Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duuuuuuuuu

intymna wydzielina

Polecane posty

Gość sarenka8976
kakamuta, nie wyglupiaj sie, idz do innego ginekologa. wejdz na biala liste ginekologow na gazeta.pl i znajdz tam jakiegos ze swojego miasta. bedzie dobrze. to, co opisujesz nie jest normalnym sluzem, normalny sluz nie ma takiego koloru a tym bardziej ladnie nie pachnie. mozliwe, ze masz infekcje, ktora jest przetrwala i daje objawy tylko od czasu do czasu ale jesli ani razu sie nie leczylas, to moze to skutkowac potem infekcja narzadow miednicy mniejszej i mozesz miec w przyszlosci spore klopoty ze zdrowiem. nie ryzykuj. najlepiej byloby, gdybys zrobila posiew, bo pewnie to jakies bakterie, przy grzybicy sa uplawy bardziej twarozkowate i nie maja nieprzyjenego zapachu. a zeby nie faszerowac sie zlymi antybiotykami lepiej zrobic posiew i okreslic patogen :) w przyszlosci za to kupuj sobie lacibios femina i lykaj profilaktycznie, zeby nie miec takich problemow po okresie

Gość hajaka
Mam podobny problem, nigdy nie miałąm tak obfitej wydzileiny, jest ona taka mleczna zaniepokoiłam sie oi poszłam do gina powiedziała ze wszystko jest ok. Ale nie rozumiem nigdy nic mi nie brudziło bielizny a od 3 mcy mam ta wydzieline. Nic nie swiedzi i nie piecze wiec dałam sobie spokuj widoczne tak ma być.

Gość myyszkaa__
ja tez mam wydzieline obfita.bylam u ginekologa robilam badania i mam podwyzszony poziom leukocytow. mialam robiony zabieg ginekologiczny przeszlo rok temu i podobno tak ma byc ale czasami mam normalnie mokre majtki i czuje taki dziwny kwasny zapach.nawet moj chlopak mi powiedzial ze jesem kwasna hehe.

Gość agniechaxx
hej.mam nieprzyjemny problem ale nie pojde z nim do ginekologa. wiec prosze doradzcie mi wy. Mam 18 lat i pare miesiecy, jetsem dziewica, ostatnio z moim chlopakiem troszke zastanawialismy sie nad wspolzyciem ale stwierdzilismy ze jeszce mozemy poczekac, jednak ostatnio troche sie zagalopowalismy i on wlozyl mi "tam" palce, wiecie o co chodz, ne bede pisac wiecej bo troche mi glupio a wiec problem polega na tym ze na drugi dzien z pochwy zaczela leciec mi dziwna wydzielina, inna niz zawsze, jest gesta i żółta.. niewiem co mam robic.. czy moze to byc od tego ze przbil blone dziewicza czy to jakas infekcja? jak moge sie leczyc domowym sposobem??

Gość madra baba
moze chlopak mial brudne paluchy i wdala Ci sie jakas infekcja. masz 18 lat, najwyzszy czas pojsc do ginekologa ;] akurat masz pretekst. lekow na infekcje bez recepty nie ma. poza tym nie wiadomo, czy to grzybica czy bakteryjna infekcja, musisz isc do lekarza, zeby zdiagnozowal odpowiednio. poki co podmywaj sie plynem do higieny intymnej i lykaj lacibios femina w celu dostarczenia dobrej mikroflory

Gość hhehehehe
xxxxtutututu > no a czego sie spodziewalas po gimbuskach ktore na biologi sluchaly hiphopu ze swojej wypasionej MP4 :D hhehehhehe

Gość Juś
No mam problem.. Pierwszy raz pojawiła się u mnie brunatnoczerwona wydzielina. Jestem w połowie cyklu. Czy to świadczy o jakiś zmianach/chorobie czy wszystko ok? Powinnam udać się do ginekologa?

