Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggfyns

niezyt zoladka

Polecane posty

Ggfyns,bylas u gastrologa ,co powiedzial?jak samopoczucie?u mnie narazie ok.

Gość fiutkowa
miałam gastroskopie, bakterii tej hylikopter nie mam:P, ale niewydolny wpust i zarzuca mi jedzenie do przełyku, mam tez mała przepuklninke. czy ktos wie czy przepuklina sama zejdzie? lanzul biore teraz , wrzodów nie mam tez.

Gość fiutkowa
mam 2 x 1 brac lanzul czy na czczo obie tabletki bo nie pamietam. i czy na przepukline to wam pomogło?kurcze ja chyba tez mam depresję.:(

Gość ggfyns
pipek!! hej!! nie moglam znalezc watku ;) wlasciwie zadnych nowin po wizycie... dostalam controloc i gasprid. czyli ciut "mocniej". jeszcze nie moge nic powiedziec o dzialaniu lekow. mysle, ze za kilka dni... na razie czuje sie ok - to juz chyba trzeci dzien? ;) i co zabawne - do dzis bylam przez te dni bez lekow ;) fiutkowa ( ;) ), witaj. nie bralam nigdy lanuzla. napisz cos wiecej o tym leku. napisz tez o swoich dolegliwosciach, objawach refluksowych. depresja? a czemu tak sadzisz??

Gość konik morski
Ja na 100% mam depresję, a nawet nie mam u siebie na miejscu psychologa, tylko durnego psychiatrę . Kurczę, tak trudno o niby normalną rzecz, jaką jest rozmowa z fachowcem. Lanzul biorę rano, na czczo. Zrobiłam przegląd apteczki, jeszcze pozostawały mi jakieś niedobitki leków; jutro kończę Lanzul i wyjadam, co mi zostało, czyli Gasprid.

Gość ggfyns
konik morski - fiutkowa, to TY??? ;) skad jestes? jesli u ciebie nie ma fachowcow od depresji, to moze podjedziesz do wiekszego miasta?? nie lekcewaz tego. szkoda czasu, szkoda zycia! chcesz cos wiecej napiusac o swojej depresji? hm, znasz gasprid. powiedz, jak ten lek na ciebie dziala? dziala w ogole?? wczesniej bralam metoclopramid - ale to byla wielka pomylka... czy gasprid ma podobne dzialanie? lanzul hamuje wydzielnaie kwasow?

Gość ggfyns
jestescie moze? :)

Gość konik morski
Ja to ja, fiutkowa to fiutkowa, proste :) Gasprid brałam chyba zimą, więc nie pamiętam dokładnie, jak działał. Jesli chodzi o depresję, to byłam już na dwóch psychoterapiach grupowych (w ciągu 5 lat), psychiatrzy, leki itp. Niestety, muszę jechać do miasta wojewódzkiego, a z tym jest wielki problem, bo nie zwolnię się przecież z pracy + utrudniony dojazd :O Czuję się jednak tragicznie i mam nadzieję, że znajdę jakąś pomoc i to w miarę szybko; dobrze by było, gdyby jakiś psycholog przyjmował w sobotę, ale na stronie miasta nie ma takich dokładnych informacji. Poza tym musiałabym jechać tam w ciemno, nie mam kogo zapytać, czy dany lekarz jest wart zaufania (choć opinia opinii nie równa). Dzisiaj pytałam miejscowego psychologa, czy Poradnia przyjmuje dorosłych - okazało się, że nie, ale pójdę tam jutro, może dadzą mi jakieś adresy.

Gość ggfyns
koniku, sama borykalam sie kiedys z depresja. jesli chcesz, powiedz jakie to miasto. moze bede mogla ci pomoc jakos. a jak twoj brzuszek?

Gość konik morski
Białystok. Ale zadzwoniłam już do swojego terapeuty z ostatniej terapii i jestem jakby umówiona. Ale nie mam jeszcze planu lekcji (hehe), także nie wiem, kiedy będę mogła przyjechać :O Wszystko jest takie skomplikowane... A jest coraz gorzej... jestem nawet skłonna zacząć znowu brać leki, chociaż rok temu w czerwcu je odstawiłam. Liczyłam, że może jutro pojadę na wizytę, poczuję ulgę, a tu guzik, wekeend w czterech ścianach i analiza wewnętrzna na własny rachunek :O Brzuch ok, łykam Gasprid. Lanzul obniża wydzielanie kwasu żołądkowego (o to pytałaś, zapomniałam odpisać).

Gość ggfyns
no to dobrze, ze zdobylas kontakt z jakims lekarzem. daj znac, jak powizycie koniecznie! jakie leki antydepres bralas wczesniej? wiesz, ja kiedys mialam depresje z nawrotami. bralam psychotropy na poczatku, ale niewiele mi dawaly, musialam zwiekszac dawki. ale w efekcie przestalam brac leki na wlasna reke, mocno zaparlam sie i sama z tego wylazlam ;) da sie - naprawde. mozesz mi wierzyc :) jak sie czujesz po tym gaspridzie? ja biore juz drugi dzien, ale zebym jakas rewelacyjna poprawe widziala... no nie wiem... pozdrawiam i milego dzionka zycze!!

