Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikara2006

kto leczył zęby w uśpieniu???

Polecane posty

Gość panikara2006

panicznie boje sie dentysty a wiem że zęby mozna leczyć w uspieniu. czy ktoś z was może tak leczył i moze mi napisac jak dokładnie to wygląda, ile mniej więcej trwa, czy można leczyć kilka zębów naraz i ile to kosztuje. bardzo proszę o odpowiedź.

Gość panikara2006
PODNOSZĘ

Ja zawsze leczę pod znieczuleniem:) Skoro się boisz to poproś o zastrzyk swoją dentystkę, a nie odrazu uśpienie. Tylko lekkie ukłucie czuć, a potem nic nie boli;)

Gość panikara2006
dzieki z odpowiedż ale zależy mi na leczeniu w uspieniu, tylko najpierw chciałabym wiedziec jak to wyglada i ile mniej wiecej kosztuje

Gość ja tak leczylam
i wiecej tego nie zrobie,teraz lecze ze znieczuleniem miejsciwym-nic nie boli-moge spac na fotelu podczas borowania-po narkozie mialam wymioty,myslalam ze umre,czulam sie jak po narkotykach,bardzo zle,trzeslo mną-myslalam ze umrę-odradzam-lepiej poprosic o dobry,znieczulajacy zastrzyk

Gość anhela
Ja leczyłam zęby w narkozie i powiem Ci, że to tak idiotyczny pomysł, że naprawdę...Oczywiście , nic nie boli i tak dalej, ale oczy mi się otworzyły, jak pojechałam na zabieg z mężęm, który czekał na mnie w poczekalni. Powiedział mi, że podczas zabiegu tak jęczałam, że nie mógł tego słuchać. "Jęczałam"??? przecież byłam nieprzytomna, no to jak??! Okazało się, że jęczałam...z bólu. Temat wygląda tak: dostaję się narkozę, powiedzmy na 5 minut, a oprócz tego zastrzyk przeciwbólowy/znieczulenie, ponieważ narkoza wyłącza tylko świadomość, nie znosi bólu!!! Lekarze mają to na ogól w dupie i nie dają takich zastrzyków, no bo w końcu pacjent i tak po przebudzeniu niczego nie pamięta. Kolejna sprawa to szkodliwe dzialanie narkozy. Poczytaj sobie w necie, jak to naprawde działa i jakie jest niebezpieczne. Ja dłuuugo żyłam w nieświadomości, myslałam, że narkoza to taki pikuś, który stosuje się od lat i że niczym specjalnie nie grozi...POczytaj koniecznie. Trzecia rzecz to znieczulenia. Teraz dostaniesz TAKIE znieczulenie, że nie bedziesz czuła nic. Dokładnie nic. Dentysta może Ci wymontować pól szczęki włacznie z dolną zuchwą,a Ty jedynie spytasz,gdzie idzie z Twoją szczęką, bo się do niej przywiązałas i chciałabyś wiedzieć... Naprawdę Ci, dziewczyno, radzę, idz po rozum do głowy i daruj sobie te narkoze. Acha! Zapomniałabym. Pewien dentysta powiedział mi, że on nigdy, przenigdy nie dałby sobie zrobić zęba pod narkozą, bo sam wie,że lekarz robiący zabieg nie certoli się, tnie, szarpie itd. bo wie, że ma ograniczony czas na działanie, a jak narkoza się skończy to ...Po prostu musi zmieścic się w tym czasie. Reszty domyśl się sama. T Twoj wybor. I nie boj się tak dentysty, komuna skończyła się już dawno i nikt niczego nie zrobi Ci na żywca, wystarczy , że jękniesz,a tak Cię doczulą, że hej... Pozdrawiam,

Gość panikara2006
dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi, chyba jednak nie skorzystam z tego uśpienia a myślałam że to bułka z masłem-uśpią mnie, zrobia ząbki, obudzą i problem z głow. Nnie miałam pojęcia że to tak wyglada i na dodatek jest tak bardzo niebezpieczne. Naprawde dziękuje za otworzenie mi oczu.Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!

ja miałem wyrywane dziewięć zębów w narkozie a po niej to bolały mnie wszystkie kosci łącznie z kręgosłupem dzisiaj kończe etap rekonstrukcji moich zębów ale juz dzisiaj wiem ze narkoza była głupotą lepiej to zrobic w znieczuleniu miejscowym 1 h narkozy kosztuje przynajmniej w kaliszu 650zł. to sporo . ja miałem 2h z kolejnych 3 zrezygnowałem i niezałuje tego dzisiaj wstawiają mi mosty koronowo-porcelnowe i cześć piesni, męczą mnie już tak od 15 lipca ale wreszcie to już koniec

Gość panikara2006
jaca- a teraz jak z tymi koronami???? bardzo boli czy da się wytrzymać???????