Witam Panie :) mam 19 l nie współżyłam z facetem. I dlatego póki co nie wybieram się gin. Wiem, że wypowiada się tutaj sporo doświdczonych osób, więc proszę dajcie znać czy u mnie wszystko jest ok jest to sprawa która nie daje mi ostatnio spokoju:( . MIanowicie , moja wydzielina jest taka jak powinna przezroczysta lub lekko biaława , wiadomo zmienia się to w zależności od okresu . Natomiast kiedy ( to troche obleśne, ale musiałam to sprawdzić :( ) wziełam troche wydzieliny na palec i powąchałam to jest ona bezzapachowa , ale np kiedy po całym dniu zsune spodnie ( na kiblu :p ) i przybliże sie w celu powąchania to jest taki czasem letszy czasem intensywniejszy zapach może lekko kwaśny cięzko określić na pewno b charakterystyczny :p ale na pewno nie rybi :p . Więc zastanawiam się czy to jest ok ? oczywiście dbam o higienę ale czy to normalne ze kiedy zdejmie sie majtki wyczowa sie zawsze taki ,,kobiecy ``zapach z pochwy ?? czy wogole nie powinno byc zapachu ? nawet po calodniowym lazeniu po miescie :p błagam o odp i pozdrwaiam!:***

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaa
ciekawska - mam ten sam problem tyle że ja mam 15 lat. a upławy mam już ze 4 lata xD pomóżcie

Gość 14-latka
Hej, mam problem. Jeszcze nie miesiączkuję, ale ostatnio przez 6 dni miałam brązowe upławy. Moja mama mówi, że to plamienie przedmiesiączkowe. Minęło 5 dni (przez ten czas śluz był bezbarwny i bezwonny) i teraz mam żółty śluz ! O czym to świadczy? Jestem chora czy niedługo dostanę pierwszy okres? To normalne wogóle? Proszę pomóżcie

Gość spokoooo
Hej Jakiś czas temu po rozpoczęciu współżycia pierwsze co, to zaraz złapałam jakieś paskudne mieszane zakażenie. Po leczeniu, dokładnie tak jak juz tu ktoś pisał, moje upławy bardzo się zwiększyły. Byłam z tym u kilku ginekologów. Żaden nie rozwiał moich wątpliwości a wręcz twierdzili oni zawsze po badaniu, że wygląda to na delikatną infekcje bakteryjną i zapisywali mi całą litanię leków. Po wykupieniu prawie całej apteki upławy i tak zawsze wracały więc zrobiłam sobie na własne życzenie posiew z pochwy w którym wyszły mi wyłącznie pałeczki kwasu mlekowego. Stąd po roku walki stwierdzam ze nawet duże ilości upławów i o dużej gęstości mogą być fizjologiczne! Każda z was która ma wątpliwości co do swoich może poprosić albo nawet zmusić lekarza do zrobienia posiewu z pochwy. Jest to badanie płatne ok 150zł w laboratorium a niezrozumiałym dla mnie problemem w tej sprawie jest niechęć lekarzy do pobrania próbki albo chociażby zaproponowania tego badania. Moje upławy są zwykle kremowe w konsystencji i białawego koloru a po wyschnięciu stają się żółtawe i nabierają kwaśnego zapachu. Jeszcze więcej ich było gdy brałam tabletki antykoncepcyjne. Zwykle wszystko jest ok jeśli facet myje swojego 'przyjaciela' przed wskoczeniem do łóżka - niestety trzeba tego samemu pilnować bo pod tym względem są jak mali chłopcy. Siadają na każdym kiblu, dotykają wszystkiego i twierdza ze nie mają nic wspólnego z naszymi przypadłościami. Pozdro

Gość assesi
witam, od jakiegoś czasu ma żółta,brzydko pachnącą wydzielinę z odbytu! czasami pojawi się odrobina krwi, i nie wiem co to? aa nie chce iść do lekarza! możne miałyście coś podobnego i wiecie co to??

Gość diabelek212
Witam od 3 dni z pochwy wydziela mi się wydzielina w kolorze kawy z mlekiem, jest bardzo skąpa w dzień, w nocy w ogóle jej nie ma. 28.08 mam dostać okres. Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Nie wiem co to znaczy, proszę o odpowiedź. Mam 28 lat. Staramy się z partnerem o dziecko, tydzień temu robiłam test i wyszedł negatywny. Pozdrawiam...

Gość gość
Nie chce iść do ginekploga mam już 3 nieregularną miesiączkę i zwykle okres trwa 4 dni ale po tym dostałam takiej żółtej obfitej wydzieliny(nie zesikałam sie) u nie pokoje się tym . czy to jest normalne??