Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalllina

Zażywam MAGNEZ, a mimo to ciągle drętwieją mi kończyny

Polecane posty

Gość kalllina

w nocy, co to może być? pomóżcie

Gość niebieskoookaa22
"drętwieją"? a nie masz skurczy mięśni? :) chociaż moze to i to samo:P słyszałam, ze zażywanie cynku może pomóc, gdu Mg nie pomaga:)

Gość kalllina
Nie, tu nie chodzi o skurcze, po prostu budzę się w nocy i czuję, że "nie mam ręki" od łokcia po końce palców. To naprawdę już mnie męczy:( ale dzięki za podpowiedź:)

Gość Majkuś
może to od kregosłupa?

Gość kalllina
:( a co kręgosłup ma z tym wspólnego?

a spisz z rekami w gorze?Tzn kladziesz je na poduszce na gorze?Bo ja tak czesto robie i wtedy jak sie obudze w nocy to tez nie mam czucia w rece.Totalny bezwlad reki.Krew wtedy nie dochodzi i reka dretwieje

a spisz z rekami w gorze?Tzn kladziesz je na poduszce na gorze?Bo ja tak czesto robie i wtedy jak sie obudze w nocy to tez nie mam czucia w rece.Totalny bezwlad reki.Krew wtedy nie dochodzi i reka dretwieje

Gość kalllina
To prawda, że tak śpię, tak jak małe dzieci:) ale ja tak zawsze spałam, a wcześniej nie pojawiało się to odrętwienie:(

moze dlatego ze jestes juz dorosla?Ja tez odkad pamietam tak spalam i tez nigdy mi sie nic takiego nie przytrafiala a teraz juz niestety tak.

Ten magnez który kupujemy w aptece jest kiepsko wchłanialny przez organizm. Trzeba kupić np.w anglii albo we włoszech... to jest taka różnica, że jednen to tlenek czy wodorek magnezu a drugi to mleczan magnezu. ... najlepiej się wchłania na polskim rynku Laktomag...ale trzeba go brać więcej niż napisane przy niedoborach

Kallina, zrób sobie rentgen kręgosłupa szyjno-piersiowego. Majkuś ma rację, zmiany w obrębie kręgosłupa powodująucisk nerwów, no i drętwienie rąk. A z magnezem też nie przesadzaj, nadmiar jest równie niebezpieczny, jak niedobór.

Gość kalllina
Dziękuję Wam serdecznie za odzew:) biorę codziennie jedną tabletkę Magnefer B6, to chyba nie jest za dużo? rzeczywiście napisane jest na nim, że to wodoroasparginian magnezu. Natomiast jeśli chodzi o kręgosłup to trochę mnie wystraszyłyście, bo myślałam, że to raczej niedobór jakiś witamin:( czy to może mieć coś wspólnego z tym, że mam skrzywienie kręgosłupa?

Gość kalllina
Dzięki:) W takim razie muszę udać się do lekarza, a myślałam, że bez tego się obejdzie.

koniecznie zbadaj kręgosłup i to jak najszybciej! mojemu tacie też drętwiały ręce, a lekarze cały czas przepisywali mu witaminy, sądząc że to niedobor magnezu i innych minerałów. w końcu któryś skierował go na badania kręgosłupa i okazało się, że ma przepuklinę międzyżebrową. teraz przyjmuje silne zastrzyki, by zahamować postęp choroby, bo leczyć niestety się tego już nie da. została jedynie operacja, która jest bardzo ryzykowna i jest jedynie 50% szans! tak na wszelki wypadek zrób jakieś badania.

Gość kalllina
Teraz to wystraszyłaś mnie na dobre:( możesz napisać jakie skrzywienie kręgosłupa ma Twój tata?

najlepiej idz do lekarza... Mnie dretwialy rece przy chorobie tarczycy ... Czyli jak sama widzisz, przyczyn moze byc wiele pozdrawiam

Gość kalllina
A jakie jeszcze objawy miałaś przy chorobie tarczycy?

przy niedoczynnosci, procz dretwienia reki - zmeczenie, sucha skora, wypadanie wlosow, tycie, depresyjnosc, chrypka

Gość kalllina
Żaden z opisanych prze Ciebie objawów mnie nie dotyczy więc to raczej ten cholerny kręgosłup:( ale od czego mi się zrobiła ta przepuklina, jeśli w ogóle to to?:(:(:(

Gość Najlepszy jest
Aspargin bo to połączenie Magnezu + Potasu

mój tata tą przepuklinę ma od ogólnej złej postawy i przede wszystkim od ciezkiego wysiłku fizycznego, więc może ty masz coś innego. nie chciałam Cie wystraszyć, tylko wspomnieć o bezmyślności lekarzy. jesli przepuklina jest w stadium początkowym to można ja leczyć, niestety mój tata ma poważne stadium zaawansowane. wydaje mi się, że jednak jako osoba młoda nie jesteś zagrożona tego typu chorobą.

Gość kalllina
sbinki------> mam nadzieję:)

Gość Dretwienie
ja tez mam dretwienia nog szczegolnie palcy i w lewej rece czuje lekkie dretwienie.. lekarz przepisal mi magnez z potasem.. ale nie wiem czy to nie jest spowodowanie braniem tez i tab anty..

Gość kalllina
Ja nie biorę tabletek anty i chyba Tobie też nie drętwieją kończyny własnie od nich.

Kallina, wcale nie musisz miecpoważnych chorób. Wystarczy, że masz skrzywienie i już ucisk gotowy. A jeśli tak, to odpowiednio dobrane przez lekarza zabiegi pomogą Ci.

Gość kalllina
No właśnie:) mam taką nadzieję:) to co napisałam może zabrzmiało trochę histerycznie, ale nie zamierzam histeryzować tylko iść do lekarza:):):)

Gość promocja na kawe jest
ile tego magnezu na dzień należy brać i co w związku z obniżonymi normami w UE i codex alimentarius