Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No wlasnie oto jest pytanie

Czy pod podkład fluid, puder w płynie smarujecie twarz kremem?

Polecane posty

ja mam cere mieszana i wczesniej ja zawsze smarowałam i po godzinie juz twarz mi się świeciła. a teraz kupilam sobie fluid antybakteryjny Soraya i juz nie stosuje pod niego zadnego kremu. Myje twarz, wycieram i potem od razu ten fluid. I jest o wiele lepiej. Ladnie wtapia się w cere, nie widac, że go mam na twarzy, a wczesniej dało się to zauważyc. Poza tym twarz jest o wiele dłuzej matowa!!!! No i nie mam na twarzy maski!!!

no co jest? nie używacie fluidów?

Gość ja kiedys stosowalam
krem pod fluid zeby lepiej go rozsmarowac,ale terz juz nie uzywam bo makijaz ladniej wyglada i buzka mi sie nie swieci..... :-)))

ja uzywam baaardzo lakkeigo podklady lumene hydra drops- jest nawilzajacy, wiec nie stosuje juz kremu :)

używam kremu pod podkład, żeby nie dać się zjeść wolnym rodnikom i szkodliwym promieniom słońca

Sama nazwa wskazuje \"fluid/podkład w kremie\" więc krem jest raczej zbędny. No chyba że ktoś ma bardzo suchą skórę, ale tu raczej mowa o mieszanych i tłustych. Chociaz fluidy do cery suchej są pewnie bardziej nawilżjące. A np. Maybelline Dream Matt Mouse, to raczej bez kremu ani rusz, bo on jest suchy

Gość ja też...
...używam kremu pod podkład, nie wyobrażam sobie go nie nakładać:O

Gość stokrrrotka
ja też odkąd uzywam fluid na twarz bez kremu mniej sie swiece

Gość i_głowa_boli
hmmm... ja nie umiem bez kremu

Gość a probowalas bez kremu
sprobuj a zobaczysz roznice!!!

ale przeciez kremu mozna uzywac na noc przeciez pielegnacja cery noca jest nawet wazniejsza

Gość gfhf
Podkład bez kremu? Wydaje mi się, że tak można najłatwiej zniszczyc sobie skórę. Krem nawilżający na dzień to podstawa. Może macie nieodpowiedni krem, albo za dużo go nakładacie na twarz? Poza tym podkład najlepiej nakładać po minmum 30 minutach od nałożenia kremu. Przed nałożniem podkładu można też sciągnąć nadmiar kremu dociskając delikatnie chusteczkę do twarzy. Ja też mam cerę mieszaną i tez używam podkładu ale nigdy bym nie pomyslała żeby użyć go bez kremu. Skórę mozna zmatowić pudrem sypkim lub w kamieniu, najlepiej matującym w odcieniu transparentnym (niewidocznym).

Ja też stosuje rano krem, ale nie nakładam zaraz po nim podkładu. Z samego rana podczas porannego mycia nakładam krem, potem jem śniadanie, a dopieo potem sie maluję. Czasem, jak sie spieszę, a mam jakieś wazne spotkanie i musze nałożyć podkład, odpuszczam sobie krem, żeby podkład się nie wałkował, ale wtedy zwykle nakładam wcześniej na twarz bazę Lumene pod podkład - rzeczywicie przedłuża trwałość podkładu.

Ja też stosuje rano krem, ale nie nakładam zaraz po nim podkładu. Z samego rana podczas porannego mycia nakładam krem, potem jem śniadanie, a dopieo potem sie maluję. Czasem, jak sie spieszę, a mam jakieś wazne spotkanie i musze nałożyć podkład, odpuszczam sobie krem, żeby podkład się nie wałkował, ale wtedy zwykle nakładam wcześniej na twarz bazę Lumene pod podkład - rzeczywicie przedłuża trwałość podkładu.

Gość gfhf
A co do kremów nakładanych na noc to raczej nie są one nawilżające, tylko w zależnośći od wieku: odżywcze, regenaracyjne czy przeciwzmarszczkowe.

Gość niebieskoookaa22
używam kremu pod podkład, kremu nawilżającego bo mam skóę skłonną do przesuszania... dzięi kremowi łądniej się podkład w płynie rozprowadza...

Rano myję twarz żelem, przecieram skórę tonickiem i dopiero potem nakładam podkład. Nie smaruję twarzy kremem, ponieważ jest mi on zbędny. Na noc nakładam krem, ponieważ mimo tłustej cery, mam skórę zdolną do przesuszenia.

