Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggfyns

niezyt zoladka

Polecane posty

Gość Rambo
witam panny, was nie czytam o waszych dolegliwosciach i symptomach i mekach przez jakie przechodzicie.. wspolczuje naprawde. od niedawna sam zaczolem horowac i przez nieudolnosc lekarzy musailem sam dociekac co moze mi dolegac.. podbniez mam niezyt zoladka.. mam pewne ojawy ktore wy przedstawiacie ale niemniewam duzych bulow ani mdlosci.. mam sato taki zly posmak i wzdecia zoladka.. wiel by wskazywalo na niezyyt.. lecz co chwile spotykam sie z co inna definicja tej horoby.. trudno mi dociec co mi dolega a lekarze.. sa lekko mowiac niekompetetni od 9 miesiecy nic lecza mnie paracetamolem!!!!!!!! pozdrawiam

hej facet123! ja mam te same objawy, tyle ze ja odwiedzilem juz chyba wszystkich lekarzy (gastroskoie, kalano...) i dalej tylko robia domysly. Moze ty juz na cos wpadles? nara

Gość car1
sorki ale ja juz mam dosc chodze do lekarzy i mialem juz trzy razy gastroskopie...i inne badania.....nie wiem co robic ....nic nie moge jesc nie jestem glodny a jak cos zjem na sile to boli zoladek ....nie moge isc do ubikacji a jak pojde to jakies troty sie ze mnie sypia jesli juz ....mam dosc ....schudlem bardzo nie mam sily na nic ...nie wiem co robic

Gość asdasd
Ja mam 15 lat i niezyt zoladka. Zaczelo sie od fast fodow i wiem ze musze je skonczyc. Walcze dopiero z nim od 2 miesiecy ale nie mam na nic ochoty do jedzenia

Gość herbatki
ja tez mam często problemy. najlepiej pomagają mi ziolowe napary. jakaś mięta, koper włoski, rumianek. to naprawdę działa. czasem zastanawiam się czy nie sprobować jakichś fixów, np. takich: http://valdi.pl/p/pl/370/herbatka+verdina+fix+szaszetki+20szt-.html pił to ktoś?

Gość innka33
Jak długo u was trwał pierwszy atak nieżytu żołądka ? .Ja mam już czwarty dzień i nadal boli ,byłam w szpitalu dostałam kroplówkę , poleżałam pól dnia i do domu.Nie wiem, kiedy będę mogla powoli coś normalnego do diety wprowadzać ?

Gość asdasd
mam skierowanie na USG i na jakiegos "helikobaktera" wie ktos co to jest?

Witam, Mam podobne problemy żołądkowe. Mam bóle żołądka, ale jest to ból zlokalizowany w dołku podsercowym. Jest to ból przypominający "uderzenie w przeponę". Czasami aż robi mi sie słabo. Czy ktoś z Was cos takiego ma? Pozatym mam straszną kwaśność, ale tylko w ustach. Lekarz przepisał mi Famogast i Lanzul na razie jest średna poprawa. pozdrawiam

Witam, Bardzo dziękuje za odpowiedz. Szczerze mowiąc pierwszy raz spotykam się z taką nazwa, ale to faktycznie do mnie pasuje. Czy ty też cierpisz na ta dolegliwosć? I co z tym fantem robić? pozdrawiam

Gość zbombardowana
Męczyłam się przez nieżyt żołądka przez ponad tydzień.Byłam odwodniona i słaba.Znalazłam w internecie , radę że trzeba stosować dietę białkowo-tłuszczową.Przede wszystkim piłam 3 razy dziennie siemię lnu to mi bardzo pomogło.Na śniadanie np.jajko na miękko ,na obiad kaszka manna z tartym jabłkiem,kisiel itd.Ważne żeby jeść 4 małe posiłki dziennie.Po dwóch dniach stosowania diety wszystko wróciło do normy:)

hej ja tez mam podobny problem.Od kilku lat sie z tym zmagam.Raz jest lepiej raz gorzej.Caly czas tylko leki i leki.Na wlasna reke zrobilam sobie gastroskopie-nie przyjemne ale lepiej zrobic.Nic nie wykazalo.Potem zrobilam sama w domu test na helicobakterpyrolli i niby jestem zdrowa, ale wcale tak sie nie czuje.Dodam jeszcze ze siemie rowniez pije.Ale zauwazylam ze w sytuacji stresowej bol sie nasila.Nie wiem co dalej robic. Nie chce mi se juz chodzic do lekarzy bo i tak nie pomagaja.Moze ma ktos z was zloty srodek na te dolegliwosci?

tata ostatnio zatruł się grzybami... mieszkają z mamą na wsi a ja już od jakiegoś czasu w mieście i nie widueje się z nimi tak na codzień i tylko dostałam telefon że jest w szpitalu i ma nieżyt zołądka po jakiś grzybach co zjedli ;// znalazłam te chorobe tutaj; http://www.ukladu-pokarmowego.choroby.biz/Nie%C5%BCyt+%C5%BCo%C5%82%C4%85dka i troche się martwię bo tata to starszy człowiek i wiadomo jak to jest ;// ma dokladnie 61 lat... czy dokladnie w takim wieku taki niezyt zołądka jest niebezpieczny????

Gość gość
Niedawno pojawił się na rynku suplement pod nazwą hericjum wyczytałam że pomaga w przy chorobach układu pokarmowego zwalcza helicobacter, pomaga również przy nieżycie żołądka

Gość stef101
Ja stosuję hericium na zgagę rewelacja po paru dniach palący problem zmniejszył nasilenie polecam

Gość zojka66
Jeśli to coś nowego można spróbować jeśli coś komu dolega tak jak mnie uporczywa zgaga to warto spróbować