Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mandzia

NIE CHCE BUTELKI

Polecane posty

Mojaa dzidzia ma 6 miesięcy i nie chce ssać butelki. Nie działają ŻADNE sposoby - chyba, że są jeszcze jakieś których nie znam. Każda próba kończy się krzykiem i płaczem :( Chciałabym ją już całkowicie odstawić od cyca ale nie mogę przez jej niechęć do butelki. Nie wiem co robić.... :( Poza tym czuję, że pokarm powoli mi się kończy. Co zrobić jak go zabraknie całkiem??? Dodam, żę moja niunia nie chce też jeść kaszek na mleku. Wcina tylko zupki ze słoiczków. Piszcie proszę co robić. Zaglądam tu raz na dzień ale chętnie przeczytam wszystkie wypowiedzi :)

Moj synek tez nie garnal sie do butelki. Wiadomo, cycus lepszy :) Jednak znalazlam sposob - zmienilam butelke, bo ta, ktora mialam, miala taki smoczek, ktory go skutecznie zniechecal. Przeslam na Canpol \"Balonik\" - i jest dobrze :) Kolezanki, ktore mialy ten sam problem, postapily zgodnie z moja rada i tez sie udalo :) Podobny kstzalt smoczka ma tez Avent i bodajze Nuk.

Gość Axaa
Ojej, jaka ona śliczna :)

Gość 11111111
spróbuj z różnymi smoczkami ale może postaraj się na razie utrzymać laktację bo jak się okaze ,że dziecko definitywnie nie będzie chciało butli to będzie kłopot bo zrezygnuje całkiem z mleka a jak juz skończy rok to mozna dawać w kubeczku

Próbowałam zmieniać jej smoczki ale ja obawiam się, że problem stanowi smak mleka. Mała ALa musi pić mleczko hipoalergiczne bo po Bebiko była marudna i coś jej wyskoczyło na polikach - dodam, że przechodziła lekką skaze białkową. Teraz próbuję podawać jej Bebilon HA

Gość heh ja wlasnie w tej sprawie
sliczna ta Twoja dzidzia :) niech rosnie zdrowo i bedzie szczesliwa, nie przepadam za dziecmi, ale taka kruszynke chcialabym juz! teraz! :P

Gość w kubeczku
można dawać jak się nauczy pic, mój synek pije z kubka od 7 miesiąca życia - kubek taki z dziurkami - tylko, że to trwa i trwa...

Szkoda że chcesz już przestać karmić piersią ale nie będę Cię od tego odciągała,pewnie masz swoje powody. Jeżeli jednak zdecydowałabyś się nadal karmić to wystarczy dodatkowo raz do dwóch razy dziennie przez tydzień odciągać pokarm lub przystawiać małego częściej do piersi.Pomagają też herbatki na pobudzenie laktacji. Jeżeli pozostaniesz przy swoim to polecam karmienie łyżeczką. Ja od 7 msc karmiłam mojego syneczka łyżeczką i nigdy nie wiedział co to butla. Koleżanka miała taką sytuację jak twoja,jej synuś też nie chciał jeść z butli,doradziłam jej żeby podawała mu kaszki i zupki łyżeczką. Nie była przekonana ale jak spróbowała była zadowolona z efektu. Życzę powodzenia.

Ja karmiłam dziewięć miesięcy, synek zrezygnował z cyca nagle. Różne butelki i przeróżne smoczki - żaden nie podpasował. Więc zrezygnowałam z butelek i zaczęłam karmić łyżeczką. Skoro Twoja malutka ma 6 miesiuęcy i wcale nie chce butli to jedyna rada : łyżeczka - jest już na tyle duża, że może jeść łyżeczką.