Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana mama

Nosidełko samochodowe-prosze o rade.

Polecane posty

Dziewczyny. Napiszcie mi proszę jak montuje sie nosidełko samochodowe(fotelik 0-13kg)w samochodzie. Chodzi mi o tylne siedzenie. Przodem do kierunku jazdy,czy tyłem??? Już sama nie wiem:(:(:(

Nikt mi nie pomoze😭????

Gość mama oli
foteliki te montuje sie tyłem do kierunku jazdy

Nosidełko montuje się tyłem do kierunku jazdy za fotelem kierowcy i musi być tak przypięty dopóki Twoje dziecko nie przekroczy wagi 10 kg jeśli przekroczy tą wagę zamieniasz fotelik i montujesz go przodem do kierunku jazdy również za kierowcą :)

Gość hmmm......
a dlaczego za kierowcą??????

Gość jjj
za kierowca podobno miejsce jest najbezpieczniejsze

Gość fiu fiu sru
dlatego ze kierowca w lusterku widzi dziecko

Aaaa,no to Wam dziekuje za pomoc. Teraz już wszystko wiem:)

A czy macie może jakis link z obrazkiem w jaki sposób zapina sie pasy??? Wiem,że to głupie pytania,ale wole się upewnic:)

Linku nie mam, ale przy każdym foteliku powinna być instrukcja, nie martw się, na pewno szybko złapiesz, o co chodzi. A jak instrukcji nie będzie, to sprzedawca powinien Ci pomóc.

1. Foteliki najmniejsze 0-13 kg są mocowane tylko i wyłącznie tyłem do kierunku jazdy, na siedzeniu zwróconym przodem do kierunku jazdy. 2.Fotelik nie może być mocowany na przednim siedzeniu jeśli samochód jest wyposażony w przednią poduszkę i nie ma możliwości jej wyłączenia. 3.Boczne poduszki w nie wykluczają montażu takiego fotelika, chyba że jego instrukcja stanowi inaczej.

Najlepiej kupić go przed porodem, aby dziecko bezpiecznie dotarło ze szpitala do domu. Pierwszy fotelik-kołyska posłuży maluchowi od narodzin (z wkładką dla noworodka) do ok. 9. miesiąca. W domu może zastąpić leżaczek i nosidełko. Musi być dostosowany do wieku i wagi dziecka, mieć pięciopunktowe szelki oraz certyfikat bezpieczeństwa (B w trójkącie) i homologację (E z numerem kraju pochodzenia). Pokrycie powinno być zdejmowane do prania. Lepiej nie kupuj używanego, bo trudno sprawdzić, czy nie ma niewidocznych uszkodzeń po wypadkach