Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manila

które tabletki są najlepsze na poczatek dla młodej dziewczyny?

Polecane posty

[cześć] Chciałabym się Was doradzić które tabletki antykoncepcyjne są najlepsze dla młodej dziewczyny. Dodam że nigdy wcześniej nie stosowałam antykoncepcji, bo nie było takiej potrzeby...heh.... ;) Mimo że mam 19 lat moje miesiączki nie są jeszcze regularne bo dojrzewałam dość późno. Doradźcie mi coś Dziewczyny i podzielcie się swoimi doswiadczeniami. Pozdrawiam :)

Gość 19 lat
to polecam witamine C

Gość nareszcie
Coś co jej dobre dla nas, może być niszczące dla Ciebie. Udaj się do lekarza, on Cię przebada i przepisze odpowiednie dla Ciebie tabletki.

==> 19 lat Dzięki ale pytam poważnie. Czy w takim razie uważasz że jest to za młody wiek na sex?

Gość anonimowa ze slaska
lekarze i tak zazwyczaj przepisuja to co teraz jest w modzie:/teraz jest era yasmin, jeanine i cos jeszcze?? niewiem, ale pewnie ktoros z tych ci lekarz przepisze. a na poczatek chyba najlepsza sa takie z niewielka dawka hormonow , niewiem jak jest w przypadku wyzej wymienionych ale wiem ze novynette nie maja ogromnej dawki hormonow

uwazam,ze tak,lepiej skupic sie na nauce.na milosc przyjdzie czas...

Gość ja bym poczkała
jeszcze pare lat, tabletki są dla dorosłych :/

Byłam u ginekologa. Zaproponował mi Yasmin i plasterki. Plasterki są dla mnie za drogie a poza tym nie wyobrażam sobie ich noszenia - nie wierzę że się nie odklejają np: podczas kąpieli. Co do Yasminu jest to podobno stosunkowo nowy lek na Polskim rynku i sam dr ginekolog nie był w stanie określić jego działania na dłuższą metę. Czy ktoraś z Was używa plasterków lub bierze Yasmin? A może pigułki dwufazowe?

Gość dziewczyno
Dziewczyno daj sobie spokój! ja zaczełam brac tabletki w wieku 17lat i gdybym mogła cofnąć czas...mimo badan i dobrania podobno najlepszych dla mnie (harmonet) mimo tego, ze mam niecałe 21 lat moj organizm sie sypie! dopiero jak odstwialm to zaczely sie jaja:( mam rozwalony metabolizm, zakrzepice i problemy z okresem... wolalabym miec male dziecko niz to wszystko! Wogole boje sie ze bede miec problemy z zajsciem w ciaze:( zrobisz jak zechcesz, ale ja zaluje tego bardzo.

==> ja bym poczkała Być może ale mam nieregularne miesiączki i stosując tylko prezerwatywę nie będę się czuła pewnie. Nie mam ochoty na przykrą niespodziankę, tym bardziej że zaczynam studia od października.

==> dziewczyno Rzeczywiście wcześnie zaczęłaś. Dziwi mnie że ginekolog Ci wtedy przepisał. Pytałam mojego ginekologa czy nie za wcześnie. Powiedział że dość wcześnie, ale że mogę spróbować i jeśli będzie się cokolwiek niepożądanego działo to natychmiast odstawię....no nie wiem....

Gość mendyn
NPR się kłania !:DZdrowe,tanie i nie ingerujesz w organizm:) Wrzuć w goolge to hasło wyskoczy ci całe mnostwo linkow na ten temat:)

Gość mendyn
do manila - dlaczego??

bralam logest i swietnie sie po nich czulam.Pozniej zmenilam na yasmin bo nowe i nie obciazaja tak bardzo watroby ale przytylam po nich strasznie!Najlepiej poprosisc lekarza o skierowanie na probe watrobowa a on na jej podstawie powinien dobrac odpowiednie tabletki