Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szamolosz

turcja, czy egipt?

Polecane posty

Gość szamolosz

co lepsze na tygodniowa wyprawe? zeb yzarowno pozwiedzac, jak i poplazowac

Gość szamolosz
? :)

Gość Angel_81
wg mnie Turcja jest bardziej cywilizowana - oczywiscie czesc zachodnia , mozna i poplazowac i pozwiedzac , a co do Egiptu , to chyba bym sie bala jednak ... ale wybor i tak nalezy do Ciebie :)

leciec w tej chwili nad Libanem i Izraelem chyba bym nie chciała, wybrałabym jednak Turcję nad morzem Egejskim

Jola 13 --->A którędy Ty byś chciała lecieć żeby az nad Liban i Izrael Cie poniosło??????? Szamolosz----> Wpisz w wyszukiwarke hasło Turcja, Tunezja, Egipt dużo napisałam na ten temat. Poczytaj

Gość jeżynki w śmietanie
Podbijam ;) Słyszałam, że do Turcji w tym okresie się nie lata, bo pogoda zupełnie nie turystyczna. A jaka aura panuje pod koniec stycznia w Egipcie?

Była i w Turci i w Egipcie, oba kraje piękne ale Egopt zbyt przereklamowany w turcji mniej się rozczarujesz.

najlepiej pojechać i do turcj i do egiptu oba kraje mi sie podobają :-o ;-)

Gość operetka
Tu się zgadzam, najlepiej pojechać w oba miejsca. Do Egiptu po sezonie, do Turcji w sezonie :) Na razie byłam tylko w Egipcie z Alfa Starem, teraz się na ten drugi kraj szykuję.

Gość bezludna wyspa
mialam podobny dylemat. tez zastanawialam sie nad Egiptem i jestem pewna, ze warto sie tam udac bo mozesz pozwiedzac i poplywac w cieplym morzu w srodku zimy. Stwierdzilam jednak, ze Egipt moze byc czasami "wybuchowy" i kupilam bilet na Cape Verde tj Wyspy Zielonego przyladka, mam nadzieje, ze bedzie fajnie. pozdr.

Gość saraha
Hm, ja bym się bała chyba szoku termicznego w zimie. Jednak w wkacje jakoś łatwiej sobie przelecieć do kraju, w którym jest o 10 C cieplej, niż w Polsce, niż o 40 C ;) Choć przesadnych upałów też nie lubię, dlatego do Turcji na "wkacje" jadę pod koniec września.

Egipt ma przepiękne hotele. Za te same pieniądze, jest przebajecznie. W Turcji i Egipcie byłam w resortach 5* ale Egipt funduje taki przepych, że szok. W Egipcie zreszta sa piramidy- niezaponiane przżycie.Jedzenie natomiast lepsze w Turcji.

Gość karolińcia
Pewnie zależy, na jakich kucharzy trafisz. W Turji co prawda nie byłam, ale przez tydzień stołowałam się w Desert Rose w Hurghadzie i powiem, że zajadałam się straszliwie, bo choć przez upał apetyt mały, to te wszystkie pyszności... :) Egipcjanie mają chyba najlepsze słodycze :]

Gość ddia
A latała któraś z was na paralotniach czy czymś takim w Turcji? Podobno to bardzo popularne, szczególnie w okolicach Oludeniz.

Gość jajniczek
Są, i owszem, do tego niedroga to przyjemność. Na plażach jest możliwość lecenia na spadochronie za motorówką, całkiem sympatyczna rzecz, a i widok super. Jeszcze leciałam motolotnią z instruktorem, widok z góry na wybrzeże i zielone połacie okolicy jest boski.

Gość gruby45684o9
Cancun USA zajebisty klimat tylko w huj drogo ja za tydzien wydałem jakies 23.000zł.

Gość jusaa
Turcja! zdecydowanie

Gość aaazazel
turcja, ale wazne z jakim biurem jedziesz, z wycieczek do Turcji doskonale daje sobie rade poznanski Fun Club