Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz prawie zareczona

Białe złoto - NIErodowane

Polecane posty

czy macie moze takie pierscionki albo obraczki? wiem ze warstwa rodu sie sciera - ale nie wiem po jakim czasie? dlatego zastanawiam sie nad kupnem obraczejk z czystego bialego , nie rodowanego zlota, taki tez pierscionek zareczynowy wg. wlasnego projektu zamowil moj narzeczony, tylko ze jeszcze gp nei widzialam, robi sie ;) czy takie zloto jest ladne?

hej! Moja ciocia jest jubilerką i wiem juz co nieco o tym, gdyz sama chciałam miec takie obrączki. Otóż to prawda. Białe złoto po pewnym czasie zaczyna sie niestety scierać. Nie tak jak kazdy sobie wyobraza, że w koncu robi sie nie wiadomo co z takiej obrączki, ale zaczyna lekko prześwitywać na kolor żółtego złota, ale jak zaczniemy sie baaaardzo ale to baaaardzo przyglądać. Prawda jest taka, że białe złoto tak na prawde nie isnieje. To rod czyli pokrycie tej obrączki sprawia że jest w kolorze srebra. Ja dlatego zdecydowałam sie na obrączki z platyny, ktora jest najszlachetniejszym metalem, nie sciera sie i jest w kolorze srebra, bo nie znoszę złota zółtego :) niestety koszt takich obraczek jest wysoki

p.s nie isnieje cos takiego jak czyste białe złoto, a jezeli ktos ci tak mowi, to zwyczajnie kłamie

no nie wiem :o mi jubiler powiedzial ze jezeli sie zaczyna scierac i przeswitywac to jest to obraczka pozlacana a nei w calosci z bialego zlota! ja widzialam nei rodowane obraczki u jednego znajomego ib yly jasne, u pewnego jubilera widzialam jeszcze jasniejsze :) natomiast umiem to odroznic od tych rodowanych, bo rodowane sa juz calkiem jasniutenkie jak srebro :o no i teraz juz w koncu nie wiem jak to jest

rodowane są wszystkie, tylko jedne innym rodem a inne jeszcze innym. Ja ci mówie tylko co ja sama słyszałam od cioci, ktora ma sieć sklepów i badz co badz zna sie na tym. Ale wybór nalezy do Ciebie. W kazdym razie scierają sie ale nie tak potwornie to wygląda i nie po roku ani pięciu...

Gość ja tez aapyta
a w jakiej cenie sa obraczki platynowe?

Gość Micra
To prawda z tym baiłym złotem,one po pół roku wyglądaja fatalnie,ni to jak srebro ni to jak złoto...Moje są z tzw czerwonego złota,ale co ja się nabiegałam by takowe mieć...Złotnicy z wygody stawiają na żółte i białe złoto bi chyba jest najprostsze w obróbce..Niby czerwone niemodne.A nasi rodzice po 30 lat mają te z czerwonego i one ciągle wyglądają jak nowe...

Gość megus
Ja mam z białego złota od roku i nic się nie ściera!!! nadal wygląda tak jak w dniu kupna a noszę je codziennie :-)

ja tez mam obraczki w czesci z bialego zlota i juz ponad rok ja nosze i nic sie nie dzieje. Prawie w ogole jej nie sciagam i jest tak samo piekna jak wtedy kiedy je kupilismy

a ja mam jakies 8 lat pierscionek z białego złota...lekko się starła warstwa rodu ale nadal wyglada ładnie. jest troszkę bardziej zółty niz na poczatku ale daleko mu do zółtego złota... no i to ja widzę ze jest ciemniejszy niz kiedys jak sie dobrze przyjrz ę...hehehe a obraczki mam z bialego zlota nierodowanego...;)mam je 2 tygodnie:D hahaha

mówiłam że takie złoto powolutku sie sciera, ale to na prawde jest zauwazalne dobrym przyglądaniem. No i na pewno nie po pol roku! po 10-15 latach tak, ale nie po 6 mies!!! Platynowe obrączki niestety nie powiem dokladnie ile kosztują, bo jak wspomnialam, moja ciocia sie zajmuje jubilerstwem i ja bede miec po kosztach za 1000zł para. Normalnie para podobno kosztuje ok 3000 hę gdyby nie ciocia, miałabym ze bialego złota, bo nie byłoby mnie stac na taki luksus jak platyna

