Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adwokat z urzędu

ugryzł mnie kleszcz !!!

Polecane posty

Mam małą czerwoną plamkę. Poczytałam sobie trochę o boreliozie i jestem przerażona. Ale moja plamka w niczym nie przypomina charakterystycznych plam dla tej choroby. Co robic.

jak tak bardzo się boisz, to idź do lekarza, niech to obejrzy

Gość ///majka
biegiem do lekarza!!!!

Gość ///majka
on ci to wyciągnie! Koniecznie do lekarza! Już było kilka przypadków, że ludzie umierali od kleszczy, bo nawet o nich nie wiedzieli!!!

Gość koobi
Nie zlicze, ile kleszczy zdjęłam z siebie. :-) Jesli wyjełas całego , a plamka przypomina taka po ugryzieniu komara--nie powinno byc powodów do niepokoju. Dla pewności kup masc Tribiotic i posmaruj miejsce ugryzienia.

Gość ///majka
ale zawsze lepiej jest isć do lekarza i sprawdzić, co się dzieje! Taki kleszcz mógł zostawić jakieś bakterie

Gość koobi
..więć idż do lekarza.Najpewniej.

Jesli zostala czerwona plamka to lekarz powinien od razu przepisac antybiotyk. Tak robi lekarz-chirurg w mojej przychodni.

Gość dgfhgj
ja juz 2 razy wyciaglam kleszcza i tak samo jak ty pozostaly mi czerwone plamki wiec do lekrza nie ide

we wtorek ugryzł mnie kleszcz , dzis piątek , lekarz zapisał mi profilaktycznie doxycyklinę. Nie miałam ,żadnych rumieni , ani nic podobnewgo , ale grunt to profilakytyka

Gość dsww
Tak profilaktycznie się przebadałem w Noma Medica -www.medicavolla.eu. Na szczęście jakieś złe wyniki nie wyszły, ale parę rzeczy na pewno jest do poprawienia...co w moim wieku nie jest takie dziwne. Polecam firmę.

Gość gumix44
Miałam trochę niefajnych przeżyć w związku z neuroboreliozą, ale trafiłam na naprawdę dobrych lekarzy w Noma Medica (www.medicavolla.eu) i udało się wyleczyć. Stosują najskuteczniejszą metodą w Europie, chodzi o biorezonans.

Gość tutulek
na ukąszenia kleszcza to trzeba szczególnie uważać, bo moga przenosić naprawdę poważne choroby, ja dla bezpieczeństwa zaszczepiłam swoje dzieci przeciwko powikłaniom po ukąszeniu kleszcza.

Gość gość
Dr Piotr Kardasz rekomenduje BorelissPro "Coraz częściej spotykam się w swojej pracy z przypadkami zachorowań na boreliozę, która jest bardzo trudna w diagnozie oraz skutecznym leczeniu. Niezastąpiona okazuje się medycyna naturalna. Jej mądrość została wykorzystana w suplemencie BorelissPro" Sprawdźcie: https://duolife.eu/borelisspro.html Dla zainteresowanych: https://nataliasarnecka.myduolife.com/shop.html

Gość gość
Płyn Kleszcz Stop tanio wychodzi i faktycznie chroni, ja bym to poleciła, lepiej zapobiegać niż leczyć moim zdaniem, a taki płyn właśnie kleszcze odstrasza.

Gość gość
Kupiłam w tym roku coś na kleszcze, bo rok temu to mieliśmy w domu pandemię. Teraz mam Kleszcz Expert, działa to w ten sposób że najpierw zamrażam kleszcza a potem wyciągam. Bo też i racja, że takie wyciągania kleszcza żywego, na świeżo to może być ryzykowne o tyle, że on wciąż może substancję z wirusem wypuścić do ciała

Gość gość
No hej, różne środki na kleszcze miałam, teraz używam Kleszcz Stop i sprwadza się najlepiej, rzeczywiście odstrasza kleszcze od skóry, nic się nie pojawiło jak na razie.

Gość gość
Będę chwaliła i podpowiadała nasz preparat Kleszcz Expert. W ciągu sekund można zamrozić tym kleszcza i potem już wyciąganie jest szybkie i bezpieczne.

Gość czarex1446
następnym razem Kick The Tick i żaden kleszcz Cię nie ugryzie... ;)

Gość gość
Dokładnie tez mam klescze expert i polecam. Proste skuteczne wygodne

Gość gość
Mamy w domu Kleszcz expert od tej wiosny i parę razy sam musiałem wyciągać kleszcza i przydał się ten wynalazek. Ogólnie to jest taki preparat w formie gazu którym spryskuje się kleszcza to go zamraża i wtedy już na spokojnie można go wyjąć pęsetą nie trzeba się stresować że podczas wyjmowania wypuści jeszcze jakąś nową toksynę.

Gość gość
Mam to samo odczucie co do Kleszcz Expert. Wystarczyło raz kleszcza potraktować gazem i zamroziło. Polecam!