Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

PORÓD- do czego mozna porównać ból ? Co się czuje ?

Polecane posty

Kiedys znajoma mi powiedziala tak: -to tak jakby cie wbijali na pal :O :( Inna z kolei okreslila to w ten sposob: -mialas kiedys skurcze miesiaczkowe?(ja-tak, bolesne) -to tak jakbys o 100 razy powiekszyla sobie ból :O :( no ladnie :O mamusie powiedzcie jak to jest? do czego porownac bol ? jak to jest, jakie uczucie ?

Gość To ja teraz
Tak,jest to taki ból jak msc tylko silniejszy ale nie stresuj się są kobietki które nawet nie wiedzą że już rodzą,może ty do nich należysz ? Nie wolno się nastawiać negatywnie na poród bo wyedy podobno mocniej boli.

Oj nie ma się czego bać na wyrost :) Każda z nas a przynajmniej większość z nas się kiedyś przekona jaki to jest ból ... choć wiadaomo że nie wszystkie kobiety oczuwają to samo :) Ja to nawet jestem ciekawa tego bólu ... ciekawi mnie czy faktycznie jest to takie straszne przeżycie jak twierdzą niektóre kobiety.

Gość magdamagdamagda
bolu nie da sie porownac do niczego, ale szybciutko mija kiedy sie dostanie dzidziulka do raczek

Gość buka poka
Ból faktycznie podobny jest do bólu miesiączkowego, tylko mocniejszy. Ale tamten do niczego nie prowadzi, a skurcze przeżywa się inaczej, bo każdy zbliża cie do twojego dziecka. natomiast skurcze parte to dziwne uczucie, jakby coś z ciebie chciało wyjśc. Moje były raczej bezbolesne.

Głupie pytanie do głupiego stwierdzenia: skąd znajoma nr 1 wie jak boli nabijanie na pal? nabijano ja? Z reszta sie zgadzam, jak w czasie okresu tylko mocniej, ale do wytrzymania nawet bez znieczulenia. Młoda mama ;)))