Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta- założycielka

Lista produktów których nie można spożywać podczas brania tabletek anty...

Polecane posty

Gość aneta- założycielka

jak w temacie;) no to zaczynam... 1) sok grapefruitowy

Gość moja droga zauważ że
ser żółty herbata arbuz pestki słonecznika :O :O WSZYSTKO MOŻNA SPOŻYWAĆ OPRÓCZ ALKOHOLU, PAPIEROSÓW I NARKOTYKÓW (tzn można ale w umiarkowanych ilościach) kto Ci takich bzdur o tym soku z grapefruitha naopowiadal ?? :O :O

Gość ahahahhahahahahahhahahaha
sok grapefruitowy ??? hahahhahahahahah :O co za ciemniara :P

Gość aneta- założycielka
sok grapefruitowy powoduje złe wchłanianie się leku a w konsekwencji powracającą płodność. Uzupełnijcie swoją wiedzę a nie mnie tu obrażajcie...:(

hahhahahahahhaha :O gdzie to przeczytałaś ?? na wikipedii ?? :O :O

gdyby to była prawda to na każdej ulotce pisało by jak wół : NIE PIĆ SOKU Z GRAPEFRUITA !!!!!!!!!!!! :P

Gość spokojnie to tylko awaria
ciesz się,ciesz.skoro nie interesuje cię dokształcanie. A potem larum na topiku,że tabsy zawiodły.

Gość sok grejpfrutowy
Autorka topiku ma racje: tabletki antykoncepcyjne jak i inne medykamenty NIE NALEŻY popojać sokiem grejpfrutowym. Najlepiej wszystkie pigułki popijać wodą, unikać herbaty, kawy i innych napoi. Radzę poczytać coś więcej na ten temat, a potem krytykować. Przy stosowaniu tabsów należy unikać dużej ilości alkoholu!

Gość aneta- założycielka
nie od niedawna wiadomo że ten sok obniża działanie WSZYSTKICH leków, powiedziała mi to moja ginekolog, więc to wiarygodne źródło. A dlaczego pisze: 'popijać wodą'??? jakby pisało 'popijać obojętnie czym' to by wiadomo było że obojętnie, a tak możesz tylko wodą... właściwie MUSISZ...:P

Gość sok grejpfrutowy
Jak nie chcecie wierzyć to nie wierzcie, a jak wpadniecie to będzie płacz i zgrzytanie zębów:P Skoro siedzicie na sieci to nie zaszkodzi poczytać coś wiecej niż forum kafeterii...

Gość aneta- założycielka
sok grejpfrutowy--> dzięki za wsparcie:D

ehe jasne to czemu ja od 2 lat nie wpadłam jak tabletki popijam przeważnie herbatą i sok grejfrutowy pijam litrami bo uwielbiam hę ?? :P

Gość sok grejpfrutowy
Bo może jesteś bezpłodna albo bezpłodna. A może masz wyjątkowego pecha. Zresztą porozmawiaj z ginekologiem albo poczytaj cos innego niż to forum.

Gość sok grejpfrutowy
MIało być albo niepłodna :P

Moja wypowiedż odnosiła się do:ser żółty herbata arbuz pestki słonecznika WSZYSTKO MOŻNA SPOŻYWAĆ OPRÓCZ ALKOHOLU, PAPIEROSÓW I NARKOTYKÓW (tzn można ale w umiarkowanych ilościach) Aczkolwiek,alkohol,papierosy z powodzeniem przez lat pięćź:)))

Ups:)proponuję popytać gina lub poczytać uolotkę.Czy w tym kraju już nie uczą czytać???

Gość sok grejpfrutowy
>>>>spokojnie to tylko awaria>>>> O co Ci chodzi?

Gość sok grapefruitowy może ale
nie musi osłabić działania tabletek. pytanie czy komuś wystarczy 98% zabezpieczenie czy woli, jeżeli może , podnieść je np do 98,5 % (oczywiście % tutaj podane są umowne). Ja wolę "dolożyć" dodatkowe ułamki procentów pewności nie popijając sokiem grapefruitowym BO TO NIE JEST WIELKIE POŚWIĘCENIE!

Gość sosik
jak najbardziej sokiem grejpfrutowym nie mozna popijać żadnych leków- jestem na farmacji i uczą nas tego.zabawna jest pewność ludzi ,ze to co sie im wydaje jest prawdą!!!!!

Gość roznica jest taka
ze sok grejfrutowy mozna pic w kazdej ilosci, nie nalezy popijac nim tabletki, ot co...

A nawiązując do tematu i pomijając problem soku:) : Nie nalezy pic dużej ilosci alkoholu-moze (NIE MUSI) obniżac działanie pigułek Dalej: antybiotyki wszelkich masci (zabijają bakterie odpowiedzialne za wchłanianie tabletek), leki na padaczke i inne bardzo specyficzne medykamenty. Leki antyalergicznbe typu Zyrtek nie obniżają skuteczności tabletek. Witamina C i Paracetamol powodują dużo szybsze wchłanianie tabletek dlatego zaleca się ich branie godzine przed lub godzine po. KAWA-faktycznie nie udowodniono czy ma jakis wpływ na staosowanie tabletek ale popijac ich raczej kawą nie powinno sie. Ogólnie polecam Serwis PIGUŁKA (przez google łatwo znaleść). Good luck and have fun

Gość sok grejpfrutowy
>>>>Królica>>>> No dokładnie tak jak piszesz:) Niech w końcu dziewczyny zaczną wybierać tez inne strony internetowe, bardziej "fachowe", a nie tylko wykłócać się nie posiadając wiedzy i czerpać wiedzę tylko z kafe...:P

Gość sok grejpfrutowy
>>>>Królica>>>> No dokładnie tak jak piszesz:) Niech w końcu dziewczyny zaczną wybierać tez inne strony internetowe, bardziej "fachowe", a nie tylko wykłócać się nie posiadając wiedzy i czerpać pseudowiedzę tylko z kafe...:P

Gość popijać tabletki sokiem
a pic sok w kilka godz po zazyciu tabletek to róznica!!!

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaablaaa
anty nie POPIJA sie sokiem z grape, ale PIC go mozna. mozna robic WSZYSTKO biorac anty, bo inaczej to mijaloby sie z celem...wolalabym meczyc mojego faceta gumą albo siebie globulami,niz łykac hormony i ograniczac sie w jakiejkolwiek sferze. inna sprawa, ze ja np nie rozumiem popijania tabsów czymkolwiek:) to jest mniejsze niz pestka od jabłka:) to tez popijacie? ja biore, łykam i zycje dalej:O a nie jakies rytuały:)