Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mona83

renta a praca

Polecane posty

witam, mam następujacy problem...otrzymuję rentę rodzinną po zmarłym ojcu, będzie tak jeszcze do 25 roku życia ponieważ studiuję....są to jednak studia zaoczne, zajecia mam w piątki i soboty i tu pojawia się mój problem: mam dość siedzenia w domu przez cały tydzień...jak myślicie czy podjęcie pracy będzie mi się opłacać? czy są tu osoby w podobnej sytuacji? czy w momencie podjęcia pracy renta zostanie mi całkowicie odebrana? help bo już ciężko wysiedzieć w domu!!!! doradźcie coś proszę

Zapytaj w ZUS-ie. Wszystko zalezy od wielkości renty, brat ma około 1000 i ma prawo dorobić ale do jakiej sumy hm nie pamiętam :O

dodam jeszcze, że renta jest dość spora bo wynosi aż 970 zł, czy ktoś może mi powiedzieć do jakiej kwoty mogłabym zarabiać żeby nie stracić renty???? Bardzo Was proszę o pomoc!

Gość ijkloi
uppppppp

Ke? jesli to jest renta rodzinna to chyba nie ma znaczenia ile zarabiasz czy sie myle?

czy jescze ktoś może mi pomóc? 1500 czy napewno tyle? coś podejrzanie dużo?!

dowiedz się dokładnie w zusie - żebys potem nie miala problemów, że Ci rentę zabiorą ...

na dzień dzisiejszy to możesz dorobić do ok. 1770 zł brutto. Ta kwota zmienia się co kwartał ( przeważnie w górę). Więc myślę, że możesz śmiało iść do pracy. Zawsze to więcej kasy.

Gość paparacci
Czy to jest suma jaka mozn azarobic miesiecznie?

Gość paparacci
bardzo Ci dziękuje , pomogłas mi.

czy są na ten temat jakieś porządne strony w internecie? mam na myśli jakieś artykuły prawne....próbowałam już szukać ale nic konkretnego nie znalazłam