Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może ktoś coś wie

gruczolakowłókniaki - leczenie

Polecane posty

Ja uSG mam robione raz do roku. NA wizycie kontrolnej dostaję skierowanie. Mój lekarz też wydaje sie doswiadczony. Pracuje w kilku poradniach i szpitalach i jest ogólnie znany. Wyciął mi 6x6x3 cm tkanki więc chyab dlatego ta blizna taka duża :O Rybka - nawet nie wiedziałam, że są takie poradnie

Gość może ktoś coś wie
wszystkie miany w piersiach które są jakiejś tam wielkości należy usuwać, nawet jeśli prawopodobieńswo raka złośliwego jest znikome, mój też podobno świetny, tylko pewnie głównie dlatego że chyba przyjume tylko jeszcze jedna babka i koniec!! o poradni chorób sutka nigdy nawet nie słyszałam..

Gość rybka...
Widzisz ja robiłam mammografię ale tam lekarka mi powiedziała że w moim przypadku lepsze jest USG bo mam jakąś gęstą tkankę w piersiach i ewentualnie jakieś guzki mogą na tym badaniu nie wyjść.Na każdej wizycie robią mi USG piersi i pachy a jeżeli jakiś guzek im się nie podoba to robią od razu biopsję tych biopsji miałam już kilkanaście.

Gość może ktoś coś wie
myślisz że zmiana lekarza jest dobrym pomysłem, mogłabym poszukac czegos tzn poradni w Gdańsku, ale z tego co Piszecie to chyba nie ma co liczyc na nic więcej, zaczną mi robić pewnie usg jak będę ciut starsza, nic juz nie wiem

Gość rybka...
taki sobie ktoś 🖐️

Gość rybka...
Spróbuj popytać gdzieś w okolicy ja też nie wiedziałam ze taka poradnia jest,trafiłam na nią w 2000 roku w moim mieście i jestem z niej zadowolona

Gość może ktoś coś wie
w sumie 22 lata to może na mammografię na wcześnie ale usg... jak poproszę o skierowanie to pewnie jeszce mi się dostanie, tak samo jak wybrzydzałam na sterydy.. nic nie mówiąc o tym jaki opierdziel miałam za sam fakt, że mam tyle tego, jak przyszłam pierwszy raz.

Gość rybka...
Zdarzają się przypadki kiedy zdarza się tylko jeden guzek i to wszystko ale czasem jest tak jak u mnie nawet ginekolog za każdym razem chce badać moje piersi jak u niego jestem ale mówię mu ze nie ma takiej potrzeby bo jestem pod stałą kontrolą i daje spokój

Gość może ktoś coś wie
sprawdzę, albo w pile albo w gdańsku poszukam, trzeba mieć skierownie ?? bo do chrirga - onkologa już trzeba

Gość rybka...
Przecież to nie twoja wina ja też mam tego dużo a tylko te większe dają się wyczuć,skierowanie trzeba mieć

Gość może ktoś coś wie
no nie moja ale jego też nie ;) od onkologa czy od rodzinnego??

Gość rybka...
Mnie też chirurg mówił ze po 30tce to guzki przejdą ale to nieprawda dalej są.

Gość rybka...
Od rodzinnego zawsze dostaję bez problemu

Gość może ktoś coś wie
czytałam, że właśnie punkty kulminacyjne to tak przed 20, póżniej koło 30, masz może dzieci? wiesz czy w czasie ciąży, karmienia cos się dzieje

Gość rybka...
Kiedyś nawet byłam u ginekologa prywatnie to też mi zrobił USG piersi bo z tym do niego poszłam.

Gość rybka...
Mam dzieci ...i nie miałam problemów z karmieniem.

Gość może ktoś coś wie
heh jeszcze nigdy ginekologa nie odwiedzałam choć wiem że powinnam , ale ginekolog chyba nie jest wystarczająco kompetentny żeby mówić coś na ten temat

Gość rybka...
Ja pierwszy raz miałam 21 lat jak wyczułam guzka

Gość może ktoś coś wie
o no to dobrze:) choć dzieci mi jeszcze nie w głowie, dobzre wiedzieć, to chyba tez nie jest choroba dziedziczna, ani mama ani siostra nie mają zwłóknień

Gość rybka...
Jego obowiązkiem jest zbadanie również piersi,a teraz robią różne specjalizacje więc czasem mają też sprzęt USG w gabinetach

Gość rybka...
U mnie też nikt z kobiet czegoś takiego nie ma tylko tak na mnie padło:D

Gość może ktoś coś wie
ja 17 jak poszłam z nimi do lekarza(z reszta pisłam już) ale nie wiem kiedy wyczułam.. pewnie wcześniej bo juz był jeden spory..

Gość może ktoś coś wie
jariwa jariwa jesteśmy naznaczone :D jedyna w swoim rodzaju;) tym bardziej że dopiero co 5 chora jest chora w liczbie mnogiej , reszta jak "taki sobie ktoś"(pozdrawiam) ma zmiany pojedyncze heh

Gość rybka...
Nie ma się co martwić na zapas póki to nie jest złośliwe...ale zadbaj o to lepiej dmuchać na zimne.Dobrze czasem zrobić biopsję bo nie zawsze usunięcie jest konieczne.Taka jest nasza uroda:D

Gość może ktoś coś wie
oki dziękuje za informacje i też już się żegnam , dobranoc, i szybkiego jeśli to mozliwe powrotu do zdrowia pa

Gość rybka...
Wzajemnie 🖐️dobranoc:D 🌻🌻🌻

Gość może ktoś coś wie
no wlaśnie biobsja to też dla mnie tylko pojęcie narazie, anaboliki dają sobie radę ze mną ;) oby mi wąsy po nich nie wyrosły ...;) jeszce raz dziąkuję

może ktoś coś wie - ja do mojego onkologa nie potrzebuję skierowania, a teraz lecze się własnie w Gdańsku. Ja mam syna ale nie karmiłam go piersia bo nie miałam mleka :( choc lekarze twierdzili, że nie ma to związku z guzami. Rybka - od rodzinnego lekarza dostajesz skierowanie na USg piersi? Moja lekarka powiedziała, ze takie skierowanie może wystawić tylko onkolog :O Nic już nie wiem :O Jak poszłam do gnekologa żeby zbadał mi piersi jak sam wyczułam guzy to tylko opieprz dostałam A mój lekarz stwierdził, że lepiej nie robic biopsji bo jak to złośliwe to można tylko uaktywnić i jeszcze pogorszyć sprawę ale to stwierdzenie jak dal mnie jest mocno naciągane, bo niby po co w ogóle sa te biopsje? Chętnie porozmawiam na ten temat jeśli ktoś jeszcze jest chętny do wymiany poglądów :)

witam! pierwsze zmiany miałam 6 lat temu. zostały one usunięte. jestem pod stałą kontrolą lekarza i co pół roku mam zgłaszać się do kontroli. wtedy dostaję skierowanie na usg, profilaktyczne. teraz jest lepiej i do kontroli mogę chodzić raz do roku. ale nikt nigdy nie przepisał mi żadnych lekarstw na to! z tego co mi powedziano wiele kobiet to ma i nie jest to jakaś poważna \"anomalia\". po prostu część kobiet ma do tego skłonność. powiedziano mi także, że jeśli się tego roszaju zmian nie usunie to może przekształcić się w postać raka. co do tego mam pewną wątpliwość.... a co Wam mówiono na ten temat (czy w ogóle coś mówiono?)