Gość to tak...
jakby smazyc jajko na patelni bez tluszczu, raczej sie nie da... (nie mowie o tych specjalnych) :) Bez kremu ani rusz. Trzeba tylko poczekac az sie wchlonie. Nie wyobrazam sobie nalozenia podkladu bez kremu

Gość hehe nieprawda
bo wlasnie nakładając na twarz kilka kosmetykow jak np. tonik, krem, fluid i puder mozna sobie zniszczyc twarz szybciej i gorzej niż nakladajac tylko fluid :P

Gość to tak...
jasne-od kremu przeciwzmarszczkowego albo nawilzajacego mozna sobie zniszczyc cere, idz sie puknij w glowe...

Gość to tak...
poza tym nie wszystkie podklady zaweiraja filtr UV i dopiero wtedy sobie niszczysz cere

Gość kanapka z serkiem
ja nie nakładam kremu pod fluid , bo mam tłustą cerę , więc fluid i tak rozsmarowuje się dobrze , a z kremem to juz za dużo jak na moją buźkę

Gość a ja mam skórę mieszaną
kiedyś miałam łojotokową. Po umyciu jest sucha a po kilku godzinach się świeci. Ale zawsze używam kremu nawilżającego pod podkład, bo: lepiej się go rozprowadza, skóra mi nie ywsycha, jest lepiej chroniona, zwłaszcza zimą, (wtedy w ogóle nakładam krem nawilżający, potem tłusty, a dopiero potem podkład), nie ma tzw. skórek no i skóra nie jest ściągnięta. Używam podkłądów Lancome, Estee Lauder i Clinique i nawet ich nie nakładam na gołą skórę, bo zdecydowanie lepiej czuję się z kremem. A jeżeli ktoś się świeci, to powinien używać pudru sypkiego:)

malo ktore podklady zawieraja filtr UV, ktory istotnie jest skuteczny. szczegolnie na te tanie nie ma co liczyc, nawet jak pisze, ze jest filtr. no i podklady, nawet jesli sa troche nawilzajace, nie zawieraja przeciwutleniaczy odpowiednich srodkow zatrzymujacych wode w skorze. fakt, tlusta cera kremu nie potrzebuje, ale nalezaloby ja potraktowac jakims bardzo dobrym, odzywczym tonikiem, a dobrego toniku to ze swieczka szukac. osobiscie bylabym za pierwszorzedna pielegnacja i pozbyciem sie podkladu, ale - dla kazdego cos innego ;)

Gość ggutiyyg
Tłusta skóra tez potrzebuje kremu - KREMU NAWILŻAJĄCEGO.

Gość a mnie ciekawi jedno......
Te panny, które deklarują, że nie używają kremu, bo mają tłustą skórę i na niej się dobrze podkład rozprowadza chyba się nie myją:o Przecież po umyciu skóry, każda jest odtłuszczona, czasami nawet wysuszona. To co? Wy się nie myjecie przed makijażem??? Nakładacie podkład na ten łój ze skóry, żeby się dobrze nakładał???:o

Gość koszkapa
No a jakiego kremu używacie pod podkład. Ja mam cerę mieszaną skłonną do przesuszenia i wyprysków, z rozszeżonymi porami i świecącą się ale pod podkad używam kremu nawilżającego bo inaczej podkład nie rozprowadziłby mi się ładnie na buzi bo tworzylyby się łupki. Cały czas szukam idealnego kremu pod podkad ale jeszcze takiego nie znalazłam może Wy coś mi polecicie ???

Gość No właśnie oto jest pytanie
do "a mnie ciekawi jedno......" --> wyobraź sobie, że się myjemy przed makijażem!!! Nie rozumiem Twojego chamskiego komentarza :o Jak się myje twarz delikatnym żelem, który nie wysusza twarzy, to wyobraź sobie, że można z łatwością rozprowadzić podkład na twarzy. Poza tym jeśli podkład ma odpowiednią konsystencję, to tym bardziej nie ma z tym problemu. Nie wiem dlaczego uważasz, że po umyciu skóra musi być sucha. Umyta, to nie znaczy sucha, a nie sucha nie oznacza przetłuszczona.

niekoniecznie pielęgnacja nocą jest ważniejsza - dla mnie ważniejsza jest ochrona skóry przed promieniami UV. a bez kremu nawet nie widzę sensu próbować, co najwyżej mogę próbować bez podkładu...