Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DiaBeLeK

Mam krostki na plecach

Polecane posty

mam taki problem.. wyskakuja mi krostki na plecach;/ napewno nie z braku higiney bo biore prysznic 2 razy dziennie... uzwyam peelingu... :/ :(:( co moge zrobic?!

To zapewne trądzik. Peelingów nie stosuj, bo jeszcze bardziej roznosisz bakterie. Zaopatrz się w serię kosmetyków przeciwtrądzikowych. Stosuj maseczki oczyszczające (np. Dermaglin, przeciwtradzikowa z zielonej glinki), nie myj mydłem, nawilżaj. Możesz także skorzystać z kosmetycznego oczyszczania pleców.

fajnie wysuszająco działa zmywanie papką z płatków owsianych - zalej płatki gorącą wodą i zaczekaj aż namiękną. Zmywaj taką papką ramiona, plecy - nawet twarz. Sprawdziłam:) Nie działa maksymalnie lecznizo - ale na pewno wspomagajaco.

Gość piratkowa
Po prostu mydelko siarkowe uzywaj do mycia i juz. Do buzki tez mozna czasami, ale nie zaczesto, bo wysusza delikatna skore twarzy, ale mydelko na plecki czy ramiona naprawde pomaga.

ja też używam mydełka siarkowego. myję nim nie tylko plecy, ale i buzię, na którą faktycznie działą trochę wysuszająco, ale dzięki niemu pozbyłam się trądziku. poźniej jakiś kremik nawilżający i nie ma problemu. moje plecy wyleczyłam też słońcem. najpierw byłam na solarium, a poźniej trochę poopalałam się na słoneczku i po trądziku na plecach ani widu, ani słychu :P

sbinki - leczenie sloncem czy solarium jest ryzykowne; i nie jest to najlepszy sposob - u wiekszosci moze wywolac wrecz odwrotny skutek, w szczegolnosci, jak stosuje sie dodatkowo rozne masci i kremy

Gość piratkowa
Zgadzam sie z well-well, bo sama doswiadczylam tego niestety :o. SLonce daje zludna, poczatkowa poprawe, a pozniej syfki wychodza ze zdwojona albo i wieksza sila, dlatego osobiscie nie polecam