Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adwokat z urzędu

ugryzł mnie kleszcz !!!

Polecane posty

Gość marrr

Jeśli ktoś chce się jakoś zabezpieczyć przeciwko kleszczom to podpowiem ten płyn co sama stosowałam ostatnio w wakacje czyli Kleszcz STOP. Nie niszczy ubrań nie śmierdzi ma naturalny skład i długo się utrzymuje, wcale nie trzeba go jakoś dużo wlewać na siebie żeby odstraszał kleszcze:)

Gość dabbb

Mam w planie kupić Kleszcz OUT do usuwania kleszczy. Z tych przyrządów do pozbywania się insektów ze skóry ta pompka robi wrażenie najbardziej poręcznej i rzeczywiście solidnej która nie zniszczy się po kilku użyciach.

Gość dabbb

Mam w planie kupić Kleszcz OUT do usuwania kleszczy. Z tych przyrządów do pozbywania się insektów ze skóry ta pompka robi wrażenie najbardziej poręcznej i rzeczywiście solidnej która nie zniszczy się po kilku użyciach.

Gość Bertia

W pierwszej kolejności koniecznie trzeba go usunąć, a w razie stresu, wątpliwości, można też oddać ewentualnie do badania. W zestawie do bezpiecznego usuwania kleszczy Kick the Tick expert jest też zamykana probówka, w której można oddać usuniętego kleszcza, do badania. Nie każdy kleszcz jest zarażony, nie ma sensu panikować, ale lepiej dmuchać na zimne. 

Gość veersuus

A gdzie takiego kleszcze można później przebadać? Ja ostatnio wyciągnęłam sobie kleszcza z ramienia (trudno było) i po prostu wyrzuciłam. I nie wiem teraz - panikować czy nie?

Gość adaj

Kleszczy boi się wiele osób. Jeżeli już zdarzy się Tobie, że znajdziesz go na swoim ciele to sięgnij po Kleszcz Expert. Preparat ten pomaga bardzo łatwo i bezpiecznie usunąć kleszcza z naszego organizmu. Zdecydowanie warto mieć go pod ręką.

Gość adam

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest taki odstraszający spray na kleszcze i komary. Nazywa się on  Kleszcz STOP. Jest skuteczny, stosuję go już kolejny sezon i muszę przyznać, że ilość pogryzień drastycznie spadła.

Gość niegoloslowny

werth . com . pl / czym-grozi-ukaszenie-przez-kleszcza/        - usuńcie sobie spacje

Ukąszenie może być groźne. Tu ktoś ładnie opisał, co może się stać.

Gość Karolina

Z całą pewnością na Twoim miejscu wybrałabym się przebadać pod kątem boreliozy. Kiedy mnie ugryzł kleszcz to od razu pobiegłam do katowickiej vitalei na biorezonans komórkowy, który wykluczył na całe szczęście boreliozę. Najadłam się sporo strachu, bo teraz o kleszczach jest tak głośno, a borelioza to realny problem, którego konsekwencję mogą się ciągnąć latami.

Gość Karolina

Słyszałam, że warto wykonać badanie kleszczy, które nas ugryzły w specjalnym laboratorium, na przykład takim: https://e-kleszcze.pl/zakres-badan-i-cennik/. Dzięki temu postawienie diagnozy odnośnie boreliozy jest znacznie łatwiejsze. 

Gość rrr

W sumie jeśli chodzi o usuwanie kleszczy to czasami będzie z tym problem i się urwie w połowie i wtedy nie wiadomo co zrobić. Jak kleszcza macie dość często, chodzicie wiosną na spacery to polecam sobie kupić Kleszcz Expert. Świetna opcja, dzięki której udało mi się szybko usunąć kleszcza w każdym wypadku.

Gość tylomelania

Ja to kleszcze usuwam sama ale jesli pojawia sie rumien to ide na kontrole do lekarza. Po 6 tyg robie w diagnostyce badania na borelioze by sprawdzic czy sie nie zarazilam. Na chwile obecna jestem zdrowa

Gość uuiu

Jak chętnie jeździć na wycieczki rowerowe po różnym terenie to warto sobie zerknąć na taki preparat jak Kleszcz STOP czy coś pokrewnego, w ten sposób będzie można jakoś ten problem ograniczyć, a tym samym nie będzie takich sytuacji, że będzie trzeba samemu kleszcza usuwać, ewentualnie sporadycznie. Dobre preparaty rzeczywiście fajnie się w tym zakresie sprawdzają.

Gość mikk
Dnia 18.09.2019 o 14:01, Gość uuiu napisał:

Jak chętnie jeździć na wycieczki rowerowe po różnym terenie to warto sobie zerknąć na taki preparat jak Kleszcz STOP czy coś pokrewnego, w ten sposób będzie można jakoś ten problem ograniczyć, a tym samym nie będzie takich sytuacji, że będzie trzeba samemu kleszcza usuwać, ewentualnie sporadycznie. Dobre preparaty rzeczywiście fajnie się w tym zakresie sprawdzają.

tez polecam