Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czoko zet

wenerolog

Polecane posty

Gość czoko zet

Mam ogromną prośbę!!!!! Czy do wenerologa trzeba mieć skierowanie i czy płaci sie za wizytę??? Podejrzewam u siebie chlamydie lub rzęsistka i musze sie udac do lekarza. Czy da mi skierowanie na badania??? złpałam jakies świnswto na basenie, a ginekolog rozkłada rece

Gość Merighold
Badanie na chlamydie moze Ci zrobic tez ginekolog (nie wiem dlaczego Twoj rozklada rece :O ).Polega ono na pobraniu wymazu z szyjki macicy a czasem rowniez gardla i oddanie tego do laboratorium. Jesli pojdziesz do wenerologa to na 100% porobi Ci konieczne badania, nie musisz o to martwic, PS. Sorry, ale wydaje mi sie, ze chlamydia nie da sie zarazic na basenie, tylko przez kontakty seksualne. Jednka moge sie mylic, bo lekarzem nie jestem :D

Gość Merighold
Co do skierowania to wydaje mi sie, ze takowego nie potrzebujesz. Najlepiej bedzie udac sie do poradni dermatologiczno-wenerologicznej, jesli masz taka mozliwosc. Wtedy nie musisz placic za wizyte.Jesli udasz sie do lekarza prywatnie to oczywiscie i wizyta i badania te beda platne.

Gość czoko zet
a nie wiecie przypadkiem czy trzeba długo stać w kolejce czy idzies zi cie przyjmuja??

Jeśli chcesz szybko zrobić sobie badania, nie musisz wcale iść do lekarza. Wystarczy, że zamówisz zestaw do badań na zdrowegeny.pl/choroby-weneryczne , przeprowadzisz badanie samodzielnie w domu (krew pobierasz z opuszka palca, nie boli jakby co), prześlesz próbkę kurierem do laboratorium, a wynik otrzymasz on-line. Przynajmniej będziesz wiedziała, na czym stoisz. Badanie jest oczywiście anonimowe.

Gość gość
Spróbuj w http://derm-al.pl pieniądze trzeba zapłacić, ale nie tak dużo jak w porównaniu z innymi gabinetami

Gość gość
Jeżeli mieszkacie w Warszawie to polecam wam udać się do przychodni specjalistycznej www.high-med.pl, która znajduje się na Bielanach. Znajduje się tam świetny wenerolog oraz ginekolog. Tam pomogą wam pozbyć się waszych problemów.