Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pause

zasiłek dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość pause

Kiedy należy się zasiłek dla bezrobotnych.Skończyłem studia,nie mogę znaleźć pracy.Jak sie zarejestruję w urzędzie jako bezrobotny to należy mi się zasiłek dopóki nie znajdę pracy??

Gość no nie niestety
niestety tak bylo kilka lat temu, ze absolwenci kiedy tylko cos tam skonczyli lecieli po zasilek, teraz trzeba przepracowac 365 dni zeby cos dostac.

Gość pause
Dzięki. To jest śmieszne, niby jest to zasiłek dla bezrobotnych,a należy sie po przepracowanym roku.To chyba "magistry" mają iść na kasę na rok,żeby potem mieć 460 zł zasiłku.Jak już znajdę pracę (ale nie na kasie nie po to studiowałem) to zasiłek nie będzie mi potrzebny...Teraz jest potrzebny kiedy pracy szukam. Niedługo w Polsce zostaną tylko ludzie bez wykształcenia.Trzeba stąd uciekać.

uważaj, żebyś jeszcze nie skakał z radochy, że załapałeś się na kasę....

trzeba przpracować 1 rok na pełnym etacie lub w niepełnym wymiarze ale z wynagrodzeniem conajmniej takim jak najniższe (899,10)

Gość pause
Dzięki za odpowiedzi.Ewa 33 - nie będę skakał z radości,bo na kasę się nie "załapię".Prędzej wyjadę z tego kraju.

Gość pause
Najwyżej za granicą będę stał na kasie albo kible czyścił ale przynajmniej będę wiedział za co.

dla mnie kibel to kibel, tak samo śmierdzi za 500 zł m-cznie i za 500 funtów m-cznie

Gość a jakie studia konczyles...
?

Gość pause
No kibel śmierdzi tak samo, ale jak już miałbym wąchać te smrody to wolę mieć przynajmniej z tego pieniadze.A nie - opłacić wszystko i na życie nie zostanie.Jak mam wąchać to nie za darmo.

Gość pause
Sam jesteś kretyn,czy ja napisałem ze chcę 2000 zł? Nie obrażaj mnie, nie muszę Tobie niczego udowadniac, gdzie i co studiowałem.Chce tylko pracę w swoim zawodzie i nie mogę znaleźć.Wiem ze to pierwsza praca i nie oczekuje niewiadomo czego,ale na pewno za darmo nie bede robił.Muszę się sam utrzymać a wynajmuję stancję.Mam brac pracę za 600 zł? A z czego będę żył??Łatwo mówić jak się nie jest w takiej sytuacji.