Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem ale chce

Czy rozwód to hańba i wstyd?

Polecane posty

Gość nie wiem ale chce

Moje malzenstwo okazalo sie porazka, po latach ciaglego dawania szans mezowi i czekania na zmiane mam dosc. Chce sie rozwiesc. Moi bliscy uwazaja, ze to dla nich wstyd i przynosze hanbe rodzinie. Skoro przyrzekalam w kosciele to chocby bylo tragicznie to musze w tym trwac, bo slubowalam. Moja matka mnie nie rozumie, bo cale zycie zyla pod jednym dachem z mezem alkoholikiem a ja jedyne co pamietam z dziecinstwa i mlodosci to ciagle awantury z rekoczynami i strach gdy slyszalam klucz w zamku. Ten kosznmar skonczyl sie jak bylam w pierwszej klasie ogolniaka, bo ojciec zmarl ale matka nawet nie pomyslala o rozwodzie, zeby przynajmniej dzieciom oszczedzic tego wszystkiego. Dlatego mnie nie rozumie, bo moj maz mnie nie bije, nie pije itd. Ale ja wolalabym juz przemoc fizyczna niz psychivczna, mam dosc jego ciaglego wyzywania sie na mnie, ostrych slow, cichych dni, sterowania sexem i tej jego obojetnosci, ktora bardzo boli. Nie zgadzam sie z tym, nie ja pierwsza i ostatnia bede rozwodka a poza tym czy ja nie mam prawa byc szczesliwa?

Gość Angel_81
to nie wstyd ..... ja sie rozwiodlam po 2 latach :( ... klamstw mojego ex .... jak powiedzialam rodzicom, ze zlozylam pozew...zapytali tylko "dlaczego tak pozno" ? (tez jestem po slubie koscielnym ...)i ze dobrze robie..ze jestem mloda... ze mam jeszcze szanse kogos poznac ... I tak sie stalo ... Mija wlasnie 1,5 roku od rozwodu a ja poznalam Kogos ...kto powoli staje sie Kims Waznym w moim zyciu ... :) ... takze glowa do gory i daj sobie szczescie :)

Gość To nie wstyd tylko jedyna
możliwość, by godnie i szczęśliwie żyć w związku :) Masz to tego pełne prawo . Życzę powodzenia i wytrwania w swojej decyzji :)

Gość To nie wstyd
Nie daj soba manipulowac i nie zyj nieszczesliwa jak ktos chce!!!!

Gość Anielka987
żyj tak by życ w zgodze ze sobą, to jest najwazniejsze - to czego wlasnie ty chcesz ------------------------------------------------------------------------ KTO MA PSA??? KOTA???? RYBKI???? CHOMIKA????? Wysyłajcie foty na galeria@wellnesslife.pl robimy internetową galerię!!!!!!!!!!!!!!! OSTATNIE DNI KONKURSU!!!! www.wellnesslife.pl/victoryspa/konkurs