Gość noni
też mam obraczkę z białego złota..ale od niedawna ;). Ma delikatny odcień srebra i o wiele ładniej sie błyszczy. Natomias od 3 lat noszę pierscionek (zaręczynowy) z białego złota i mogę mówic o nim w samych superlatywach (własnie dlatego chciałam miec tez obrączkę z białego złota). Ma sliczny, delikatny odcień żółtego ale nie wygląda absolutnie jak srebrny, pieknie błyszczy sie do dziś. Białe złoto jest subtelne, delikatne i uważam, ze bardzo eleganckie.

Gość no to ja z jeszcze jednym
pytaniem, czy brylant 010 ct. jest duzy czy malutki? na str. apartu znalazlam piekny pierscionek, niestety na zywo narazie nei moge go zobaczyc bo w moim miescie nie ma aparta, moze ktos ma ten pierscionek? jest to model 367 pierwszy pierscionek ktory sie wyswietla po kliknieciu na Brylanty -> Pierscionki

nie jest duzy ten kamyk. Ja mam o polowe mniejsze brylanciki 0,05 w kolczykach i są malusienkie

o jaka szybka odpowiedz:) kompletnie sie na tym nie znam, jaki zatem bylby taki hmm w sam raz? nie ogromny, ale hmmm widoczny ;) ?

czyli 0,07 ct to jest brylant wiekszy od 0,10?

nie, lubie wlasnie delikatne, no ale zeby byl widoczny:) strasznie podoba mi sie ten z apart, cooc nei wiem jak wyglada "na zywo", z tym ze chce w calosci z bialego zlota, nie laczony :)

anku, Twoj tez jest piekny :)

0,10 jest wiekszy :) ja dokladnie nie znam masy mojego kamyka, bo zgubilam karteczke od jubilera :( ale wyglada własnie tak. Widzisz, jezeli 0,07 jest taki, to 0,10 jest wiekszy.

Gość pusk86
Cześć! Ja mam moj pierścionek 0.10 i jest w sam raz :) bardzo go kocham hihih chodz go jeszzce nie mam na palcu ale juz jest razem z moim Puśkiem zesmy go kupili pare dni temu :) Jeżeli ktoś chce duzy brylancik to dośc słono zapłaci Wiem ze na allegro jest 0.16karata za jakies 1300zł - w sklepie i do tego jeszzce jakiejs firmowce duzo wiecej ksztuje takiej wielkosci kamyczek ... Wszytsko zalezy od funduszu Ale nawet kamyczek 0.05 ladnie wyglada http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,Pierscionki_zareczynowe,3741 widziałam ten model na zywo u nich :) tak więc nie dosc ze wszytsko zalezy od kamienia to i od jego oprawy i od tego jakiej grubości masz paluszki :) ale wg. mnie 0.10 jest Ok wielkość i za dobra cene ... Swoj kupiłam nie w aparcie bo identyczny ba nawet z lepsza czystoscia kolorem w zwykłym sklepie jubilerskim cale 0.10 karata a nie 0.09 jak w aparcie o 300 zł miej hih :)

Gość pusk86
anku31 Mam prośbe a czy wiesz czy istnieje możliwośc ponownego poroodowienia pierścionka z białego złota ? Moj zareczynowy jest z białego złota plus pokryty rodem i tak sie zastanawiam na przyszłośc ;) pozdrawiam!

Jest taka możliwość, wystarczy oddać pierścionek do renowacji. Takie info są na stronie Apartu :)

Gość hjfghdf
dokładnie, nie ma białego złota bez rodu