Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda___

Przesyłka za pobraniem

Polecane posty

Gość Jagoda___

Witam, mam nietypowe pytanie, niestety nie mam kogo zapytac dlatego zwracam sie do Was z prośba o pomoc. Nie mam pojęcia na czym polega przesyłka za pobraniem. Przedstawię sytuację tak - mam do wysłania przesyłkę, za która odbiorca ma mi zapłacić 6zł. I teraz nie wiem czy wysyłając taka przesyłkę ja coś płacę na poczcie czy nie? A jeśli tak to w jaki sposób mam odzyskać te pieniądze? (Ponieważ odbiorca zobowiązał się ponieść koszty przesyłki) I jeszcze chciałabym wiedzieć czy dostaję wtedy jakis specjalny druczek gdzie zaznaczę ile odbiorca jest mi winny . I w jaki sposób te pieniądze znajdą się u mnie? Jestem kompletnie zielona w tym temacie dlatego uprzejmie proszę o wyjaśnienia "jak krowie na rowie";) Z góry serdzecznie dziękuję.

Wysyłając za pobraniem płaci się 9zł . Tę kwote musisz doliczyć do kosztów tego, co masz wysłać (z tego co sie orientuje 6zł za produkt i 9zł za przesyłkę) Zaznaczyc też musisz czy chcesz dostać pieniądze na konto czy przekazem. Dostaniesz od pani na poczcie kwitek, który musisz uzupełnić a kopię dostaniesz Ty. Będzie tam numer adres Twój i odbiorcy. Jak coś niezrozumiale tłumaczę to pytaj:)

Gość Jagoda___
Rozumiem ze ja place teraz te 9zl a potem odbiorca mi je zwraca?:)

Tak. Po prostu te 9zł doliczasz do ceny tego co wysyłasz (15zł chyba Ci wyjdzie) a ten ktoś te 15zł wysyła Tobie na konto lub przekazem.

Gość Jagoda___
Ok, dziekuje pieknie teraz juz chyba wszystko rozumiem:)