ubrany podczas rozstania. w ogóle na siebie najlepiej nie patrzeć, bo z tym wzrokiem będzie odchodził.

Gość ab7.
idiotyczne zabobony !!!

Gość Sanderka28
Witam,przeczytałam wasze wypowiedzi i o tych butach to prawda że partner odejdzie,sama sie na własnej skuże przekonalam bylam szczęsliwą mężatką za każdym razem kiedy maż kupił mi buty rozchodziliśmy sie i potem godziliśmy trzy razy się rozwodziliśmy przez te buty,a potem wracaliśmy a teraz na wiosne kupił mi buty i teraz rozwód na AMEN,NO 2 lata to nie długo my byliśmy 10 lat 18.09/2010 było by 11 lat ale nie będzie,ja wieże w to za każdym razem to sie sprawdzało.

Gość nenene
mam pytanie apropo zegarków, kupiłam swojemu chłopakowi ponad rok temu zegarek teraz się kłócimy czy mogę teraz go poprosić o to by mi zapłcił tego grosza i mogę liczyć na to, że to pomoże w odczarowaniu po takim czasie?

Eeee.... jak mi mój kupił 2paczki chusteczek higienicznych bo papieru w domu nie było to znaczy że będę płakać? :P

Gość jesli chodzi o przesady
niby nie kupuje sie butów. zegarków, obraczek przed slubem sie nie nosi itd. Najlepiej jak chcecie "odczarować" taki prezent to oddajcie temu kto wam to podarował złotówkę i powiedzcie że to za prezent. Podobno działa. Ja tak z moim mężem zrobiłam i jest git :)

Gość czarna.
ahh pier****** głupoty! jakieś stare zabobony i koleżanki mi tylko stresujecie ;p nie ma w tym ani grama prawdy! każdy kupuje to co mu sie podoba a wy tu tylko mieszacie w głowach i wymyślacie jakieś bajki wyssane z palca. może jeszcze podajcie markę zegarka która lepiej działa... zachowujecie się jak dzieci emo! MASAKRA!!!!!

Gość anna maria 24
A ja dostałam zegarek w prezencie urodzinowym od chłopaka i jego mamy... - ciekae, czy zabobon się sprawdzi.

Gość hoca
A słyszeliście o czyms takim jak samospełniająca się przepowiednia? Wiedząc o jakimś przesądzie, podświadomie prowokujecie pewne zdarzenia, no i tak własnie się dzieje głuptaski :)

Gość taki głupi nik i zahasłowany
Aby wyleczyć kogoś z kaszlu należy wziąć od niego włos, włożyć pomiędzy nasmarowane kromki chleba i nakarmić nimi psa, mówiąc: Żryj to psie na chorobę, a mnie na zdrowie. :D:D;D

Gość mysiorusek
Ludzie, jak tak czytam to nie wiem czy sobie zdajecie sprawę, że te wszystkie przesądy nt związków dotyczą związków przedmałżeńskich, więc nie rozumiem wypowiedzi mężatek :) Wy nie macie już o co się bać :P

Gość my autorki
wpisów w tym temacie jesteśmy zwykłymi debilkami, nie traktujcie nas poważnie :classic_cool:

Gość magdaalenaa
nie słyszałam o tym przesądzie , ogólnie nie wierze w takie zabobony. Kupilam chlopakowi zegarek na urodziny, dal mi złotówkę, bo się wystraszył i powiedzial mi o takim przesądzie... Według mnie to jakis stek bzdur... Kochający się ludzie nie rozstana sie z powodu jakiegos glupiego prezentu. Milosc to prawdziwe silne uczucie i nie zostanie zachwiana przez jakiś zmyślony przesąd.

pare dni temu kupilem dziewczynie buty gdzie przed tym bylo miedzxy nami cudownie mielismy wspolne plany na zycie i wogole bylo jak cudownie jak dalem jej buty z ktorych byla bardzo zadowolona na nastepny dzien sie miedzy nami wszystko po psulo i ona odeszla mowiac ze nic juz do mnie nie czuje:( i nie wie sama jak to wytlumaczyc:( powiedz cie mi czy mozna to jakos odkrecic

Gość nie czytalam...
wszystkiego, ale smiac mi sie chce z tymi zegarkami. moj maz juz mi dwa podarowal i jakos jeszcze razem jestesmy :)

Gość nie czytalam...
widze, ze buty tu tez sa.. hehe tez od meza dostaje buty. ludzie opanujcie sie :)

Gość nie czytalam...
widze, ze buty tu tez sa.. hehe tez od meza dostaje buty. ludzie opanujcie sie :)

Gość nie czytalam...

Gość nie czytalam...

Gość wiekowa pani
Jestem przerażona wypowiedziami o przesądnych prezentach. Wiem na pewno, że narzeczonemu!! nie należy kupować zegarka, i odzieży skórzanej to znaczy kurtki, butów i paska do spodni,ale że nawet żadnej odzieży bo w tym stroju odejdzie to dla mnie coś nowego. Poznałam Pana starszego niedbale ubranego i co tak mam go tolerować proszę o radę jak mam postąpić nie chcę go stracić.

Gość rafal19822
hej z tym zegarkiem to jest prawda jak dostalem pierwszy zegarek to sie rozstalismy po 2 tyg. no i niestety w drogim zwiazku bylo tak samo nas zwiazek trwal 7 lat wzielismu piekny slub i 14 mies po slubie sie rozeslismy na gwiazdke dostalem zegarek a 12 stycznia uslychalem od bylej zony ze chce rozwodu.i juz zapowiedzialem ze nigdy zegarka nie przyjme od kobiety

Gość gość
Przeczytałam pierwszą stronę, dalej nie mam siły... Czy tutaj są już tylko dzieci i downy?

Gość gość
na początku stycznia zaczynałam swoją pierwszą pracę-chłopak, z którym byłam ponad 2lata i szaleńczo w nim zakochana, kupił mi buty do pracy. Miesiąc później nie byliśmy już razem... Odeszłam... Teraz staram się naprawić swój błąd. Kilka dni temu kupił mi buty. Dziś jadąc autobusem przypomniałam sobie o takim przesądzie. W poniedziałek z rana wysyłam mu 10zł za buty i modlę się żebym wykupiła te buty :)

Gość gość145
Ja dostałam od chłopaka zegarek w kwietniu i jesteśmy razem aż do dzisiejszego dnia. Więc ja w to nie wieże.