Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maleńkaaa

Kumpelka chce ze mną otworzyć business a ja mam wątpliwości

Polecane posty

polegało by to na tym że wysyłałybyśmy ciuchy z polski za granicę. One byłyby sprzedawane i zyski ida po połowie. Nie orientuje się dokladnie czy to jest aby legalne. Może ktos się na tym zna? Generalnie w piątek jedną paczkę już wysłałysmy. Zastanawiam się czy taki business jest bezpieczny.Poradzcie coś

A co te ciuchy sa kradzione, czy jak? Dlaczego niby miałoby to nie być legalne, w każdym razie w ramach UE?

nie no nie kradzione kupione legalnie i wysyłane do moskwy. pytam bo niewiem czy można handlować tak sobie bez problemu

można, dopóki ktoś na was nie doniesie do urzędu skarbowego. Jak się ma zysk, to trzeba od niego płacić podatek :D

zastanawiam się czy sie w to pakować w sumie mam dobrą pracę ale zawsze dodatkowa kasa by się przydała.

Gość Melanie*
ja tez sie nad tym zastanawiam, mieszkam w niemczech i gdy przyjezdzaja do nas rosjanki to wykupuja pol sklepu z butami.

paczki z ciuchami możesz sobie wysyłać wszędzie. możesz to robić trzy lata i nic, tylko zarobisz, a możesz wysłac kilka i ktoś się nad tym zastanowi i udowodnią ci, że robisz to w celach zarobkowych. może i mało prawdopodobne, ale możliwe. pytałaś, czy taki sposób zarobkowania jest legalny - każda niezarejstrowana działalność w celu zarobkowym jest nielegalna :D