Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hayleen

Ładne soczewki kolorowe- niebieskie

Polecane posty

Hej!Mam taką sprawę. Od 2miesięcy noszę soczewki kolorowe Freshlook Colors, odcien True Sapphire, bardzo intensywny niebieski. I jest on naprawdę fajny, skupia uwagę wszystkich bo robi iscie piorunujące wrażenie ale...no własnie...chyba aż za bardzo. Bo nie jest to taki niebieski, jaki chciałam. Wolałabym coś ciut ciemniejszego bardziej wpadającego w fiolet, a ten kolor jest trochę za jasny i zbyt taki...żarówkowy (ci, którzy nosili te soczewki na pewno wiedzą o czym mówię). Efekt jest u mnie tym mocniejszy, że mój naturalny kolor oczu to niebieski (raczej nieco ciemniejszy). Czy ktoś z Was moze nosił odcień Blue z tych Freshlookow Colorsów? Bo on jest zdecydowanie łągodniejszy, ale nie wiem czy z kolei nie zbyt łagodny bo jak patrzyłam na soczewkę w opakowaniu to bardzo mało pigmentów na tej soczewce było. A wydawać tyle pieniędzy na soczewki, których kolor jest praktycznie taki jak mój naturalny nie ma sensu. A może nosiliście jakieś ładne niebieskie odcienie (ale zaznaczam, że nie chodzi mi o takie bardzo jasne czy turkusowe tylko ciemniejsze niebiesko-fioletowe, takie alias przyciemniony chaber) innej firmy? Jeśli tak to proszę podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, będę bardzo wdzięczna.

Gość jaka cena tych twoich soczewek
?

Nie, nie mam problemów z suchością oka:P Zresztą ja mam bardzo niewrażliwe oczy, czasem jak zapomnę je wyjąć na noc (co się rzadko zdarza no ale jeśli już...) to nic się nie dzieje, nigdy nie szczypią, nie bolą, oby tak dalej:) A kosztują 79zl za miesięczne. Miał ktoś z was jakieś ładne niebieskie szkła? Proszę, odpiszcie bo jednak nie chcę znowu wydać tylu pieniędzy a potem żalować nietrafionego koloru. A niestety w moim mieście nie ma możliwości dostania próbki, musze kupować w ciemno sugerując się obrazkiem w katalogu, który przecież często odbiega od rzeczywistego efektu!!

Gość corinne
a mozna nosic takie szkla kolorowe i do tego okulary?

Gość noszaca soczewki
witam- ja rowniez nosze soczewki kontaktowe, ale zwykle biale- niestety albno stety mam tak mocno ciemne oczy-ciemny braz- prawie czarny,że zadna z kolorowych soczewek ni zmieni mi koloru-nawet te z polyskiem freshlook - radiance np autumn czy sunrise nawet nie rozjasnia.Autorko-widzialam osobe w soczewkach freshlook colorblends-blu(pani z optyka-chcialam sobie przymiezyc -tester soczewke na probe aby przekonac sie czy i ja moglabym nosic te soczewki kolorowe) i ten kolor hmm jest lagodniejszy moze nie jest tak widoczny, powiedzialabym,ze jest glebszy w odcieniu.Proponuje sobie podejsc do optyka- nie wiem skad jestes -ale ja z Krakowa i polecalabym zaklady optyczne Contempo-i tam powiedziec o co chodzi i na miejscu dostaniesz soczewke testowa i wtedy sobie zobaczysz. Do to tylko ja- nie wiem jak masz brazowe oczy ale np ja miezylam i niebieska soczewke true sapphirfe, i turquoise i te autumn i sunrise i niestety-widac przeswit moich brazowych oczu-kolor niebieski mi nie zakrywa dostatecznie teczowki a jesli zakrywa to soczewka-a wlasciwie kolor prezentuje sie szcztucznie-widac ze to nie jest Twoj prawdziwy kolor oczu.i do tego te przebijajace kolory moich oczu-to jednak nie to..Moze masz jasniejsze i uda Ci sie cos dobrac.Sprobuj sie udac do zakladu optycznego-np takiego jak pisalam kolezance powyzej i powiedziec o co chodzi-sprobowac testerek i bedziesz wiedziala co i jak.Powodzenia:-)i pozdrowienia!