Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi pomoze/

KONFIGURACJA MMS W SIMPLUSIE-TEL. MOTOROLAV300

Polecane posty

Gość kto mi pomoze/

Gość kto mi pomoze/

Gość kto mi pomoze/
kto pomoze? :(((((((((((

Gość najlepiej chyba zadzwon do
biura obsługi abonenta i przyśla Ci smsa czy mmsa ,ja tak zrobiłam i wszystko działa

Gość kto mi pomoze/
wlasnie te strone plusa juz przerobilam, nic z tego, nie kumam.. powpisywalam wszytsko,ale nic,, a nawet tam nie ma tego modelu tel.

Wybieramy Menu -> Internet -> Sesje Web Kolejnym krokiem jest wybranie opcji Nowy, gdzie wprowadzamy następujące parametry: * NAZWA: PLUS MMS * STRONA GŁÓWNA: http://mms.plusgsm.pl:8002 * TYP USŁUG 1: WAP * BRAMKA IP 1: 212.002.096.016 * PORT 1: 9201 * LIMIT CZASU: 10 minut * GPRS APN: mms.plusgsm.pl * NAZWA UŻYTKOWNIKA: pozostawiamy puste * HASŁO: pozostawiamy puste U W A G A ! ! ! POZOSTAŁE ELEMENTY W TEJ OPCJI BEZ ZMIAN Po tych ustawieniach należy jeszcze raz wejść do: Menu -> Wiadomości -> Ustawienie Wiadomości (środkowym przyciskiem) -> USTAWIENIA -> Ustawienia MMS -> Zmień Tutaj należy wprowadzić następujące parametry: * UKRYWANIE PÓL należy wskazać te pola, które mają być niewidoczne * POBIERZ: Automatyczny * FILTR: pozostawiamy puste * USUWANIE: po 5 DNI * TYP ODPOWIEDZI: MMS lub Krótka wiadomość * LIMIT WIELKOŚCI: 100 Kb * INFO SERWERA: PLUS GSM (klawisz środkowy) i należy wybrać EDYCJA o Nazwa Serwisu – Plus GSM o Nazwa Serwera - http://mms.plusgsm.pl:8002 o Nazwa Sesji Web – wybieramy uprzednio stworzony PLUS MMS Ostatnim, ale najistotniejszym (brak w ustawieniach standardowych) jest ustawienie: Menu -> Wiadomości -> Ustawienie Wiadm. ( środkowym przyciskiem) -> Użycie usługi GPRS -> TAK (ma być włączone) Nastepnym razem szukaj podobnego modelu. Pozdrawiam 🖐️