Gość konik morski
Wiem, że się da, bo to nie jest ani moja pierwsza wizyta u psychologa ani pierwsza depresja :O Nie pamiętam dokładnie jakie brałam leki... na pewno Seroxat i coś z fluoksetyną, Coaxil, Amizepin, Anafranil (w ciągu pięciu lat tak to wyglądało, z przerwami). Niektóre brałam zbyt krótko, by odczuć poprawę, niektóre w moim odczuciu na mnie w ogóle nie działały, ale nigdy nie odstawiłabym ich sama z siebie, bałabym się detoksu. Ja chcę po prostu poczuć się lepiej, a nie wiem, kiedy będę mogła umówić się na wizytę i to mnie dobija. W żaden sposób nie pasuje mi dojazd, a nie ma mnie kto zawieźć - kolejna kłoda pod nogi. Z brzuchem na razie ok, chociaż zrobiłam rano głupotę i wypiłam herbatę z cukrem i teraz "leży" mi na żołądku :O

Gość ggfyns
no to koniku, trzymam kciuki, zebys szybko trafila do jakiegos dobrego fachowca i zaczela leczenie. ja tez jestem po przejsciach - jak pisalam juz - i ostatecznie, skutecznie (jak widac ;) ) pozbylam sie mocno "obnizonego" nastroju wlasnymi recami, bez lekow. u mnie z brzuchem tez lepiej - chyba controloc pomaga... ;) i gasprid? ;) nie wiem. czuje sie lepiej :) pozdrawiam!! ps. pipek, co tam u ciebie????

Gość pfffffffffff
ktos pisal o jadlowstrecie u mnie to chyba jest odwrotnie, bo ciagle jestem glodna :O i dlatego ciezko mi zrzucic kg. Niezyt objawia mi sie raczej zaparciami,zla przemiana materii i nadkwasnoscia. hmmm tez chce ten jadlowstret :P

Gość konik morski
pffffffffffff- > nie wywołuj wilka z lasu, bo dla mnie rozmiar 34 jest już za duży :O I to przestało być śmieszne

Gość ggfyns
dokladnie....

Gość ggfyns
pipek, co tam slychac? nic sie nie odzywasz.... koniku? jak sprawy? pozdrawiam!

Gość pfffffffffff
konik morski --> no widzisz a ja nosze 42 spodnie i 38-40 bluzki :O na plazy nie pokaze sie za chiny ludowe, wole byc chuda niz katowac sie sportem,ktory lubie ale nie pod przymusem :( nie wspominajac o lakomstwie,szczegolnie na slodycze

Witam! U mnie narazie ok.,choc mam jakies dolegliwosci jak zwykle zwiazane z nerwica.nie sa one bardzo dokuczliwe,wiec nie biore lekow.zauwazylam nie moge objadac sie do syta,poniewaz potem b.zle sie czuje.a poza tym ok.pozdrawiam.zycze zdrowia i dobrego samopoczucia.

Gość fiutkowa
tak więc 5 dzień biore po 2 x lanzul na ten mój refluks. Nie wiem czy coś pomogło czy nie, ale miałam zapalenie jakies i byc moze ten lanzul był na to zapalenie. bo refluksa się tak nie pozbędzie człowiek raczej. On jest u mnie od wielu lat i i mam niewydolny wpust, zarzuca mi ponoć treśc żołądkową. Czasami smierdzi mi z ust od zółądka i mam z tym kłopot.

Gość fiutkowa
a to nie powinniśmy pic herbaty z cukru bo lezy?

Gość konik morski
Metodą prób i błędów doszłam do tego, co MI szkodzi, między innymi jest to herbata z cukrem. Generalnie i cukier, i herbatę wykluczyłam z jadłospisu, bo piłam dużo, mocną i słodką, i czułam, że nie tędy droga. Fiutkowa----> a co to jest "herbata z cukru" ? ;) :D Do psychologa jadę jutro, ledwo się umówiłam, nie obchodziło ich to, że ledwo na nogach stoję i jestem w ostrym stanie. Wcisnęli mnie łaskawie na jutrzejsze popołudnie, dobre i to, ale chyba zmienię lekarza na prywatnego.

Gość fiutkowa
no herbata bez cukru to i herbata z cukru moze być:)

Gość ggfyns
koniku, trzymam kciuki - daj znac, jak po wizycie dzisiejszej!! fiutkowa - masz nalot na jezyku? czy tylko ten problem z zapachem z ust? pipek, trzymaj sie mocno! ja rowniez nie moge jest "pelnych" posilkow. jak nie dojadam, czuje sie znacznie lepiej.

czesc dziewczyny!zjadlam bigos ze swiezej kapusty i mam dolegliwosci-po co ja to jadlam!b.lubie kapuste.jest zdrowa.watroba zdrowa a ja jestem rozsadzona.wzielam silimarol to przejdzie.milego dnia.

dziewczynki,co slychac po tak dlugiej przerwie?jak samopoczucie i zoladeczki?u mnie narazie ok.spokoj zoladkowy.pozdrawiam.

Gość ggfyns
hej!! dawno nie pisalysmy :) u mnie roznie... ale kolejne leki nie sa chyba trafione... czekam na nastepna wizyte u lekarza. ale jakos trace wiare, ze da sie cos trwale z tym zrobic... pipek, bierzesz obecnie jakies leki? pozdr!

Gość ggfyns
no to super!! tylko sie cieszyc! :) widze, ze i samopoczucie jest dobre - gratuluje! :) u mnie tez w sumie najgorzej nie jest... :) milego dnia zycze rowniez!

Gość konik morski
Lanzul (raz dziennie, rano na czczo) i Sylimarol (3 x1 po jedzeniu) - jest ok, nic nie boli, ale zaczynam znowu wpylać słodycze :O