Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda20

cysta a miesiączka

Polecane posty

Gość młoda20

Wykryto u mnie dwie duże cysty w prawym jajowodzie razem mają 8 cm. W piątek będe miała to usuwane metoda laparoskopii. Wczoraj powinnam dostać miesiączke, tym czasem ani sladu okresu. Zwykle miałam regularne miesiaćzki, pare razy sie zdarzyło że dostałam ją wcześniej o jeden dzień, raz o 4. Denerwuje sie troche. Możliwe jest że przy cyście opóźnia się okres? Jeszcze raz mowie że wczesniej było OK z okresem. :( Denerwuje sie tym bardziej, że jest mozliwość ciąży :(:( robiłam dziś dwa testy bo jestem straszną panikarą ale oba były negatywne. Jak do środy nie pojawi się okres to zrobie ejszcze jeden dla pewności. Acha, jeszcze jedno wcześniej nie miałam żadnych dolegliwości bóle zaczeły sie ok 2 tyg temu, wystapiła rownież grzybica pochwy i lekkie krwawienie. Z dnia na dzien czuje się gorzej, oddawanie moczu sprawia mi lekki ból bo pęcherz uciska tą cyste :( czasem występuje lekki stan podgorączkowy. Niestety nie mam możliwości konsultacji z ginekologiem przed operacją, może którą mi pomoże rozwiać wątpliwości :(?

Gość młoda20
no prosze niech ktoś odpowie :(

Gość przy okresie cysta czesto peka
a bralas jakies hormony na ta cyste??

Gość m34
moga wystąpić rożne dolegliwości zwlaszcza ze Twoje cysty nie sa male, ale moze to byc tez spowodowane przez Twoja podswiadomosc i stres niestety, a na taka operacje sie zglasza chyba po okresie wiec nie wiem czy nie bedziesz musiala zaczekac....lepiej sie skonsultuj z lekarzem

Gość młoda20
w tym rzecz że to wyryli niedawno i na leczenie farmakologiczne jest już zapóźno, wiec zrobono mi tylko badania i ustalili termin na 25 sierpnia. Lekarz pytał kiedy miałam ost miesiaczke i kiedy ma mi wypąśc nast, mówil że to dobrze ze okres wypada mi w sobote bo zrobia mi zabieg już po okresie. A tym czasem kicha bo okresu nie dostałam; jesli do wtorku nie dostane to bede musial się skontaktować z lekarzem jakos. Dziękuję za odp