Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marteczka55555

POMOCY IRDA

Polecane posty

Gość marteczka55555

czy to normalne w irdzie ze gdy przesylam pliki z komputera na telefon to irda sie sama rozlacza i pojawia sie komunikat ze brak jest telefonu chociaz jest i widze ze wysyla sygnal o co w tym chodzi j???? czy mam uszkodzona irde czy moze irda w twlwfonie jest zwalaonaak ktos mial taki problem ivgo rozwiazal prosze o pomoc

irda tak robi gdy potrzebuje programu do przesyłania danych na telefon. do nowych telefonów idzie wysyłać od razu przez irde gdy tylko system ją wykryje, a do niektórych telefonów tak jak nokia lub samsung trzeba pierw mieć program odpowiedni i przez program przesyłać tapety i dzwonki.

Gość czarna_brunetka
Ja miałam tak samo, identycznie ;] nie chce cie martwić, ale twoja irda już raczej sama nie zadziała - masz zepsuty port podczerwieni w telefonie. Oddaj do serwisu jeśli masz omóre na gwarancji. A jeśli nie masz (ja nie miałam) to cóż...

Gość marteczka55555
wlasnie chcialam znowu sprobowac i zaczelam przesylac program mp3 dosdzlo do 53 procent i wyskoczxylo ze blad lacza bezprzewodowego i mi ze wyslano dane plikow do innego komputera odmowa dostepu

Gość marteczka55555
a jakie znasz programy do przesylania ja mam nokie 3650

Gość marteczka55555
help help help help

czy trzeba miec koniecznie kabel usb zeby przesylac dzwonki z kompa do telefonu czy tylko podczerwien sama??

Hm... Do nokii najlepiej wykorzystać oryginalny program, który można pobrać z strony producenta. Ale skoro wysyła i w połowie się rozłącza to faktycznie może być kłopot po stronie telefonu. \"ten typ tak ma\" - dosłownie. często spotykałem się z niesprawną irdą w nokii (raz nawet w całkiem nowej była wadliwa irda). Obecnie irda chyba jest najgorszym sposobem.. do starszych telefonów lepiej kabelek kupić, do nokii ok 10zl na allegro i śmiga (sam taki miałem) Najwygodniejszym sposobem obecnie jest chyba bluethooth. Dane przesyłane są wtedy radiowo. Ewentualnie niektóre telefony mają interfejs usb. nie mylić tego z kablem podłączanym do usb kompa i do telefonu do gniazda gdzie ładowarka bo takie kable to emulacja portu COM. ----------------------------- Hm. widzę, że twój fon ma bluethooth ;-) spx. wystarczy kupić na allegro odbiornik do kompa za kilkanaście zl (shit, ale wystarczy) i wszystko bedzie smigac az ogien z d... ;] ps. jesli jakies ze slow nie jest zrozumiale odsylam na wikipedie ;-)