Gość panikara2006
tzn.mostami

Gość Narkoze daje
sie tylko w okreslonych przypadkach, przeciez nawet przy niektorych operacjach np. ortopedycznych odchodzi się od narkozy a daje znieczulenie w kręgoslup. Narkoza to duze ryzyko. Teraz dentysci maja takie zastrzyki znieczulające, że nie ma strachu, a jak boisz sie ukłucia (chociaz to nie boli) to moze tobie popsikac znieczuleniem w aerozolu i dopiero potem dać zastrzyk znieczulajacy :-D To prawda, że strach ma wielkie oczy :-D

teraz jeszcze nie wiem zabieg mam o 16.00 dzisiaj włożą mi porcelanowy most z 16 zębami jak w tym programie:D\" chcę być piękna\" i po sprawie. Potem to tobię będę mógł coś na ten temat powiedzieć. narka

Gość panikara2006
ok, dzięki jaca!!! mam jeszcze pytanie czy po zastrzyku znieczulajacym nie boli nawet kanałowe leczenie??? bo z tego co wiem to takie zwykłe borowanie zęba nie boli, ale kanałowe to juz chyba inna sprawa??

Ja miałam wyrywanego zęba ze znieczuleniem. Dentystka strzeliła mi 2 albo 3 zastrzyki i rwała jak po*ebana :P Bolało jak jasne cholera, to mi strzeliła jeszcze 1 czy 2, a potem to mi się tak słabo zrobiło, pewnie dostałam jakąś końska dawkę, i zaczęłam odpływać... Dentystka dostała szoku ;) zawołała inne babki, otwarły okna, połozyły mnie i jedne mówiła mi: \"nie zamykaj oczu, jesteś z nami\"... To nauczyło mnie, że przy każdej maleńkiej dziureczce lub odpryśnięciu plomby czy czegokolwiek lecę od razu do stomatokoga :)

Gość panikara2006
no tos mnie pocieszyła agatka

Gość panikara2006
jaca odezwij się jak tam po wczorajszym zabiegu

Gość panikara nr 2
Cześć wszystkim. dobrze ze Panikara nr 1 umiescila taki temat. Po 1. - ja mam duzo do robienia z zebami i dlatego choćbym miala umierać po narkozie IDE NA NIĄ - bo wole zeby bolało po niz idąc i widząc co mi robić skrócic sobie na wlasne zyczenie zycie o conajmniej 10 lat. osoby ktore piszą NIE BOJ SIE Itp chyba nigdy nie mialy takiej fobi jak niektorzy z nas mają. Skąd jesteś droga Panikaro? Ja jestem z Krakowa, jak by co odezwij się moze pojdziemy razem ? PS. w prywatnych gabinetach podobno nie tną jak sie im podoba bo PRZECIEZ TO CHYBA LOGICZNE JEST ZE ZAELEZY IM ABY KLIEJNT WRACAŁ DO NICH to nie to co kiedys uspią i rżną teraz robią to inaczej :)

Gość gość
witam, ja właśnie dzisiaj poszedłem do dentyty!!! przeżyłem szok mianowicie wyglądało to tak... dentystka: zrobimy przegląd ja: dobrze dentystka: to do zrobienia i tam to, coś do wyrwania i tak dalej, od czego zaczynamy?? ja: to może od czegoś delikatnego pierwszy raz muszę się przyzwyczaić ( strach pójścia do dentysty masakra dziwie się, że udało mi się usta otworzyć!!!) dentystka: zobaczymy 8mke bo jakaś dziurka jest. ... po 8min byłem w drodze do domu mianowicie babka otworzyła zęba i nic nie mówiąc chciała dostać się do nerwa, prawie zemdlałem z bólu przeprosiłem babke wstałem i wyszedłem. siedze teraz z otwartym zębem z nerwem na zewnątrz zaczynam puchnąć i boli jak ... ALE nigdy już nie pójdę do dentysty chyba, że mnie uśpią albo umrę z bólu przez tą noc...

Gość frykasik
witam, ja właśnie dzisiaj poszedłem do dentyty!!! przeżyłem szok mianowicie wyglądało to tak... dentystka: zrobimy przegląd ja: dobrze dentystka: to do zrobienia i tam to, coś do wyrwania i tak dalej, od czego zaczynamy?? ja: to może od czegoś delikatnego pierwszy raz muszę się przyzwyczaić ( strach pójścia do dentysty masakra dziwie się, że udało mi się usta otworzyć!!!) dentystka: zobaczymy 8mke bo jakaś dziurka jest. ... po 8min byłem w drodze do domu mianowicie babka otworzyła zęba i nic nie mówiąc chciała dostać się do nerwa, prawie zemdlałem z bólu przeprosiłem babke wstałem i wyszedłem. siedze teraz z otwartym zębem z nerwem na zewnątrz zaczynam puchnąć i boli jak ... ALE nigdy już nie pójdę do dentysty chyba, że mnie uśpią albo umrę z bólu przez tą noc...

Gość gość
weź się kobieto zastanów nad tym co piszesz. Zdajesz sobie sprawę że usypianie to bardzo poważna kwestia która obciąża układ krążenia? narkoza to coś przy czym musi być obecny anestezjolog, to nie jest tabletka od bólu głowy. i co przy każdej ingerencji w uzębienie będziesz się dawała usypiać? A potem jakby się okazało że musisz przejść normalną operacje to Twoje serce może już być za słabe. W chwili obecnej są tak dobre znieczulenia przy których nic nie czuć więc nie histeryzuj.