Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka starych imion

Co myślicie o nadawaniu dzieciom starych imion, które już wyszły z mody??

Polecane posty

Gość stara.
Do małrgo dziecka pasuje w zasadzie kazde imię,jednak dziećmi jesteśmy bardzo krótko.Warto sie zastanowić jak nasze maluchy bedą sie przedstawiać w dorosłym życiu.Antek?Antoś?Jan?-brzmi bardzo poważnie,Janek-dziwnie,a Jasiu nieciekawie,podobnie Zofia,Krysia,czy Franio.

Gość podoba mi sie zosia
mnie podoba sie zosia i jasiek. moim zdaniem to sliczne imiona

a moje dzieci beda sie nazywaly: Julian/Juliusz Aniela/Róża podoba mi sie Liwia ale moj chlopak (prawie narzeczony a potem maz i ojciec moich dzieci) nie chce sie na nie zgodzic :(

moi znajomo maja Stasia, kuzynka Matylde a ja jak urodzi sie dziewczynka to bede miec Joasie:)

Mój synek ma na imię Jakub Jan, córeczka Maria Krystyna. Teraz jest w drodze druga córeczka i mąż bardzo chce Basię

Gość same madre
Marysie, Jaski, Zosie,Antki, Franki sa jak cie moge ale np. Bronisława, Leokadia, Władysław to jest dopiero

Gość moi sasiedzi maja
3-letnie blizniaki: Bronislawa i Bolesława a teraz urodzila im sie dziewczynka Laura

Gość o żesz
a ja mam Tomka, Kasię i Anię, 6 lat, 4 latka, 2 latka

Gość danciaaaa82
Ja mam Danuta :) i mam kilka koleżanek w moim wieku o tym samym imieniu :) lepsze to niż Wiesława :P

justaaaaa - skąd Ty wziełaś \"Jachu\' ? ;) Nasz Syn ma na imię Jaś, tak samo zresztą jak jego dziadek, i pradziadek i prapradziadek i qrde pytałam dziadka(53l) i pradziadka(83) i nikt tak na nich nie mówił ;) najczęściej wołali Jasiu, lub Janku lub Janie a dzieci to najczęściej Jaś lub Jaśko

Gość rzeczywiście......
Jasiek, Stasiek, Zosia, Marysia, Antoś, Tośka- te imiona ujdą. Nie toleruję takich imion jak: Krystyna, Mieczysław, Czesław- te imiona tylko ośmieszają dzieci.

Gość imiekrystyna
zgadzam sie.Nie znosze mojego imienia,jestem jeszcze młoda,a takie imiona noszą stare ciotki

No właśnie, ja mam na imię Urszula i całe życie mnie to wkurwia... Taki staroć, nikt z mojego pokolenia nie miał takiego imienia i zawsze czułam się jak ubrana w starą, niemodną sukienkę po prababci. I zawsze chciałam mieć jakieś nowoczesne imię, jak inne dzieci. A już przynajmniej takie normalne, jak Ania, Magda, Dorota itp. I postanowiłam, że swoich dzieci tak nie skrzywdzę.

Gość imiekrystyna
January okropne.Jak według ciebie beda sie do niego zwracac koledzy???? U mnie ciagle problem,bo Krysia jakos tak jak do dziecka,wszyscy wołaja Krycha,obrzydliwe.Krystyna z kolei bardzo oficjalne. Nogdy w życiu nie dam takiego kretynskiego imienia swojemu dziecku. Nie podobają mi sie tez wymyslne imiona typu Alan,Angelika,czy Nicola

Gość Urszula nie jest taka zła
na moją siostrę wszyscy wołają Ulka i ona nie narzeka mimo, że chciałaby mieć inne imię.

Gość podobają mi się stare imiona
Mój siostrzeniec to Mikołaj ❤️ U niego w przedszkolu jest chłopiec, który się nazywa Wacław (Wacuś) i ma młodszego brata Witka :) Jakoś nie zauważyłam, żeby sie dzieci z nich śmiały! Mój tato zaś mówił, że jak on był jeszcze dzieckiem to wszystkie stare ciotki nazywały się Julia :) Mi natomiast bardzo podoba się imię Klara a dla chłopca Antek. Bolesław (Bolek) też jest fajne :) Znam jednego ma teraz 20 lat i wszyscy mówią na niego Bolo :)

Gość i taka jest prawda
Mój nauczyciel ma na imię Zygfryd.:P Mój historyk ma na imię Benedykt. Nikt nie nabija się z ich zachowania, ale właśnie z imion. Może Brajan, Kevin, to dziwaczne imiona, ale nikt z takich dzieci nie będzie się śmiał, a mały Czesiek wywoła ogólne rozbawienie.

Gość elak7999
a ja znam mała Jadzię,małego Rysia i ze trzech Jasiów,Michalinkę absolutnie nie podobają mi się imiona:Wanessa,Oliwia,Nikola,Julia,Brajan,Maxym..

U mnie jak będzie chłopiec to bedzie Jan Paweł. A dziewczynka Amelia. Imiona wybieraliśmy z męźem takie jakie się nam podobają a nie dla tego że są modne czy coś w tym stylu. Znam już dużego Jasia (22 l.) i mówią do niego właśnie Jaś- wg mnie bardzo sympatycznie brzmi albo Janek

do \"i taka jest prawda\" ja bym się nabijała z Brajana. Ludzie to polska a nie ameryka

Gość taka polska
Paweł i Jan to też nie są polskie imiona.

Gość Asia16
nie wiem co myslec o takich imionach. niekturym sie podobaja niekturym nie. mysle ze niewolno smiac sie z takich staromodnych imion przecierz dzieci nie wybieraja sobie takich imion ja mam na imie asia moje siostry marzena i agnieszka mysle ze takie imiona sa ok ale moze sie niekturym niepodobaja w niekture imiona mi sie tez nie podobaja w kazdym razie ja bym nie dala mojm dziecia takich imion jak leon albo elfryda

Gość Larissa 17

Gość Larissa 17
istnieja tez staromodne imiona ale sa ladne. nie wolno sie z nich smiac. poniewarz takie imiona maja moze cos wspulnego z historia.

Gość co powiecie na imie
Jeremi????

Bardzo nie podobają mi się imiona pochodzące od męskich typu Stanisława, Władysława czy Czesława. A Miećka to już kompletnie, kojarzy mi się z \"Alternatywy 4\" Rafinko - ja mam na drugie imię Urszula. Też go nie lubię i zawsze się go wstydziłam.

Ja mam na imie Ania, ale nikt tak na mnie nie mowi... wszyscy mowia Antonina, uwielbiam to imie :) Moja coreczka ma na imie Aleksandra, wiec dosc pospolicie... nastepne piskle bedzie Antkiem albo Hania :)