Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka starych imion

Co myślicie o nadawaniu dzieciom starych imion, które już wyszły z mody??

Polecane posty

Millagros :) Może dlatego nie lubię starych imion bo sama takie mam Ale zawsze lepsze to niż np. Stanisława :D

Gość gość
Podobają mi się stare imiona, ale takie bardziej "uniwersalne" np. Zofia, Wiktoria, Helena, Julia, Jan, Antoni. Na pewno nie dałabym dziecku na imie jakaś Jessika, Brajan, czy Kewin, chociaż uważam że z tymi "starymi" imionami też nie można przesadzać. Te wszystkie Sławoje, Ryśki, Zdziśki to naprawdę mogłyby być imiona ośmieszające w dzisiejszych czasach.

Gość gość
Cóz .. mi sie imiona typu Helena, Zofia, Janina czy Jadwiga, Antoni, Wiesław,Jan, Franciszek nie podobaja.. Kojarza mi sie z dziadkami.. starymi ludzmi i niestety z wsia.. Pewnie dlatego , ze gdy bylam mala tak nazywali sie ludzie z mojego otoczenia- starsze ciocie i znajome cioc, wujkowie, itp. Po prostu starzy ludzie. Ze wsia, bo czesto spotykalam je w literaturze lub filmach traktujacych o wsi. Wówcza wies bylo zwyczajnym miejscem zamieszkania.. czy tez miejscem zamieszkania babci , cioci czy bohatera literackiego.. Angielskie imiona w Pl.. temat rzeka.. nie przeszkadzaja mi.. choc niezbyt pasuja do naszych nazwisk :) Popkultura i tyle.. Znów ostatnia moda na Lenki, Blanki, Julie, Leony czy Tymoteusze.. to tez kwestia gustu.. mi sie nie podobaja.. Wolałabym bardziej wspólczesne imie dla dziecka niz starsze, odkryte na nowo.. Bardziej zwykla Monika niz Zofia Adam niz Franciszek..

Gość gość
ja lubię :) Może nie Ziemowit ale Krystyna ,Zofia ,Piotr,Wojciech ,Sławomir. Ważne by można było dziecko nazwać np Zosia i dorosłego Pani Zofio. Nie wymyślone ... polskie :) Można po babci ...