Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale mnie boli

Skurcze łydki POMOCY

Polecane posty

Gość ale mnie boli

jestem w 18 tygodniu ciązy i juz 2 razy zlapal mnie nad ranem taki skurcz prawej lydki, ze myslalam, ze nie wytrzymam. Co na to poradzic????

Z tego co wiem to na skurcze pomocne jest łykanie magnezu tyle, ze nie wiem czy można go łykać podczas ciąży.

Bierz magnez, i zjedz gorzką czekoladę - ten pierwiastek lepiej jest przyswajalny, jeśli pochodzi z pozywenia, a nie ze sztucznych suplementów diety.

Gość szuraimania
ja chwytam duży palec u nogi i ciągnę go do siebie-to normalne w ciązy-ja jestem w 16 tyg. a juz ze 4 razy obudziałm się z tego powodu.Noga potem boli cały dzień.Rozmasuj dobrze miesien.Głowa do gory

Gość ale mnie boli
dzieki dziewczyny, bede masowac i wcinac gorzka czekolade... a to ze w dzien boli to niestety odczuwam, koszmar, dzis podczas skurczu dotknelam tej lydki, byla twarda jak kamien... :O

Nie martw się, ja miałam tak samo... A nawet jak nie byłam akurta w ciązy - jak w ciągu dnia przesadziłam z kawą, która magnez wypłukuje... Ból nie do zniesienia, gorzej jak bolesna miesiączka :O

Gość oj kobietki
za skurcze odpowiedzialny jest niedobór POTASU a nie MAGNEZU. Co prawda, często ich niedobory występują razem, ale to potas. Polecam Aspargin magnezowy - tani i skuteczny. Diete trzeba wzbogacić w produkty bogate w potas, czyli - pomidory - zwłaszcza sok pomidorowy, ziemniaki, banany, morele

Acha - w ciazy jak najbardziej magnez można brac, anwet jak macica \"stawia się\" to w szpitalach podają dozylnie, razem z fenoterolem :)

Oczywiście, że przede wszystkim magnezu... Potas też, ale to raczej na mięśniówkę gładką - w sercu!

Gość sloneczko....
Ja tez mialam ogromne skurcze az chcialo mi sie plakac bo czasem mialam na dwoch nogach naraz i moj gin kazal mi jesc magnez Jem dwie tabletki dziennie Powiedzial ze jesli skorcze nie ustapia to zeby brac dwie rano i dwie wieczorem Trzymaj sie:-)

Gość ale mnie boli
na razie mialam 2 razy, ale myslalam, ze skurcze zaczynaja sie w ciazy pozniej :-( no coz, trzeba zniesc, mam nadzieje, ze skurcze porodowe nie sa tak bolesne, bo to dopiero beda skurczybyki... brrr...

Ja też myślałam, że skurcze łydek to domena później ciąży, a tymczasem ja mam je co kila dni, z tym że nie skurcze, a nogi jak z waty i potem cholerny ból łydek - niby jak zakwasy, ale przecież ja nie forsuję się już od dawna, nie dźwigam, nie biegam po schodach.

Dziewczynki musicie wspomóc się wapniem i magnezem. Osobiście wapń czerpię z nabiału i łykam preparat Magnez +wit. B6. Śpijcie też z podkurczonymi choć minimalnie nogami i nie przęciągajcie się zbyt gwałtownie. Sposoby są te niemalże w 100% skuteczne, jeśli zastosujecie wszystkie jednocześnie. Jestem tego przykładem.

ja takze polecam aspargin bralam go od 20 tygodnia ciazy kosztuje cos kolo 5 zl :) wiec niedrogo a bardzo pomogl moze masz tez wysokie cisnienie? bo mnie wlasnie te bole meczyly jak podskoczylo cisnienie :(

ja biorę aspargin 3x dziennie i po skurczach ani śladu :)

Gość mama jakubka
...magnez, magnez i jeszcze raz magnez...przezylam to samo, a po magnezie przeszlo w ciagu dwoch dni...